Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.mirceacazan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mircea-Vasile Cazan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea Cazan (Grup PNL)
"Interesul național” cu antemergător
Pe data de 25 octombrie a fost ziua Armatei Române, iar în mai multe locuri din țară au fost comemorați eroii care au căzut la datorie în toamna anului 1944.


Din păcate, în acest octombrie 2015, imaginea Armatei Române a fost grav pătată de un personaj care într-un mod cu totul dubios a obținut și poartă nemeritat pe umeri 4 stele de general.

În acest sens, deputatul PNL, Mircea Cazan, a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică în care atrage atenția asupra faptului că vicepremierul Gabriel Oprea trebuia – ținând cont de codul de onoare al ofițerilor – să demisioneze din funcția de vicepremier și din funcția de ministru al „internelor” în dimineața zilei de 21 octombrie. Trebuia să demisioneze pentru că încălcând de două ori legislația, s-a ajuns la un tragic eveniment, decesul unui agent de poliție, deci a unui cadru al ministerului pe care îl conduce.
Gabriel Oprea a utilizat în mod ilegal pentru o deplasare spre domiciliu (surse juridice au confirmat acest aspect) echipaj auto al poliției rutiere și tot ilegal un antemergător pe motocicletă.
Marți, 20 octombrie, Gabriel Oprea a încălcat HG 1.391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, unde sunt prevăzute expres persoanele – președintele țării, primul ministru, președinții celor două Camere – care au dreptul la coloană oficială și unde se menționează că doar în situatii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenta, pot beneficia de însoțirea cu echipaje ale poliției rutiere si miniștrii din Guvernul României
Gabriel Oprea încă de când era ministrul apărării a utilizat în mod ilegal mijloace de transport ale MApN pentru a se deplasa la reuniuni politice ale partidului pe care îl conduce. În prima decadă a lunii octombrie 2010 și în a doua decadă a lunii noiembrie 2011, întreaga presă a prezentat ample reportaje de la deplasările lui Gabriel Oprea cu elicopterele armatei la reuniuni zonale ale UNPR ce au avut loc la Satu Mare, respectiv, Deva. Atunci, Gabriel Oprea a fost acoperit de subalternii săi de la departamentul de comunicare, care au susținut că deplasările au fost în interes de serviciu și au vizat inspecții la unități militare. Cei care l-au acoperit au devenit la rândul lor complici la încălcarea legii. Și am înțeles că ar fi fost și alte plimbări cu elicopterul, nu în interes de serviciu, ci în „interes național” – mă refer aici însă la sloganul UNPR.
Acum, a trebuit să moară un om, pentru ca să aflăm că Gabriel Oprea a încălcat frecvent legea. 1.500 de deplasări doar în primele 10 luni ale anului în care a beneficiat de „coloană oficială”. În medie 5 deplasări cu antemergător pe zi. Este de domeniul S.F. ca într-un minister, fie el și unul de acțiune, cum este ministerul de interne, să existe în 10 luni de zile 1.500 de situații deosebite care să impună deplasarea în regim de urgență pentru ministrul de resort.
Sunt foarte multe întrebări pe care procurorii trebuie să i le pună lui Gabriel Oprea. Și sunt foarte multe răspunsuri pe care Gabriel Oprea trebuie să le dea, nu numai procurorilor, ci și opiniei publice.
Deputatul Mircea Cazan a precizat totodată, în declarația sa, că, încă, mai așteaptă de la Gabriel Oprea o serie de lămuriri. Faptul că perioada 1993 – 2000, nu apare în CV-ul său, se datorează cumva absenței unui antemergător? Când a trecut de la un partid la altul și de la un guvern la altul, a beneficiat de „antemergător” sau a fost vorba doar de „interesul național”?
Se impune așadar ca acest fost căpitan de intendență să își dea demisia. Pentru Gabriel Oprea, utilizarea cvasipermanentă a antemergătorului reprezintă o formă agresivă de aroganță. Adrian Năstase în 2004, și Victor Ponta în 2014 au plătit tocmai pentru că au făcut din aroganță, literă de lege, a mai arătat deputatul Mircea Cazan în intervenția sa din plenul Camerei Deputaților.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 9:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro