Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Constantin-Alin Bucur > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Acum trei zile, domnul Radu Popa a fost exclus din PPDD de către Biroul Național de Coordonare al partidului și în consecință și-a pierdut toate funcțiile ocupate în partid și implicit funcția de lider al deputaților PPDD-iști. Astăzi, ședința grupurilor parlamentare ale PPDD va fi, cel mai probabil, încărcată de amenințări și jigniri la adresa parlamentarilor PPDD din partea unui grup restrâns de interese care, pe nedrept se numește conducerea partidului.
Constatăm astăzi faptul că deputatul Alin-Constantin Bucur și el exclus de către același for de conducere format din câteva persoane cu ambiții politice mărunte, dar frustrări foarte mari, a fost un adevărat pionier al exodului parlamentar din PPDD. Cazul Radu Popa confirmă, încă o dată, lipsa de viziune politică a PPDD, o formațiune politică parlamentară ce prezintă o hemoragie severă de senatori și deputați.
Interesele conducerii Partidului Poporului nu coincid în nici un fel cu promisiunile electorale care i-au adus un număr important de parlamentari. PPDD este astăzi o formațiune izolată pe plan politic și din ce în ce mai lipsită de importanță. Conducerea PPDD a obținut fabuloasa contraperformanță de a aduce partidul, de la 14% la 7% conform sondajelor, în nici 6 luni de opoziție. Opinia parlamentarilor este considerată nu numai irelevantă dar chiar periculoasă de către conducerea partidului și reacția la opinie și dezbatere este simplă: excluderea.
Deputatul independent Alin Constantin Bucur a reacționat la această situație și tocmai din această cauză a fost exclus abuziv din partid, de către o conducere obtuză și naivă, cel puțin din punct de vedere politic, care își jignește parlamentarii iar pe cei care au curajul să reacționeze îi exclude fără drept de apel.
Alin Constantin Bucur, primul parlamentar exclus din PPDD și primul parlamentar independent din legislatura prezentă are un mesaj pentru foștii colegi din PPDD:
"Dragi colegi din PPDD, dacă sunteți nemulțumiți de felul în care conducerea PPDD se comportă, dacă vă simțiți ignorați și nu participați în nici un fel la procesul decizional, dacă nu vă puteți face ascultați în fața celor care vremelnic ocupă funcții de conducere în partidul pe care dumneavoastră l-ați adus în Parlament și dacă vă simțiți câtuși de puțin solidari cu foșii dumneavoastră colegi de partid, Cezar Cioată, Mihai Tararache, Gheorghe Coman, Ion Moldovan, Nicoară Romeo Florin, Radu Popa și subsemnatul Alin Bucur, vă rog să vă exprimați opiniile clar și răspicat în fața doamnei Man și în fața domnului Diaconescu. Aveți curaj, pentru că dumneavoastră sunteți cei care și-au câștigat, prin vot, încrederea și respectul susținătorilor PPDD. Dumneavoastră trebuie să fiți consultați și ascultați de către conducerea partidului și nu invers. Dumneavoastră sunteți cei care v-ați câștigat în decembrie, prin muncă și efort, dreptul de a reprezenta cetățenii în Parlamentul României și datoria dumneavoastră este față de cei care v-au votat nu față de cei care au avut nevoie de numele dumneavoastră pe afișele PPDD.
Eu vă voi asculta atunci când conducerea partidului vă ignoră, eu voi fi alături de dumneavoastră atunci când partidul, prin structurile de conducere vă va pedepsi pentru simplul fapt că spuneți adevărul eu vă voi susține și vă voi respecta atunci când aveți curaj și voi fi de partea dumneavoastră atunci când Biroul Național de Coordonare al PPDD va reacționa abuziv la opiniile exprimate de către dumneavoastră.
Nu uitați că dumneavoastră ați clădit acest partid și dumneavoastră ați colindat străzile colegiilor dumneavoastră în lungile luni ale iernii trecute. Nimeni nu vă poate răpi acest drept câștigat chiar dacă sunt mulți care încearcă. Vă mulțumesc și vă doresc gândul cel bun."
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 6:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro