Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Tel. 0725 109 712
www.mihaibotez.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mihai-Cătălin Botez > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Mihai-Cătălin BOTEZ
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai-Cătălin Botez (Grupul parlmentar al USR)
Cum fentează PSD democrația în Parlament

Mihai Botez, deputat USR de Vaslui, atrage atenția asupra practicilor folosite de președintele Comisiei pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare, Gheorghe Șimon, pentru a trece, cu raport favorabil, un proiect de lege nociv.

9 iunie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)

Deputatul USR Mihai Botez, reprezentând județul Vaslui în Camera Deputaților, a susținut o declarație politică în care a atras atenția asupra încercărilor primarilor de a intimida cetățenii care au semnat pentru inițiativa de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice” sau pentru inițiativa legislativă cetățenească „Oameni Noi”, încercări întâlnite în județul Vaslui și multe alte județe.

13 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)
O inițiativă legislativă pentru drumuri mai sigure

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, a depus pe circuitul parlamentar o inițiativă legislativă menită să îmbunătățească siguranța rutieră a cetățenilor. Inițiativa dă posibilitatea polițiștilor să dea amenzi pe baza înregistrărilor video primite de la participanții la trafic.

13 decembrie 2018 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Mihai Botez i-a transmis o scrisoare liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În scrisoare este invocat Codul de conduită al deputaților și senatorilor care obligă parlamentarii “să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației.” [...]

27 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 6 - 9 mai 2018, la Washington DC, Statele Unite ale Americii, a avut loc reuniunea Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, organizată de Rețeaua Tinerilor Parlamentari din Parlamentul European – EU40 și Biroul de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA și reunind tineri membri din Parlamentul European, din parlamente ale statelor membre ale Uniunii Europene și din Congresului Statelor Unite ale Americii, cu scopul de a contribui la întărirea relațiilor transatlantice.

14 mai 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Botez (Grup USR)
Adresă către primarii din Vaslui de la deputatul Mihai Botez!

Deputatul USR reprezentând Circumscripția Vaslui a trimis o adresă către primarii a 64 de comune și 2 orașe din județul Vaslui, localități cuprinse în Planul Național de Mobilitate (planul poate fi consultat la adresa http://www.anofm.ro/files/Planul%20na%C8%9Bional%20de%20mobilitate.pdf), pentru a-i înștiința despre beneficiile pe care cetățenii comunelor și orașelor pe care le administrează le pot avea, conform legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor și stimularea ocupării forței de muncă.

24 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grupul parlamentar al USR)

O nouă inițiativă legislativă pentru stiularea mobilității forței de muncă!

România este o țară a unui adevărat paradox. Deși avem regiuni în care rata șomajului este alcătuită din două cifre, în anumite regiuni ale țării, antreprenorii nu reușesc să găsească forță de muncă. Unul dintre motivele pentru care antreprenorii nu reușesc să găsească angajații doriți este slaba mobilitate a forței de muncă.

Legea 76/2002 a instituit modalități prin care mobilitatea forței de muncă să fie stimulată, însă anumite criterii din lege sunt restrictive, iar adaptarea acestor criterii la cerințele actuale ale pieței trebuie făcută printr-o inițiativă legislativă. [...]

2 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Calin Botez (Grup USR)
Vama Albița – ca după război

Deputatul USR Mihai Cătălin Botez reprezentant al județului Vaslui în Parlamentul României, a susținut miercuri, 28 martie 2018, o declarație politică intitulată „Vama Albița – ca după război”. Acesta a atras atenția asupra simbolisticii anului 2018 pentru cele două state, România și Republica Moldova, unite prin punctul vamal Albița, și asupra responsabilității autorităților de a se îngriji de starea infrastructurii din acest punct vamal. Mai mult, declarația politică a fost susținută la doar o zi după celebrarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

28 martie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Cătălin Botez (Grup USR)
Predictibilitatea și aplicarea legii și încurajarea antreprenoriatului

Am asistat săptămâna trecută la ședința Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, în speranța că voi reuși să amendez un proiect de lege propus de Guvern.

12 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Cătălin Botez (Grup USR)
Respectarea legii în județul Vaslui. Trotuare și deszăpezire

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez a trimis primarilor din comunele Tutova, Banca, Muntenii de Jos, Ștefan cel Mare, Vulturești, Todirești, Dumești, Băcești, Dragomirești, Văleni și Solești, comune din județul Vaslui, o adresă pentru a verifica respectarea legii cu referire la amenajarea trotuarelor aferente drumurilor naționale și europene.

21 februarie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Cătălin Botez (Grup USR)

Trotuare în comunele traversate de drumuri naționale și europene, soluția pentru evitarea multor accidente rutiere.

Peste 9 milioane de cetățeni români locuiesc în mediul rural. 44% din populația României. Multe dintre comunele sau satele care reprezintă locul de domiciliu pentru acești oameni sunt străbătute de drumuri județene, naționale sau europene, intens circulate.

13 februarie 2018 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Botez (Grup USR)
Constituția, busola democrației!
Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, va susține joi, 8 februarie, ora 16:00, o conferință de presă în Bârlad, județul Vaslui, la cabinetul parlamentar din strada Paloda nr. 11, unde va prezenta noua sa inițiativă legislativă. Această inițiativă propune ca la împlinirea vârstei de 18 ani, fiecare cetățean să primească un exemplar al Constituției și o broșură explicativă.
7 februarie 2018 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 februarie 2024, 15:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro