Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.mirceacazan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Vasile Cazan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Cazan (Grup PNL)
Nu trebuie să-i fie nimănui frică de Iohannis

În noiembrie 2009, România a trecut pe lângă o bună șansă de a ieși mai repede din criză. Pentru cine nu își aduce aminte, după moțiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Boc, la propunerea PNL, propunere acceptată de Opoziția de atunci și de societatea civilă, s-a solicitat desemnarea ca premier a lui Klaus Iohannis. Propunerea a fost respinsă categoric de Traian Băsescu.

Atunci, înainte de alegerile prezidențiale, Traian Băsescu s-a temut că în situația în care este reales, nu va avea la Palatul Cotroceni un premier marionetă de tipul lui Emil Boc. Traian Băsescu a avut câștig de cauză și se știe ce a urmat: am avut parte de un 2010 negru, cu măsuri iresponsabile luate pe seama populației, am avut un 2010 și un 2011 plin de abuzuri și erori mari ale unui Cabinet Emil Boc 2, teleghidat de la Cotroceni. Personal, nu cred că s-ar fi ajuns la tăierea salariilor, nu cred că s-ar fi umblat la pensii, nu cred că am fi ajuns la creșterea TVA etc, dacă la Palatul Victoria s-ar fi aflat Klaus Iohannis.
Acum PNL a „recidivat” și l-a propus din nou pe Iohannis într-o funcție de ministru și în postul de vicepremier. PNL nu a făcut-o doar pentru că între timp, primarul municipiului Sibiu a devenit membru al PNL și membru în conducerea la vârf a partidului. Sunt convins că noua propunere s-ar fi făcut și dacă Klaus Iohannis nu avea carnet de membru PNL. Pentru guvernul României este nevoie de seriozitatea, rigurozitatea și disciplina unui neamț. Este nevoie de o persoană care a demonstrat că Sibiul și-a onorat pe deplin statutul de Capitală Europeană în 2007, de o persoană care prin modul în care a acționat a făcut ca Sibiul să fie vizitat de aproape un milion de persoane anual.
Pentru Guvernul României este nevoie ca să aibă în componență o persoană cu o experiență de 14 ani în administrație, de o persoană care a crescut, fără a avea în spate o formațiune politică puternică. Tocmai acest ultim element generează nedumeriri privind unele reacții, mai mult sau mai puțin vocale privind instalarea în Executiv a lui Klaus Iohannis. Înțeleg că opoziția, și mă refer la PDL are rolul de a se opune la acțiunile puterii. Dar a ataca faptul că un primar este adus în Executiv, mi se pare ridicol pentru un partid care a numit premierul în persoana tot unui primar, dar foarte, foarte departe de realizările lui Iohannis. În ultimă instanță, din câte știm, PDL nu a avut nicio obiecție când un alt primar a fost inițial pregătit pentru postul de premier și ulterior după comedia cu episodul „dragă Stolo” a fost trimis în luptă pentru Palatul Cotroceni. Nu înțeleg nici unele reacții – să le spun nepotrivite – ale unor colegi din PSD. Oare vicepremierul Dragnea nu a venit în post după foarte mulți ani de administrație locală? În 2009, lui Traian Băsescu i-a fost frică de Iohannis, acum oare să îi fie frică lui Ponta? Personal, nici nu vreau să mă gândesc la o astfel de ipoteză pentru că orice prim ministru și-ar dori reacțiile pozitive din presa occidentală generate de intrarea primarului Sibiului în garnitura de la Palatul Victoria. Și România are nevoie de reacții pozitive ale Occidentului, pentru că s-a văzut, nu pre am avut această șansă în ultimii 24 de ani.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 19 iunie 2024, 18:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro