Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
amendements
questions et interpellations
motions
discours
vote
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Mihai Deaconu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Mihai DEACONU
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 24-27 noiembrie 2015, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării efectuează o vizită de lucru în Republica Federală Germania.

23 noiembrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup ND)
Apel la responsabilitate financiară, nu măsuri populiste!

Momentul ședinței Camerei Deputaților de ieri, când a fost votată Legea privind adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 35/ 2015 în varianta amendată de deputații PSD din comisia de muncă și protecție socială, este încă unul de iresponsabilitate financiară de care au dat dovadă de-a lungul anilor guverne și majorități parlamentare de toate afilierile politice.

12 noiembrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de șa domnul deputat Mihai Deaconu (Grup ND)
Votul prin corespondență – un fâs electoral

Ieri, după multe luni de dezbetere publică, a ajuns în plen legea votului prin corespondență. Înainte să ajungă la comisia comună de cod electoral, aș fi putut afirma că legea este detaliată, chiar dacă prezintă și omisiuni, aceasta este perfectibilă.

29 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup ND)

Deputatul Mihai Deaconu, membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport, a depus în cursul zilei de joi, 22 octombrie, o inițiativă legislativă de modificare și completare a Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare.

22 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup parlamentar național democrat)

Ura, avem bani pentru sănătate!
Am putut sesiza o efervescență la ministerul Sănătății, provocată de declarații ale ministrului Nicolae Bănicioiu privind extinderea sistemului de carduri de sănătate la copii și existența banilor necesari măririi salariilor medicilor cu 25%, precum și de anunțul că întreg patrimoniul ministerului este pus sub sechestru, dar poate fi folosit, din cauza despăgubirilor de peste 4 milioane de euro care trebuie achitate în urma accidentului de la Maternitatea Giulești.
8 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup parlamentar național democrat)
Parlamentul a aprobat acordarea de tichete sociale preșcolarilor dezavantajați

În plenul Camerei Deputaților de miercuri, 7 octombrie 2015, pe lângă alte propuneri legislative și proiecte de lege, a fost dezbătut și supus votului și Proiectul de Lege privind acordarea unor beneficii sub formă de tichete sociale, în vederea creșterii accesului și prezenței în învățământul preșcolar a copiilor dezavantajați.

7 octombrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup parlamentar național democrat)
Educația sexuală în școli – o necesitate, nu un subiect tabu

Nu putem și nu trebuie să rămânem indiferenți la apelul ONG-urilor tinerilor reunite în Alianța Națională a Organizațiilor Studențești lansat săptămâna trecută în spațiul online, transmis instituțiilor abilitate să ia măsuri în vederea introducerii educației sexuale ca materie în școlile din România.

1 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup parlamentar național democrat)
O veste bună pentru cadrele didactice!

Astăzi, 02 septembrie 2015, în ședința Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, am votat pentru un raport de adoptare a propunerii legislative pentru completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 - Plx 432/2015 care are ca obiect de reglementare modificarea și completarea acestei legi în ceea ce privește finanțarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice din bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, prin bugetele locale, și nu din finanțarea complementară așa cum este în prezent.

. [...]

2 septembrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Mircea Dolha, Gabriel Valentin Boboc, Mihai Deaconu, Ovidiu Cristian Iane și doamna deputat Maria Grecea, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, vor susține miercuri, 13 mai, începând cu ora 12.00, o conferință de presă privind vizita oficială efectuată în Republica Franceză, în perioada 5-8 mai (sala "Spiru Haret", nivel P).

12 mai 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din deputați Gabriel-Valentin Boboc (PSD) - vicepreședinte, Mircea Dolha (PNL) - vicepreședinte, Mihai Deaconu (DP) - secretar, Ovidiu-Cristian Iane (PSD) - membru și Maria Grecea (PNL) - membru, efectuează o vizită de lucru în Republica Franceză în perioada 05 - 08 Mai 2015.

4 mai 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, împreună cu o delegație parlamentară, efectuează în perioada 29 aprilie - 1 mai o vizită oficială în Republica Malta, la invitația președintelui Camerei Reprezentanților, Angelo Farrugia.

29 aprilie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Domnii deputați Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Mihai Deaconu și Aurelian Mihai, membri ai Comisiei, au susținut miercuri, 4 martie, o conferință de presă în care au prezentat concluziile vizitei parlamentare efectuată în Regatul Spaniei, în perioada 21-25 februarie 2015.

5 martie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Mircea Dolha, Mihai Deaconu și Aurelian Mihai, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, vor susține miercuri, 4 martie, începând cu ora 14.00, o conferință de presă cu tema "Declarație de presă în urma vizitei efectuate la Madrid în perioada 21-25 februarie 2015, precum și problematica comisiei pentru următoarea ședință" (sala "Spiru Haret", nivel P).

3 martie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării va efectua o vizită de lucru în Regatul Spaniei, la Madrid, în perioada 21-25 februarie 2015.

19 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din următorii deputați: Mircea Dolha (PNL) - vicepreședinte, Mihai Deaconu (PP-DD) - membru, Aurelian Mihai (PNL) - membru și Eugen Tomac (neafiliat) - membru, efectuează o vizită de lucru în Regatul Spaniei, în perioada 21 - 25 februarie 2015.

18 februarie 2015 detalii
  DECLARAȚIE COMUNĂ DE PRESĂ
primită de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Subsemnații, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, am constatat că majoritatea parlamentară controlată de PSD este capabilă de orice abuz pentru a-și dedica următoarele săptămâni exclusiv campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, cursă în care a intrat și președintele suprem al Puterii, domnul Victor-Viorel Ponta. Prin refuzul de a înregistra moțiunea simplă privind situația românilor din afara țării, a fost blocat unul dintre cele mai importante instrumente de control parlamentar aflat la dispoziția Opoziției pentru a sancționa derapajele guvernamentale.

30 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din deputatul liberal Maria Grecea, vicepreședinte al comisiei, împreună cu deputații social-democrați Mihai-Bogdan Diaconu, vicepreședinte și Ninel Peia, secretar al comisiei, precum și deputatul PP-DD Mihai Deaconu, secretar al comisiei efectuează, în perioada 17-19 februarie, o vizită de lucru în Republica Franceză.

Vizita de lucru are drept scop intensificarea contactelor parlamentare bilaterale în contextul actual al problemelor cu care se confruntă comunitatea de români din Republica Franceză. [...]

12 februarie 2014 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mercredi, 29 mai 2024, 8:45
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro