Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
discours
vote
Liens:
www.bogdandiaconu.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Mihai-Bogdan Diaconu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Mihai-Bogdan DIACONU
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Mihai Diaconu (neafiliat)
Toată clasa politică românească are datoria să sprijine proiectul de lege prin care UDMR este scoasă în afara legii

”Propunerea legislativă privind declararea UDMR drept organizație ilegală, anti-constituțională și anti-statală” a devenit o necesitate de auto-apărare a statului român în fața separatismului etnic care amenință, mai nou, cu violența extremă.

2 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Propun modificarea legii referendumului pentru ca românii să fie consultați atunci când este viitorul lor în joc

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului pe care am depus-o la Camera Deputaților completează și precizează problemele de interes național pentru care este obligatoriu să se organizeze referendum național.

22 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Bogdan Diaconu (neafiliat)
TTIP înseamnă colonizarea finală a României

România este astăzi gazda unui simulacru de dezbatere care ar trebui să ne convingă că tratatul transatlantic TTIP este benefic pentru țara noastră.

16 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Bogdan Diaconu (neafiliat)
Spațiul Schengen este deschis imigranților musulmani, dar nu și României

Amânarea aderării României la Spațiul Schengen are loc în contextul în care imigranții musulmani sunt primiți cu brațele deschise în Spațiul Schengen și chiar invitați deschis de către Germania să vină să îi rezolve problemele demografice și economice (mâna ieftină de lucru).

7 octombrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat) va susține miercuri, 8 aprilie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă (sala "Spiru Haret", nivel P). Temele abordate vor fi "Prezentarea proiectului de lege privind afișarea cheltuielilor mai mari de 100 RON de către administrațiile publice locale, legile electorale și scăderea TVA pentru produsele românești".

8 aprilie 2015
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat) va susține miercuri, 1 aprilie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă cu tema "Poziție privind abuzurile ANAF și efectele închiderii firmelor românești și prezentarea a două proiecte de lege depuse la Camera Deputaților" (sala "Spiru Haret", nivel P).

31 martie 2015
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat) va susține luni, 16 martie, începând cu ora 15.00, o conferință de presă cu tema "Prezentarea proiectului de lege de anulare a imunității foștilor și actualilor miniștri, depus astăzi la Camera Deputaților" (sala "Spiru Haret", nivel P).

16 martie 2015
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat) va susține miercuri, 4 martie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă cu tema "Situația românilor din Marea Britanie în urma documentarului ofensator "The Romanians are coming" și măsurile luate pentru oprirea acestui documentar" (sala "Spiru Haret", nivel P).

4 martie 2015
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat) va susține joi, 19 februarie, începând cu ora 14.00, o conferință de presă cu tema "Situația minorității românești din Ucraina în contextul conflictului ruso-ucrainian, descrisă de lideri ai românilor din Ucraina. Ziariștii români interziși în Ucraina cer ridicarea interdicțiilor" (sala "Spiru Haret", nivel P).

19 februarie 2015
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat), membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va susține marți, 10 februarie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă cu tema "Înființarea în cadrul Parlamentului a Grupului "Prietenii Unirii", format din parlamentarii care susțin reîntregirea României" (sala "Spiru Haret", nivel P).

9 februarie 2015
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Parlamentul trebuie să intervină pentru că românii sunt jefuiți în criza francului elvețian

Parlamentul României are datoria să intervină de urgență pentru soluționarea situației românilor afectați de criza francului elvețian.

19 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)

La 25 de ani de la sacrificiul românilor pentru libertate, noul președinte Klaus Iohannis are datoria să respingă legea securității cibernetice pentru ca aceasta să intre cu adevărat în dezbaterea publică și să fie votată doar dacă se dovedește necesară și numai cu respectarea dreptului la viață privată.

22 decembrie 2014 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Scrisoare deschisă pentru demiterea directorului TVR ca urmare a transformării TVR Mureș într-o portavoce a Ungariei

În data de 1 Decembrie 2014, de Ziua Națională a României, postul TVR Târgu Mureș a difuzat de la ora 16.00 un dialog de 10 minute, intitulat ”No comment”, în limba maghiară, menit să discrediteze Marea Unire și să arate rolul protector al Ungariei asupra Transilvaniei, precum și felul în care românii ar fi manipulat și falsificat datele istorice și realitățile din Transilvania și ar fi forțat situația pentru a obține Unirea pe calea armelor (emisiunea aici: https://www.youtube.com/watch?v=P73Gi6Y7AiI&feature=youtu.be).

12 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Numai o lege pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă mai poate salva pădurile României

Am depus la Camera Deputaților un proiect de lege privind protejarea pădurilor prin interzicerea exportului de orice fel de masă lemnoasă în formă brută de pe teritoriul României.

9 decembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat), membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va susține marți, 9 decembrie, începând cu ora 15.00, o conferință de presă cu tema "Înființarea în cadrul Parlamentului a Grupului "Prietenii Unirii", format din parlamentarii care susțin reîntregirea României" (sala "Spiru Haret", nivel P).

8 decembrie 2014
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Victor Ponta va plăti scump pentru că și-a bătut joc de românii din diaspora

Felul în care premierul Victor Ponta a gestionat alegerile din diaspora reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor plecați din țară nu de plăcere, ci de nevoie.

4 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
România are nevoie de eliminarea partidelor corupte

Am depus astăzi, 30 octombrie, la Camera Deputaților o modificare a Legii partidelor politice care propune ca formațiunea politică în care un număr de 10 membri de partid, cu funcții în partid sau în aparatul de stat, se află în diferite faze de urmărire penală pentru fapte de corupție să fie considerată o rețea de corupție și să fie propusă spre dizolvare de către Ministerul Public, urmând ca Tribunalul București să decidă pe baza dovezilor dacă s-au îndeplinit prevederile legii și dacă ia decizia dizolvării.

30 octombrie 2014 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Parlamentul, transformat într-o Curte cu Jurați

România se află într-o situație unică în lume: Parlamentul acestei țări se reunește doar pentru a da avize de începerea urmăririi penale sau pentru ridicarea de imunități și aprobarea de arestări. Legislativul a devenit astfel un fel de Curte cu Jurați, implicată nu în elaborarea sau modificarea și îmbunătățirea de legi, ci într-o anexă a sistemului de justiție.

28 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Sancționarea Ungariei reprezintă un avertisment și pentru colaboratorii lui Viktor Orban din România

Sancționarea a zece oficiali maghiari de către SUA reprezintă un avertisment foarte serios pentru cei care susțin politica extremistă și pro-rusă a Guvernului lui Viktor Orban.

20 octombrie 2014 detalii
  DECLARAȚIE COMUNĂ DE PRESĂ
primită de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Subsemnații, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, am constatat că majoritatea parlamentară controlată de PSD este capabilă de orice abuz pentru a-și dedica următoarele săptămâni exclusiv campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, cursă în care a intrat și președintele suprem al Puterii, domnul Victor-Viorel Ponta. Prin refuzul de a înregistra moțiunea simplă privind situația românilor din afara țării, a fost blocat unul dintre cele mai importante instrumente de control parlamentar aflat la dispoziția Opoziției pentru a sancționa derapajele guvernamentale.

30 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Miercuri, 10 septembrie a.c., în baza regulamentului Camerei Deputaților, art. 54, alin. 2, domnul Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, a fost audiat cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în cele șapte luni de la numirea sa în funcție.

10 septembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD) va susține joi, 28 august, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P).

[...]

27 august 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD) va susține joi, 21 august, începând cu ora 12.00, o conferință de presă pe tema "clarificării poziției sale politice vizavi de prezența la guvernare a UDMR alături de PSD" (sala "Spiru Haret", nivel P).

20 august 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Ucraina a găsit soluția exterminării românilor din regiunea Cernăuți: îi trimite în prima linie a frontului în locul ucrainenilor

Ucraina face un joc periculos încercând să diminueze numărul românilor din regiunea Cernăuți prin transformarea lor în carne de tun în zona de conflict din estul țării. În timp ce tinerii ucraineni sunt retrași din zona fierbinte și li se acordă statut de refugiați, tinerii români au primit ordin de recrutare în masă.

28 iulie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Bogdan Diaconu, va susține marți, 8 iulie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P), cu tema „Bisericile românești în Valea Timocului sub amenințarea autorităților sârbe”.

8 iulie 2014
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Următorul pas după Asocierea Republicii Moldova cu UE trebuie să fie reunificarea cu România

Asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană reprezintă pasul decisiv al despărțirii de istoria crâncenă a dominației estice în Basarabia, dar numai reunificarea cu România poate garanta securitatea și stabilitatea Republicii Moldova în următorii ani.

27 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Românii din Sudul Basarabiei (Ucraina), amenințați cu includerea într-o regiune separatistă pro-rusă

Forumul Comunității Românești din Sudul Basarabiei, organizat de Asociația Național-Culturală „Basarabia" a Românilor din regiunea Odesa, alături de Institutul Cultural Român, Asociația Răsăritul Românesc și Centrul Român de Studii și Strategii, s-a desfășurat duminică, 15 iunie, la Ismail (Ucraina), sub semnul îngrijorării privind includerea acestei zone într-o regiune separatistă pro-rusă.

16 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Propunerea legislativă privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism

Am depus astăzi la Camera Deputaților proiectul de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism.

2 iunie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD) va susține luni, 2 iunie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă cu tema „Prezentarea proiectului de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale”, depus la Camera Deputaților (sala „Spiru Haret”, nivel P).

30 mai 2014
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD), vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va susține luni, 14 aprilie, începând cu ora 14.00, o conferință de presă cu tema: „Informare privind situația românilor din sudul Basarabiei (regiunea Odessa, Ucraina)” (sala „Spiru Haret”, nivel P).

14 aprilie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la donul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Depun astăzi la Parlament propunerea legislativă privind combaterea faptelor, declarațiilor și acțiunilor de leznațiune

Astăzi depun la Parlament un proiect legislativ care își propune să combată faptele, declarațiile și acțiunile de leznațiune, adică orice jignire sau ofensă adusă poporului și națiunii române, României sau simbolurilor naționale.

11 aprilie 2014 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Ziua de 27 martie în care celebrăm unirea Basarabiei cu România, eveniment istoric de importanță națională petrecut în 1918, trebuie să fie recunoscută ca atare de către statul român și sărbătorită la nivel oficial. De aceea, voi depune luni, la Parlament, un proiect legislativ care să instituie data de 27 Martie ca Ziua Reunirii, sărbătorită printr-o ședință festivă comună a celor două Camere ale Parlamentului, dedicată acestui eveniment.

27 martie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Bogdan Diaconu, va susține joi, 27 martie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P).

26 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Astăzi am depus la Camera Deputaților o propunere legislativă prin care li se recunoaște cetățenia română tuturor celor care au dobândit-o prin naștere în teritoriile care au fost parte integrantă a României până la data de 23 august 1944, precum și descendenților lor până la gradul III.

4 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din deputatul liberal Maria Grecea, vicepreședinte al comisiei, împreună cu deputații social-democrați Mihai-Bogdan Diaconu, vicepreședinte și Ninel Peia, secretar al comisiei, precum și deputatul PP-DD Mihai Deaconu, secretar al comisiei efectuează, în perioada 17-19 februarie, o vizită de lucru în Republica Franceză.

Vizita de lucru are drept scop intensificarea contactelor parlamentare bilaterale în contextul actual al problemelor cu care se confruntă comunitatea de români din Republica Franceză. [...]

12 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Bilanțul parlamentar la un an de mandate

Astăzi împlinesc un an de mandat în Parlamentul României, așa încât e momentul pentru un scurt bilanț. Mi-am concentrat eforturile, în această perioadă, pentru a găsi soluții la câteva probleme pe care eu le consider grave și importante în societatea românească.

9 decembrie 2013 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
CONFERINȚA
Asumarea politică a unui calendar al Unirii. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE

Marți, 10 decembrie, de la ora 10.30, va avea loc conferința cu tema “Asumarea politică a unui calendar al Unirii Republicii Moldova cu România. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE”.

9 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Recunoașterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova, afirmarea oficială a apartenenței celor două state românești la același popor

Decizia Curții Constituționale de astăzi, prin care limba română este recunoscută ca limbă oficială a Republicii Moldova, reprezintă o afirmare deschisă a apartenenței celor două state românești la același popor.

5 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Bogdan Diaconu, va efectua pe 30 noiembrie și 1 decembrie o vizită la Chișinău.

29 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Mai mulți membri ai Comisiei Camerei Deputaților pentru comunitățile de români din afara granițelor țării au participat astăzi, în calitate de semnatari, la depunerea proiectului legislativ intitulat "LEGE CADRU PRIVIND STATUTUL CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA PE TERITORIUL ROMÂNIEI".

20 noiembrie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Mihai Bogdan Diaconu (Grup PSD), vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va susține miercuri, 20 noiembrie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă. Tema acesteia o constituie depunerea proiectului de lege cadru privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României (sala "Spiru Haret", nivel P).

20 noiembrie 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
9 Mai trebuie să fie declarată Ziua Independenței Naționale a României și Ziua Parlamentului României

Am depus astăzi, din nou, proiectul de lege prin care data de 9 mai să devină Ziua Independenței Naționale a României și Ziua Parlamentului României, renunțând la instituirea de zi nelucrătoare, pentru că scopul acestei inițiative nu este de a oferi o nouă zi liberă, ci de a celebra o dată istorică esențială din istoria poporului român și din activitatea Parlamentului României.

12 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Am depus o plângere penală împotriva organizatorilor Marșului secuilor

Pentru a opri ascensiunea fără seamăn a extremismului maghiar din România și pentru a asigura respectarea Constituției, am depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva organizatorilor evenimentului intitulat "Marele Marș al Secuilor", desfășurat în județul Covasna în data de 27.10.2013.

29 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Propunere legislativă de obligare a partidelor politice să respecte Constituția

Am depus luni la Camera Deputaților proiectul de lege pentru modificarea și completarea art. 3 din Legea 14/2003, Legea partidelor politice, propunere care are în vedere clarificarea funcționării partidelor politice și asigurarea respectării prevederilor constituționale de către acestea.

1 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Propunere legislativă pentru retragerea decorațiilor celor care aduc atingere Constituției României

Am depus astăzi la Parlament un proiect de lege pentru modificarea și completarea Art. 52 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, cu modificările și completările ulterioare, care își propune să asigure clar și ferm respectarea Constituției României de către cei care au fost onorați cu distincțiile statului român.

26 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Voi vota împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană

Bogățiile subsolului de la Roșia Montană sunt ale României și trebuie să rămână așa. Motiv pentru care voi vota împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană. Acea rezervă imensă de metale prețioase, unele foarte rare și necunoscute publicului larg, pot salva România dacă, în viitor, ajungem într-o situație dificilă. Așa încât trebuie să le păstrăm pentru noi și să nu le livrăm degeaba altora.

[...]

2 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Am depus la Parlament cel de-al doilea proiect legislativ de combatere a extremismului maghiar

Am depus astăzi la Parlament un proiect de lege pentru interzicerea extremismului în toate formele sale de exprimare, inclusiv prin interzicerea prezenței în România a cetățenilor străini vinovați de acțiuni anti-românești. Practic, acest proiect oferă un instrument legal interzicerii efective a manifestărilor extremiste pe teritoriul național, fie ele întruniri, tabere, conferințe sau mitinguri care, prin obiectul, desfășurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituție care prevede că România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

14 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Depun astăzi o plângere penală împotriva numitului Vona Gabor

Am luat act de observațiile MAE referitoare la imposibilitatea de a-l declara pe Vona Gabor persona non grata, în ciuda faptului că acesta nu a acționat pe teritoriul României ca persoană privată, ci uzând de funcția sa publică din Ungaria și de calitatea sa oficială de președinte al partidului Jobbik.

12 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Baconschi recunoaște public că a folosit bani străini prin fundația sa pentru politica PDL

În încercarea de a combate stoparea finanțărilor străine mascate pentru activitatea politică, Teodor Baconschi recunoaște că a folosit bani străini prin fundația sa în interesul PDL. Astfel, într-un interviu acordat astăzi mass-media, Baconschi spune că banii primiți de la două fundații din Germania pentru Fundația Creștin-Democrată pe care o conduce au fost folosiți pentru "acțiuni de răspândire a valorilor politice PPE în spațiul românesc". Prin PPE înțelegem că e vorba de PDL, cel mai important reprezentant al popularilor europeni în România și partidul pentru care Baconschi făcea campanii de susținere la acea vreme prin fundația sa, cu bani străini, după cum recunoaște chiar el.

8 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Guvernul încurajează Parlamentul să interzică finanțările străine mascate pentru partidele politice

Guvernul României a încurajat Parlamentul să ia o decizie privind interzicerea finanțărilor străine mascate pentru partidele politice din România. Avizul dat de Executiv în ședința de ieri referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 11 din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale stipulează decizia Legislativului în această privință. Acest lucru înseamnă o încurajare de a pune capăt finanțărilor mascate din străinătate pentru activitatea anumitor formațiuni politice prin intermediul ONG-urilor și fundațiilor.

31 iulie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Orban face, Băsescu tace

Președintele Traian Băsescu ar trebui să ia atitudine împotriva acțiunilor anti-românești ale reprezentanților Guvernului de la Budapesta pe teritoriul României.

26 iulie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Ungaria nu are niciun drept să se amestece în reorganizarea administrativă a României

Secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, a încălcat regulile oricărei bune uzanțe diplomatice amestecându-se în reorganizarea administrativă a României. Unitară și indivizibilă este doar România, iar nu enclavele etnice inventate de politicienii maghiari cu sprijinul Budapestei pentru a submina integritatea teritorială a statului român.

22 iulie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Bogdan Diaconu și Nicolae Bănicioiu au sărbătorit 9 Mai la Muzeul Militar Național alături de copiii din Centrele de Plasament din Sectorul 4

Deputatul PSD Bogdan Diaconu și ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, au sărbătorit Ziua Independenței României la Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I", alături de copiii din Centrele de Plasament de pe raza Sectorului 4.

9 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
400 de copii din Centrele de Plasament din Sectorul 4 vor învăța despre Ziua Independenței direct de la Muzeul Militar Național

Joi, 9 Mai, cu ocazia Zilei Independenței României, organizez împreună cu Primăria Sectorului 4 București o vizită la Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" (str. Mircea Vulcănescu 125-127) pentru 400 de copii din Centrele de Plasament de pe raza Sectorului 4.

7 mai 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Laszlo Tokes vrea să arunce Uniunea Europeană într-un conflict intern

Inițiativa propusă de Laszlo Tokes prin care statele membre UE să fie obligate să acorde autonomie comunităților maghiare din afara Ungariei încalcă nu doar suveranitățile naționale, ci și principiile europene. Uniunea Europeană este bazată pe integrare, nu pe izolare, enclavizare și separatism, așa cum încearcă să obțină Budapesta, sponsorul oficial al lui Laszlo Tokes.

29 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Finanțarea mascată din străinătate a unor partide politice trebuie oprită prin lege

Legea finanțării activității partidelor politice și a campaniilor electorale lasă portițe de scăpare pentru finanțări mascate din afara țării, iar anumite ONG-uri sau entități non-profit pot fi folosite ca paravan pentru aducerea de bani externi în scopul influențării nocive a politicii românești.

18 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Am depus la Camera Deputaților un proiect de lege privind înființarea unui Programul Național O Șansă Prin Sport pentru copiii instituționalizați, care uremază a fi derulat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

11 aprilie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Cetățenii români au dreptul să poarte tricolorul oriunde pe teritoriul național și cu orice ocazie

Cazul elevei pedepsite și amenințate din cauza purtării tricolorului românesc, dar și al altor elevi umiliți și bătuți de colegii maghiari în toaleta școlii pentru afișarea tricolorului reprezintă o încălcare gravă a demnității umane și a legilor statului român în zonele locuite majoritar de etnici maghiari. Orice cetățean român are dreptul să poarte tricolorul românesc oriunde pe teritoriul național și cu orice ocazie, fie că este 1 Decembrie, 15 martie sau orice altă zi din calendar.

22 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu

Direcționarea sumei de 2 la sută din impozitul pe veniturile din salarii trebuie stabilită o dată la cinci ani pentru a ajuta entitățile non-profit

Propun ca direcționarea sumei de 2 la sută din impozitul pe veniturile din salarii să fie efectuată o singură dată și să își facă efectul apoi pentru o perioadă de cinci ani consecutivi de la data optării în cazul în care contribuabilul nu intervine în această perioadă pentru modificarea destinației sumei respective.

11 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Propun o lege pentru încurajarea absolvenților de a activa în cadrul economiei autohtone
primit de la domnul deputat Mihai Bogdan Diaconu (Grup PSD)

România se confruntă în ultimii ani cu un exod masiv de tineri bine pregătiți care nu își văd viitorul profesional în țara noastră din cauza contextului economic și social existent, precum și a unei lipse de interes a societății față de generația tânără.

5 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Propun ca data de 9 Mai să fie Ziua Independenței Naționale a României, dar și Ziua Parlamentului României

Pentru recuperarea adevărului istoric, dar și pentru celebrarea celei mai importante decizii din istoria Parlamentului României, am depus astăzi un proiect de lege prin care data de 9 mai să devină Ziua Independenței Naționale a României, sărbătoare națională legală, zi nelucrătoare, dar și Ziua Parlamentului României.

25 februarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu
Parlamentul Ungariei a săvârșit un act simbolic de agresiune la adresa României

Arborarea steagului secuiesc de către Parlamentul de la Budapesta reprezintă un act simbolic de agresiune la adresa României care și-a exprimat clar poziția față de arborarea însemnelor străine pe clădirile sale oficiale. Clasa politică maghiară distruge astfel, dintr-un gest, toate eforturile României de reconciliere, colaborare și bună vecinătate. Politica externă a Ungariei se înscrie astfel în buna tradiție horthistă de agresiune și expansiune, căutându-și justificarea pentru eșecul politicii interne.

18 februarie 2013 detalii
  Declarație de presă
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu
România trebuie să evite recunoașterea Kosovo pentru ca acest act să nu fie invocat ca precedent de către extremiști în cazul României

România trebuie să se raporteze cu circumspecție la recomandarea Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul European care ne cere să recunoaștem statul Kosovo. Există riscul unei legături între apariția acestei recomandări și felul în care Ungaria a declanșat ofensiva steagurilor secuiești, afirmând sus și răspicat că susține autonomia așa numitului Ținut Secuiesc.

12 februarie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu
România nu mai poate tolera intenția Ungariei de a-și face o colonie proprie în Transilvania

În sprijinul acordat oficial de Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria arborării drapelelor secuiești se poate vedea clar intenția acestui stat de a-și construi o colonie proprie în Transilvania unde să-și impună legi și însemne proprii.

7 februarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Lege pentru amânarea executării silite din locuințe

Astăzi am depus la Camera Deputaților Proiectul de Lege privind moratoriul pentru amânarea executării silite a cetățenilor persoane fizice din imobile cu destinație de locuință.

5 februarie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
S-a inventat "imunitatea" de presă pentru instituțiile din justiție

primită de la domnul deputat Diaconu Mihai-Bogdan (Grup parlamentar PSD)

"Observațiile aduse presei de către Comisia Europeană pentru libertatea mass-media de a critica instituțiile din justiție instaurează un fel de "imunitate" pentru acestea, de care nu se bucură și nu e corect să se bucure nimeni în România. Parlamentul, Guvernul, toate persoanele și instituțiile publice din România sunt mereu sub tirul presei. Acest lucru nu înseamnă nici presiune, nici imixtiune, ci dreptul publicului de a fi informat.

30 ianuarie 2013 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mercredi, 24 juillet 2024, 9:43
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro