Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2023 > 05-04-2023

Ședința Camerei Deputaților din 5 aprilie 2023

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Dumitru Coarnă

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.19 Dumitru Coarnă - declarație politică intitulată "Asaltul final pentru jefuirea României!";

Domnul Dumitru Coarnă:

Bună dimineața!

Mulțumesc, domnule președinte.

Declarație politică intitulată "Asaltul final pentru jefuirea României!".

Doamnelor și domnilor colegi parlamentari,

Asistăm astăzi la asaltul final pe care Guvernul lui Klaus Werner Iohannis încearcă să îl dea asupra resurselor României. Evident, prin intermediul cozilor de topor reprezentate de PSD, PNL, UDMR. Sigur, și cu sprijinul USR. Este vorba de celebrele inițiative legislative ale Guvernului României, respectiv PL-x 143/2023 și PL-x 144/2023.

Sunt inițiativele legislative prin care Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Cristian Ghinea vor să mai facă un ultim cadou corporațiilor străine. Acum, pe final de mandat, doresc să demonstreze ce înseamnă cu adevărat să lucrezi împotriva României și a intereselor poporului român.

Dacă prin PL-x 143/2023, 240 de regii autonome și peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Salrom, CEC Bank și multe altele, vor fi făcute cadou corporațiilor străine, prin PL-x 144, românii vor putea fi executați silit de proprietăți - case, mașini, terenuri - de orice executor judecătoresc din cadrul Uniunii Europene, chiar și din Elveția, printr-o simplă semnătură electronică. Rezultă faptul că România este jefuită, în timp ce noi, românii, suntem expuși riscului de a ne pierde proprietățile.

De altfel, studiile specialiștilor europeni spuneau că în România sunt prea mulți proprietari și că numărul lor trebuie redus. Adică regimul de proprietate să fie transformat în cel de chirie.

Prin PL-x 144/2023 ne vulnerabilizați și ne transformați, pe noi, românii, în chiriași, în forță de muncă ieftină a acestor lacomi corporatiști. În același timp, ne furați dreptul de a lăsa moștenire copiilor noștri casa părintească. Mai urmează să dați o lege prin care să ne interziceți și dreptul la credință, în numele diversității și multiculturalității europene! Și să transformați România într-o adevărată colonie!

Care este motivul pentru care regiile autonome ale statului român urmează să fie transferate către marile corporații străine? De ce nu pot rămâne în proprietatea statului român, așa cum prevede și obligă Constituția? De ce ne condamnați pe noi și generațiile următoare la sclavie și cerșetorie? Merită oare poporul român un astfel de tratament din partea propriului Guvern?

Prin cozi de topor precum Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, România a fost jefuită pas cu pas. Ați cedat pădurile, petrolul, gazele, unor companii austriece, sub formă de cadou. Acum cereți Parlamentului României să fie complice la acest act de înaltă trădare? Să fie complice la jefuirea totală a României?

Peste 98% din cetățenii acestei țări se declară împotriva acestor inițiative legislative pe care voi, cu mult cinism, le susțineți. Milioane de români sunt dezamăgiți de atitudinea și comportamentul vostru, al Guvernului PSD-PNL-UMDR, sub atenta îndrumare a lui Klaus Werner Iohannis. Români care spun, cu voce tare și cu determinare...

  ................................................

Domnul Dumitru Coarnă:

...nu jefuirii resurselor României. Însă, voi, cozi de topor autentice, continuați acest demers criminal. De ce nu vă opuneți acestui asalt final asupra bogățiilor României? De ce sunteți...

  ................................................

Domnul Dumitru Coarnă:

...complici? Credeți, oare, că generațiile următoare și istoria o să vă ierte? Oricum, astăzi, prin acest comportament, ați pierdut definitiv susținerea și încrederea românilor!

Dragi colegi parlamentari...

  ................................................

Domnul Dumitru Coarnă:

În numele poporului român, fac apel la dumneavoastră să dați dovadă de responsabilitate, de verticalitate, de patriotism și să respingeți, prin vot, aceste două inițiative legislative criminale - PL-x 143/2023, respectiv PL-x 144/2023.

  ................................................

Domnul Dumitru Coarnă:

Mulțumesc și eu, domnule președinte.

Dumitru Coarnă, deputat neafiliat, Circumscripția nr. 12 Călărași.