Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Elena-Ramona Reuer > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Concret, prin noul Cod Fiscal propus de guvernul lui Ponta, impozitul pe clădiri va fi calculat în funcție de destinația clădirii, nu de proprietar, ceea ce înseamnă că persoanele fizice care au SRL-uri înregistrate la domiciliu vor plăti 2% impozit din valoarea de piață a imobilului respectiv. Aceasta înseamnă o creștere de 10 ori a valorii acestui impozit. În condițiile în care un apartament cu două camere are o valoare impozabilă în București și în marile orașe ale României de minim 50.000 euro, rezultă că impozitul plătit de cele mai active familii de români va crește de la 150 de lei la 4500 de lei pe an.
Astfel se mai aruncă o povară și un nou bir, pe lângă cele 30 impuse până acum, pe umerii celor 200.000 de familii românești, care și-au folosit apartamentele și casele pentru a-și înființa o firmă. Noul bir al lui Ponta este odios și de neacceptat de Partidul Național Liberal, protectorul dintotdeauna al clasei de mijloc românești. În același timp, o asemenea măsură este un abuz nemaiîntâlnit nici măcar la asupritorii fanarioți, precum și un ticălos intrument de șicanare și umilire a celor 200.000 de familii românești; măsuri pe care noi liberalii le desfidem.
Până astăzi niciun guvern al României, nici măcar cele bolșevice, n-au îndrăznit să dea buzna în casa românului pentru a-i măsura și impozita diferențiat metri pătrați pe care-i folosește pentru a trăi și cei alocați pentru sediul unui SRL. Iată că arogantul domn Ponta crede că a găsit modalitatea de a impozita și dormitoarele românilor pentru a avea bani pe care să-i distribuie clientelei sale politice. PNL va stopa acest abuz și această iresponsabilitate!
Românii vor fi protejați de potopul pe care Ponta și guvernul său aflat pe ducă vor să-l năpustească asupra clasei de mijloc a țării. În cel mai scurt timp ( până în 28 februarie), PNL va veni cu un program complet de măsuri, coerent și echilibrat, cu o fiscalitate rezonabil scăzută, dar durabilă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 4:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro