Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.mirceacazan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Vasile Cazan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Parlamentarii din cele trei județe au inițiat și o petiție pentru construirea Autostrăzii Sibiu-Pitești care va fi trimisă Comisiei Europene și va fi susținută în Parlamentul European de către eurodeputații Alianței Creștin Liberale. Strângerea de semnături de susținere a petiției va avea loc în perioada următoare, când în cele trei județe vor fi amenajate corturi speciale, iar echipe mobile se vor deplasa în mediul rural și mediul urban.
„Demersul nostru pornește de la faptul că atunci când s-a elaborat Masterplan-ul General de Transport au fost făcute niște greșeli de calcul care au stat la baza documentului. Există dispute între specialiștii din domeniul transporturilor și specialiștii din Ministerul Transporturilor în privința datelor folosite la fundamentarea Masterplan-ului. De asemenea, demersul nostru se bazează pe faptul că Ministerul Transporturilor, în ultima perioadă, a schimbat prioritizarea construirii de autostrăzi cu soluția provizorie reprezentată de drumurile expres. Demersul nostru este susținut de necesitatea completării Coridorului Paneuropean 4 prin construirea tronsonului Sibiu-Pitești ca o parte importantă a infrastructurii de transport rutier din România”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, deputatul PNL de Vâlcea, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaților.
Decizia de a nu mai construi Autostrada Pitești-Sibiu a fost luată ignorând total importanța acestei investiții pentru dezvoltarea și susținerea economiei României, cu precădere economia locală din județele Argeș, Vâlcea și Sibiu. „La Argeș, spre exemplu, se găsește constructorul de automobile Dacia, cel mai mare contributor la bugetul de stat, care produce circa 3% din PIB-ul României, unde muncesc aproximativ 17.000 de persoane numai pe platforma Dacia, la care se adaugă alte circa 200.000 de persoane în industria pe orizontală. Ca să vă faceți o imagine mai clară privind ceea ce înseamnă pentru Dacia această autostradă, pot să vă spun că pierderile companiei se cifrează, în lipsa acestui tronson, la peste 10 milioane de euro anual, adică un cost suplimentar de 60 euro la fiecare autoturism. De la Dacia pleacă și vin zilnic 2000 de camioane care transportă atât autovehicule, cât și componente auto”, a declarat senatorul PNL de Argeș, Ion Popa.
În același registru, deputatul PNL Theodor Nicolescu a declarat: „În ultimii doi ani s-a jucat o adevărată alba-neagra cu soarta Autostrăzii Pitești-Sibiu. Îmi aduc aminte de situația penibilă în care premierul Victor Ponta, aflat la Pitești, anunța că tronsonul va fi construit începând cu 2015, timp în care ministrul responsabil cu Marile Proiecte de la acea vreme, Dan Șova, anunța pe Facebook că acest proiect nu poate începe mai devreme de 2017. Vrem să se termine odată acest joc de-a alba-neagra cu Austostrada Pitești-Sibiu, și să începem să o construim efectiv”.
La rândul său, deputatul PNL de Sibiu, Mircea Cazan, a cerut public Guvernului României și premierului Victor Ponta să clarifice care sunt declarațiile mincinoase și care sunt declarațiile adevărate făcute de reprezentanții Executivului privind Autostrada Pitești-Sibiu. „Anul trecut, pe 26 iulie, aflat la Sibiu într-o conferință de presă, domnul Victor Ponta a declarat că lotul de autostradă între Sibiu și Pitești se va face pe Coridorul 4 Paneuropean, iar acum, conexiunea dintre cele două orașe apare ca drum expres. Pe 1 octombrie, în fața Comisiilor de Transport, fără echivoc, domnul Ioan Rus a spus că tronsonul rămâne drum expres, ca apoi, la nici opt zile, domnul Victor Ponta să îl transforme din nou în autostradă”, a exemplificat deputatul de Sibiu declarațiile contradictorii ale Executivului.
Tronsonul de Autostradă Pitești-Sibiu, în forma proiectată, are o lungime de 116 kilometri, iar costurile realizării sale au fost evaluate la 2,3 miliarde de euro din care 85% pot fi atrași din finanțare europeană, rămânând ca de la bugetul de stat să fie suportată doar 15% din investiție, circa 480 de milioane de euro.
Conferința de presă a fost susținută astăzi de deputații: Cristian Buican (PNL), Theodor Nicolescu (PNL), Mircea Cazan (PNL), Cătălin Teodorescu (PDL) și senatorii Ion Popa (PNL) și Ionuț Zisu (PNL).
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 9:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro