Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din 4 decembrie 2019

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PSD)
Costul serviciilor private de sănătate suportate de pacienți, reglementat prin lege

Plenul Camerei Deputaților a adoptat cu 222 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 17 abțineri Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.27/2019 pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grupul parlamentar al PRO Europa)
Florinel Stancu, către ministrul Finanțelor: Creșteți capacitatea sistemului informatic al administrației fiscale

Deputatul Florinel Stancu, președintele PRO România Dolj, i-a transmis, miercuri, 4 decembrie, ministrului Florin Câțu, o soluție pentru actuala situație economică din țară.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Bugetarea de gen, esențială în lupta împotriva violenței domestice

Prezentă la conferința națională UNDE SE ASCUND BUGETELE DE GEN? ce a avut loc marți, 3 decembrie la București, doamna deputat USR, Cristina Iurișniți, președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților a reiterat urgența introducerii acestei soluții în proiectele bugetare din România.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PSD)
Persoanele cu dizabilități au nevoie de solidaritate, sprijin, acceptare, dragoste și respect

În fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Data a fost stabilită în 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populația să înțeleagă efectele dizabilităților și pentru a combate discriminarea. ONU dorește ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce privește integrarea persoanelor cu dizabilități.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Președintele Iohannis și-a depășit mandatul!

Am urmărit cu îngrijorare declarațiile președintelui Klaus Iohannis transmise în direct de la ședința Biroului Permanent Național al PNL. Este cel puțin ciudat, ca președinte imparțial, să ceri să dispară un partid politic, ales democratic de milioane de cetățeni români. Cu atât mai mult să o faci din mijlocul ședinței politice a unui partid politic.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Silvia Vlăducă (Grupul parlamentar PRO Europa)

Doamna deputat Oana Silvia Vlăducă a adresat o întrebare domnului ministru Lucian Nicolae Bode, referitoare la strategia de dezvoltare durabilă a județului Dâmbovița. Strategia de dezvoltare durabilă se bazează, în mod fundamental, pe reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grupul parlamentar al PMP)
Deputatul PMP Ionuț Simionca îl îndeamnă pe Ludovic Orban să le facă românilor un cadou înainte de sărbători: OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, i-a cerut astăzi premierului Ludovic Orban să modifice cât mai repede legea alegerilor locale astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Stare de urgență în Educație!
44 % analfabeți funcțional potrivit testelor PISA este rezultatul a 30 de ani de nepăsare a guvernanților, incompetența zecilor de miniștri si finanțarea cronică prin nerespectarea Legii Educației LEN 1/ 2011.

Este sau nu motiv de îngrijorare? Cu siguranță, DA! [...]

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
România educată debutează cu o rectificare negativă pentru Ministerul Educației

Cu siguranță, niciodată în istoria post-decembristă a României nu s-a întâmplat ca un candidat, la pachet cu partidul care l-a susținut, să-și înșele alegătorii în chiar prima zi după ce, așa cum se spune în popor, „s-a văzut cu sacii în căruță“. Și nu vorbim despre orice candidat, ci despre chiar președintele Klaus Iohannis și „guvernul său“ PNL.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Închideți Groapa de Gunoi din Pasul Mestecăniș și opriți otrăvirea localnicilor, turiștilor și mediului!

Deputatul sucevean Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru al Comisiei pentru agricultură și silvicultură, a cerut din nou în plenul Parlamentului oprirea proiectului gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut marți, 3 decembrie 2019, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. Dl. Guillermo Ordorica R., ambasadorul Mexicului la București. În vederea consolidării relațiilor bilaterale pe dimensiunea parlamentară, cei doi oficiali au extins dialogul inter-parlamentar printr-o video-conferință.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dănuț Păle (Grupul parlamentar al PSD)

Miercuri, 4 decembrie, plenul Camerei Deputaților a adoptat Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam, domnul deputat Lucian Eduard Simion (Grupul parlamentar al PSD)
Acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Hanoi domnului Valeriu Arteni

În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie România - Republica Socialistă Vietnam, am deosebita plăcere de a saluta decizia oficialităților de la Hanoi de a-i acorda titlul de cetățean de onoare E.S. dl. Valeriu Arteni.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Augustin Ilișanu (Grupul parlametnar al PSD)

În declarația politică prezentată sub titlul ,,,Ziua Internațională a Voluntariatului celebrată la Bacău prin Gala Voluntarilor Băcăuani”, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, a transmis următorul mesaj:

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Dialogul antreprenorilor cu decidenții politici

Am observat foarte clar cum etatismul promovat de PSD a avut ca rezultat distrugerea economiei. Ca urmare a politicilor absurde promovate de Dragnea, Dăncilă, Teodorovici, lipsite de minima înțelegere a modului în care funcționează economia, suntem într-o situație limită, în care vorbim (deocamdată!) de un deficit de 4,3% din PIB, care necesită un efort considerabil pentru a fi echilibrat.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Orban face economii la buget pe seama copiilor cu dizabilități

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este o ocazie potrivită pentru a ne îndrepta atenția către acești oameni minunați care au mare nevoie de susținerea noastră.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Aida Căruceru (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL vrea să vândă România bucată cu bucată. Începe cu banca românilor - CEC și cu perla energiei – Hidroelectrica

Doamna deputat Aida Căruceru a susținut miercuri, 4 noiembrie, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică în care a subliniat faptul că Guvernul PNL pregătește cel mai mare și cel mai grav tun din istoria post-decembristă a României: respectiv vânzarea, prin listare la bursă, a celor mai importante companii ale statului român.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
Testele PISA, un nou avertisment pentru educația din România!
Trebuie să depășim stadiul de țară în care educația este caracterizată doar de componenta sa teoretică, pregătind, în felul acesta, absolvenți cu carențe practice fundamentale

„România a înregistrat încă din anul 2009 rezultate slabe la testele PISA. Am văzut tot felul de reacții, politicieni care declarau stare de urgență în învățământ: mai aveau puțin și sunau și la 112. Boala sistemului de învățământ românesc nu este acută, ci cronică. Cei ce se panichează acum și se miră, unde au trăit până astăzi?

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Desființarea scutirilor de impozit a angajaților din IT va conduce la plecarea masivă a tinerilor din România

Constat cu surprindere că guvernul PNL nu înțelege deloc importanța susținerii domeniului IT, care a devenit în ultimii ani ai guvernării PSD un motor extrem de important al creșterii economice naționale. Prin dezinteresul manifestat față de această industrie, liberalii demonstrează încă o dată că se ghidează după modelul din perioada 2010-2012, când au promovat măsuri de austeritate și au blocat relansarea economică a României.

4 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ciprian-Constantin Șerban (Grupul parlamentar al PSD)

În declarația sa politică din data de 4 decembrie, intitulată ,,Ziua Națională a României ne-a făcut să ne reamintim de personalități naționale dar și locale la Piatra Neamț, demne de respectul tuturor generațiilor’’, deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban transmite următorul mesaj:

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 3 decembrie 2019, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, a avut o întâlnire cu delegația Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Națională a Republicii Turcia. La întâlnire au mai participat doamna deputat Natalia Intotero și domnii vicepreședinți Ben-Oni Ardelean și Horia Nasra.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, doamna deputat Erika Benkő (Grupul parlamentar al UDMR)
privind participarea delegației Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților la cea de a LXII-a reuniune plenară a Comisiilor Parlamentare Specializate în Chestiunile Uniunii Europene (COSAC)

În perioada 1-3 decembrie 2019, s-a desfășurat, la Helsinki, cea de a LXII-a reuniune plenară a Comisiilor Parlamentare Specializate în Chestiunile Uniunii Europene (COSAC). La lucrări au participat membri ai parlamentelor statelor membre, membri ai Parlamentului European, membri ai parlamentelor statelor candidate, invitați speciali, membri ai Comitetului Economic și Social European, membri ai Guvernului Finlandei, membri ai Comisiei Europene.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președinții Comisiei comune pentru integrarea europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE) și Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnii deputați Bogdan Ionel Rodeanu (Grup USR) și Constantin Codreanu (Grup PMP)

Marți, 3 decembrie 2019, a avut loc întâlnirea unei delegații din Republica Moldova cu membri ai Comisiei comune pentru integrarea europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE), ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și Comisiei pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților.

4 decembrie 2019 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 12 aprilie 2024, 19:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro