Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primită de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

Ne face o deosebită onoare să vă adresăm invitația de participare la sesiunea internațională de cercetări științifice având ca subiect libertatea religioasă și de conștiință, care va avea loc miercuri, 22 octombrie 2014, începând cu ora 9:00, în Sala Drepturilor Omului din cadrul Palatului Parlamentului României, bd. Națiunilor Unite, nr.11-13, intrarea C1, nivel P - acces dinspre Piața Constituției.

Inițiată de Asociația Conștiință și Libertate în colaborare cu Comisia Juridică din Camera Deputaților, această sesiune de comunicări științifice va reprezenta un prilej de întâlnire a personalităților marcante din lumea academică națională și internațională, din zonele științelor politice, filosofiei, științelor juridice și teologiei.
Tema pentru dezbatere va fi Legislație, religie și libertate. O abordare în contextul globalizării. Pentru acest eveniment, vă invităm alături de aproximativ 120 de lideri din universități importante din România, dar și din universități de prestigiu din Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.
La eveniment vor lua parte domnii Titus Corlățean, Ministrul Afacerilor Externe, Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Victor Opaschi, Secretarul de stat pentru Culte, dr. John Graz, președinte International Religious Liberty Association, prof. dr. Ganoune Diop, director adjunct și reprezentantul International Religious Liberty Association la ONU precum și dr. Nelu Burcea, președinte Asociația Conștiință și Libertate din România.
Ne dorim ca această întâlnire să contribuie la dezvoltarea conceptului de libertate religioasă, prin nivelul înalt academic al sesiunii științifice, dar și prin preocuparea personalităților din lumea academică pentru subiectul drepturilor omului în general și al libertății religioase și de conștiință în special.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 29 februarie 2024, 23:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro