Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
Liens:
sebastian.burduja@cdep.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Chambre des Députés > Sebastian-Ioan Burduja > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Sebastian-Ioan BURDUJA
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sebastian-Ioan Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Proiect de lege care va salva vieți, inițiat de Sebastian Burduja, adoptat de Camera Deputaților, for decizional

Plenul Camerei Deputaților, Cameră decizională, a adoptat astăzi, în unanimitate, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii apelor nr.107/1996, o inițiativă a deputatului Sebastian Burduja, prin care se introduce obligativitatea marcării corespunzătoare a lucrărilor de excavare în albiile râurilor cu instalarea de panouri de avertizare și împrejmuirea ariei, supravegherii cu video-audio și pază, precum și semnalizării corespunzătoare a riscului modificării adâncimii în timpul și ulterior lucrărilor.

Proiectul de lege a fost inițiat anul trecut de Sebastian Burduja, după ce presa a scris despre pericolul lucrărilor de excavare în albiile râurilor care nu erau marcate corespunzător și după discuții cu specialiști în domeniu, care au semnalat că acest gen de lucrări provoacă gropi adânci și, implicit, curenți foarte periculoși. [...]

21 februarie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați George Cristian Tuță și Sebastian Ioan Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Deputații PNL, George Tuță și Sebastian Burduja, au depus o inițiativă legislativă prin care se va face un nou pas către digitalizarea administrației publice.

13 septembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sebastian-Ioan Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Fără lideri de sindicat membri de partid

Sebastian Burduja, deputat PNL de București și președinte al PNL Sector 1, a depus proiectul legislativ ce reglementează interdicția liderilor sindicatelor și patronatelor de a fi membri în partide politice, anunțat în contextul grevei ilegale de la Societatea de Transport București (STB).

11 februarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Maria Gabriela Horga, Sebastian Ioan Burduja și George Cristian Tuță (Grupul parlamentar al PNL)
Au fost adoptate noi măsuri pentru stimularea investițiilor în piața de capital românească

Deputații PNL Gabriela Horga, Sebastian Burduja și George Tuță anunță că senatorii au adoptat miercuri, 2 februarie, propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal prin care se vor stimula investițiile în piața de capital românească.

2 februarie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sebastian-Ioan Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Pe 15 februarie românii vor marca în fiecare an Ziua Națională a Lecturii

Legea privind instituirea zilei de 15 februarie ca Ziua națională a lecturii, inițiată de Sebastian Burduja, deputat PNL de București, a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților (for decizional) la finalul anului trecut și setează cadrul pentru încurajarea lecturii prin organizarea de evenimente specifice în instituții publice și de învățământ, în data de 15 februarie a fiecărui an, precum și pe tot parcursul săptămânii respective.

17 ianuarie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sebastian Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL Sebastian Burduja a depus un nou proiect legislativ pentru combaterea violenței domestic
Violența domestică este o temă tot mai prezentă pe agenda publică din România, abordată atât din perspectivă penală, cât și prin prevenție, educație sau sprijin emoțional pentru victime.
17 decembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sebastian Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Încă un pas către debirocratizare: Sebastian Burduja (PNL) a depus o propunere legislativă care scapă cetățenii de drumuri inutile la instituțiile statului

Sebastian Burduja, deputat PNL de București, a depus o propunere legislativă care reduce birocrația și drumurile inutile ale cetățenilor la instituții ale statului.

26 noiembrie 2021 detalii
  
DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sebastian Ioan Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
VĂ CER SCUZE!

Stimați cetățeni, eu, Sebastian Ioan Burduja, deputat ales în circumscripția 42 București, vă cer scuze. Nu am fost implicat în spectacolul trist de ieri și, sincer să fiu, mă așteptam să văd scuze în spațiul public de la cei care au țipat cel mai tare. Dar pentru că au trecut aproape 24 de ore și nu s-a întâmplat, o fac eu.

10 septembrie 2021 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sebastian Burduja (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL Sebastian Burduja a depus un proiect de lege pentru încurajarea lecturii

Sebastian Burduja, deputat al Partidului Național Liberal, ales în Circumscripția numărul 42 - Municipiul București, a depus miercuri, 17 martie, un proiect de lege pentru instituirea Zilei Naționale a Lecturii în România, care ar urma să fie celebrată pe 15 februarie în fiecare an, având ca obiectiv încurajarea lecturii și recuperarea decalajului față de media Uniunii Europene.

18 martie 2021 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 12 avril 2024, 21:47
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro