Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2012-2016 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Costel Alexe > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Costel ALEXE
Communiques de presse

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
”Iașul - ciuca umilințelor în Guvernarea PSD!”

Prin mult trambițatul Fond Național de Dezvoltare și Investiții, Viorica Dăncilă și Guvernul PSD nu fac altceva decât să cumpere bunăvoința și susținerea unor tabere din PSD, pentru a se perpetua la putere.

25 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE

În perioada 22 – 25 februarie 2019, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează Misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor participante invitația de a trimite observatori ai procesului electoral.

19 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
“Uniți pentru dezvoltarea Moldovei”

În decembrie 2017, înaintea votării legii bugetului de stat pe anul 2018, alături de președinții filialelor PNL din județele Moldovei, ne-am asumat că vom susține proiectele majore de infrastructură ale regiunii noastre: autostrăzi si șosele de centură pentru municipiile reședintă de județ.

22 noiembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grupul parlamentar al PNL)
Prin Noi Înșine pentru că Moldova Contează

La 100 de ani de la Mare Unire și la 11 ani de la aderarea la marea familie europeană, România suferă pe fondul unor politici guvernamentale antipopulare și discreționare.

10 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
În data de 24 iunie 2018, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează Misiunea de observare a alegerilor anticipate prezidențiale și parlamentare din Republica Turcia, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor participante invitația de a trimite observatori ai procesului electoral.

Din partea Camerei Deputaților, la această acțiune vor participa următorii membri ai Delegației Parlamentului României la AP OSCE: domnul deputat Costel Neculai Dunava (PSD), domnul deputat Petru Movilă (PMP) și domnul deputat Costel Alexe (PNL). [...]

20 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 8 mai 2018, va avea loc, la Lisabona, Conferința Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) cu tema „Reziliența digitală a unui stat democratic”.

4 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
În perioada 16 - 19 martie 2018, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează Misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Federația Rusă, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor membre invitația de a trimite observatori ai procesului electoral.

Din partea Camerei Deputaților, la această acțiune vor participa, următorii membri ai Delegației Parlamentului României la AP OSCE: domnul deputat Costel Neculai DUNAVA (PSD), domnul deputat Petru MOVILĂ (PMP) și domnul deputat Costel ALEXE (PNL). [...]

14 martie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Iașul merită mai mult!

Dacă sfarșitul anului 2017 s-a încheiat cum nu se poate mai rău pentru ieșeni, alianța PSD-ALDE votând atât împotriva autostrăzii Iași-Târgu Mureș, împotriva amendamentelor pentru construcția centurii ocolitoare a Municipiului Iași, lăsând Iașul și Moldova cu fonduri infime, iată că începutul de an reprezintă o nouă oportunitate irosită pentru Iași.

15 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Proiect de țară: România pe butuci!

În nenumăratele intervenții avute de la tribuna Camerei Deputaților am încercat să atrag atenția și totodată să fac apel atât către majoritatea PSD-ALDE, dar și către președintele Camerei Deputaților, să oprească asediul asupra justiției și economiei României.

7 decembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Nouă ne pasă, pentru că #MoldovaContează!

De câte ori nu auzim că “Guvernul a uitat de Iași, a uitat de Moldova!”? De prea multe ori privim cu invidie și resemnare către comunități mai mici, dar care primesc finanțare pentru diferite proiecte de investiție și facem apel la guvernanți să nu uite istoria Iașului, rolul Moldovei în dezvoltarea statului român modern și mai ales să respecte faptul că suntem o regiune cu peste 4 milioane de locuitori, cetățeni români cu aceleași drepturi!

24 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații PNL Corneliu Olar, Tudorița Lungu, Costel Alexe și Glad Varga
Guvernul PSD-ALDE nu are soluții pentru rezolvarea crizei lemnelor de foc pentru iarna 2017-2018

Marți, 21 noiembrie, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților a avut loc o dezbatere, solicitată de deputații PNL, pe tema crizei lemnelor de foc. Cu acest prilej, reprezentantul Guvernului a susținut că actuala criză e generată de anul trecut, pentru că în anul 2016 s-a vândut resursa pentru anul 2017. Cu alte cuvinte, problema ar putea să aibă cât de cât o rezolvare începând abia din anul 2018, pentru că nu există resurse.

21 noiembrie 2017
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Cronica unei demisii necesare

În nenumărate rânduri i-am solicitat domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, să facă un pas în spate și să nu transfere rușinea personală asupra unei instituții deja zdruncinată de acțiunile PSD, care de fiecare dată a făcut scut în jurul penalilor și a respins cererile de urmărire penală și astfel posibilitatea ca justiția să își urmeze cursul!

14 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Costel Alexe, Tudorița Lungu, Claudiu Răcuci și Glad Varga (Grup PNL)
Clientela politică a PSD răsplătită cu posturi în aparatul de stat

Marți, 31 octombrie 2017, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților s-a dezbătut și s-a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 17/2017 pentru modificarea art. 8 din Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.

31 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Ziua când PSD a suspendat democrația
Această săptămână a început cum nu se poate mai rău pentru democrația din România, dar totodată în tiparul tendințelor abuzive cu care majoritatea PSD-ALDE, de data aceasta și cu largul concurs al celor de la UDMR, ne-a obișnuit pe parcursul anului 2017.

Luni, 16 octombrie, tirania majorității a funcționat din nou, de data aceasta în Comisia Juridică a Senatului, unde a fost votat cu șase voturi ”pentru” (PSD și ALDE), 4 voturi ”împotrivă” (PNL și USR) și o abținere (UDMR) un raport de respingere a inițiativei PNL de alegere a primarilor în două tururi. [...]

17 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
România impostorilor nu este România noastră

Prin intermediul unei declarații politice susținută marți, 26 septembrie 2017, în plenul Camerei Deputaților, am atras atenția colegilor parlamentari din alianța PSD-ALDE asupra derapajelor grave pe care le girează direct sau tacit și, mai ales, asupra urmărilor pe termen mediu pe care această complicitate le generează.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Guvernare PSD: Iașul NU are prioritate!

La începutul lunii mai i-am solicitat doamnei Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, introducerea în regim de urgență a Centurii Ocolitoare a Municipiului Iași la prima rectificare bugetară! Le-am cerut, totodată, sprijinul, primarului Iașului, domnul Mihai Chirica, președintelui Consiliului Județean Iași, domnul Maricel Popa, parlamentarilor, consilierilor locali și județeni ai Iașului, precum și primarilor din zona metropolitană, să dubleze și să susțină acest demers.

30 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
”Somnul rațiunii naște monștri”

Săptămâna trecută parlamentarii PSD și ALDE au fost artizanii unui eveniment rușinos, o premieră în lumea civilizată și democratică: asasinarea propriului Guvern. Din Statele Unite până în Franța, Anglia și restul cancelariilor occidentale s-a vorbit despre „isprava” bravilor parlamentari social democrați. Dar nu a fost suficient, și în zilele următoare sarabanda deciziilor rușinoase a continuat cu „retragerea demisiilor”, aceeași miniștri care cu o zi înainte votau împotriva propriilor nerealizări și aplaudau frenetic „succesul” moțiunii și prăbușirea leului!

27 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Moțiunea PSD vs PSD – tratat despre umilința la români

Dincolo de premiera rușinoasă de a-ți asasina politic propriul Guvern, miercuri, 21 iunie, am asistat la o serie de acțiuni și evenimente care nu fac cinste unui demnitar sau lider de partid.

21 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
România nevăzută! Efectele unui război odios!
În liniile din spatele războiului intern din PSD stă o realitate cruntă:
Ministerele și instituțiile statului sunt blocate, paralizate: actele abia se semnează sau sunt blocate pentru că toți privesc ba spre partid, ba spre Guvern. Asistăm la epurări din aparatul administrativ, la epurări din partid, metode ce nu fac decât să îi intimideze pe cei cu drept de semnătură.

Programe guvernamentale blocate, finanțări, parteneriate, investiții, totul pe hold pentru că nimeni nu își asumă riscuri. [...]

21 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la deputații PNL Costel Alexe, Glad Varga, Tudorița Lungu și Claudiu Răcuci, membri ai Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic
5 iunie 2017, Ziua Mondială a Mediului - România la limită în sectorul protecției mediului
„Conectarea oamenilor la natură”, tematica aleasă anul acesta pentru Ziua Mondială a Mediului, ne îndeamnă să conștientizăm că natura înseamnă și spațiile verzi din marile orașe, dar și ariile naturale protejate, că umanitatea este dependentă de resursele naturale, iar acestea sunt limitate și amenințate de poluare, schimbări climatice și exploatare peste măsură.
6 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
“Măsurile populiste trebuie să înceteze”

În fiecare zi suntem bombardați cu statistici, rapoarte, analize privind economia României, piața muncii, nivelul investițiilor și multe altele, domenii ce țin de dezvoltarea durabilă a unei societăți. Din păcate, toate analizele sunt negative sau îngrijorătoare.

30 mai 2017 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie jeudi, 13 juin 2024, 12:49
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro