Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la Comisia juridică, de disciplină și imunități

Marți, 8 martie 2016, în plenul Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților s-a dezbătut Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.3/2014 pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru implementarea altor acte normative.

Prin acest proiect de act normativ sunt propuse o serie de modificări și completări aduse actelor normative cuprinse în pachetul reformei penale, precum și actelor normative care cuprind dispoziții de natură penală și care au fost modificate recent. Proiectul a fost adoptat astăzi de către Comisia juridică.
Dezbaterea proiectului sus-menționat face parte din seria dialogului parlamentar pe tema modificărilor la Codul penal și la Codul de procedură penală, având în vedere Deciziile Curții Constituționale și pentru punerea in acord cu acestea, plecând de la ordonanțele emise de Guvern prin Ministerul Justiției. Această procedură va continua în fiecare zi de marți, implicând și participarea celorlalte instituții: Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Uniunea Națională a Barourilor din România, Asociația Magistraților din România. Observațiile făcute de către aceste instituții pot fi însușite și susținute de către parlamentari sub formă de amendamente ce sunt supuse votului în plenul ședinței Comisiei juridice.
De asemenea, în cadrul ședinței de marți, Comisia juridică a formulat un aviz favorabil, conform Constituției României, asupra Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune. Propunerea legislativă a fost inițiata de către 67 de parlamentari PSD. Avizul va fi înaintat Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, care va dezbate pe fond inițiativa legislativă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 martie 2024, 1:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro