Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 05-05-2015

Ședința Camerei Deputaților din 5 mai 2015

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Ioan Balan

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  

Ioan Balan - declarație politică despre Bilanțul trist după trei ani de guvernare PSD;

Domnul Ioan Balan:

"Bilanțul trist după trei ani de guvernare PSD"

Nu am putut să ignor manifestările maoiste care au caracterizat prezentarea bilanțului de guvernare al lui Victor Ponta, după ce, vreme de trei ani, românii au fost afundați și mai mult în sărăcie. Dacă predecesorii tinerei generații de socialiști găseau scuzele eșecului guvernamental în inamici închipuiți, în imperialismul și capitalismul necruțător, vreme de trei ore Victor Ponta a torturat audiența cu un spectacol grotesc în care voia să demonstreze cât de viteaz este el în lupta cu un fost președinte și că de vină pentru incompetența lui este încă "greaua moștenire". Cu siguranță că dacă Victor Ponta va mai guverna până la alegerile parlamentare, ceea ce nu i-aș garanta, tot Băsescu și tot Guvernul Boc vor fi scuzele pentru faptul că nu a realizat nimic, dar absolut nimic, din punct de vedere guvernamental. Victor nu știe, din păcate pentru el, că la români nu mai merg scuzele acestea ieftine.

Aș vrea să-i dau o mână de ajutor lui Victor Ponta ca să își scrie corect bilanțul celor trei ani de guvernare și să-i completez documentul propagandistic cu faptele care au rămas în urma tristului și dezastruosului său mandat. Așadar, dragă Victor, scrie în bilanț că, în afară de tine și încă vreo doi-trei miniștri, în Guvernele Ponta s-au perindat zeci de miniștri, care mai de care mai incompetenți sau mai certați cu legea. Prima realizare a ta este, într-adevăr, de la cel mai "cinstit" guvern, la cel mai incompetent, dubios și dezastruos guvern, prin care s-au perindat, ca prin Gara de Nord, fel și fel de indivizi care au lăsat în urma lor doar praf și pulbere.

Apoi, adaugă tot la "marile realizări" zero proiecte de infrastructură noi, demarate în mandatul tău, deși zâmbești golănește când mai tai panglici, știind că nu ai avut nicio contribuție la acestea. Mai mult, tăind constant banii pentru investiții, le-ai și blocat pe cele demarate de guvernele anterioare ... căci pentru tine investițiile sunt de-a dreptul o "grea moștenire"!

Nu te-am văzut să fi șoptit vreo vorbă despre repornirea Oltchim pe care l-ai pus pe butuci, despre privatizarea CFR Marfă sau a Poștei Române, despre concedierile pe care le pregătești în industria minieră și despre colapsul investițiilor străine directe.

Nu am văzut pe unde ai ascuns milionul de locuri de muncă promis zi de zi pe la televiziunile partidului. Probabil ai creat ceva locuri de muncă în Dubai, acolo unde faci consumații grase, de mii de dolari pe seară, stimulând serviciile de lux din lumea arabă, căci în România nu doar că nu ai creat niciun loc de muncă, dar șomajul este mai mare decât în plină criză economică.

Victore, dacă ai suficientă hârtie pentru întocmirea bilanțului, scrie, te rog, înainte să mai minți că "doar Ponta taie taxele" și cele peste 40 de taxe și impozite noi pe care le-ai introdus în trei ani de guvernare. Mai scrie tot acolo că, din pricina măcelului fiscal românii nu mai au curaj să intre în magazine nici să-și cumpere alimentele de bază.

De bine ce ai guvernat, exodul românilor în străinătate a ajuns la cote alarmante, pentru că medicii și dascălii sunt în continuare plătiți la puțin peste salariul minim pe economie, iar votul din diaspora de anul trecut este exact calificativul pentru proasta ta guvernare.

Din păcate pentru Victor Ponta, chiar dacă i s-a arătat obrazul de către electorat, continuă aceeași politică mincinoasă, în care încearcă să păcălească electoratul că dezastrul său la guvernare este, în fapt, un mare succes.