Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Elena-Ramona Reuer > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Elena-Ramona Uioreanu (Grup PNL)
Votul prin corespondență - garantarea deplină a dreptului de vot

În toamna aceasta se poartă una dintre cele mai importante bătălii politice pentru modernizarea țării și pentru viitorul prosper al neamului românesc. Este vorba de adoptarea Legii votului prin corespondență, proiect de lege depus în Parlament de către PNL, încă de la începutul acestui an.

Proiect de reformă politică majoră care, tot de atunci, este blocat și sabotat de majoritatea pesedistă. Menționăm că PNL a discutat și agreat acest proiect cu organizațiile și reprezentanții românilor din Diaspora, reprezentanții ambasadelor, precum și cu Autoritatea Electorală Permanentă. În felul acesta PNL și-a asumat elaborarea unei legi care să vină în sprijinul cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca o alternativă la exprimarea, fără constrângeri, a unui drept constituțional – respectiv dreptul de vot. PNL nu uită, nu iartă și vrea să le facă dreptate românilor din Diaspora, umiliți de PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.
Obiectivul PNL este ca niciun român, oriunde s-ar afla, să nu mai fie împiedicat să voteze, ba mai mult să i se garanteze dreptul și accesul facil la vot.
Este o urgență adoptarea acestui proiect de lege, pentru că la alegerile parlamentare de anul viitor votul românilor din afara granițelor să nu mai fie obstrucționat. Proiectul PNL este unul închegat, simplu și funcțional, care garantează secretul votului. Votul prin corespondență propus de PNL este la cheie, cuprinde atât principiile, cât și mecanismele rodate în democrațiile consolidate. Votul prin corespondență reprezintă modul în care România îi recunoaște pe românii din străinătate drept cetățeni deplini, egali, și NU cetățeni de mâna a doua în țara de origine.
Principiul esențial al acestei legi este că românii din străinătate nu vor mai fi nevoiți să cheltuiască sume mari de bani, timp și energie pentru a vota, procedura devenind una simplă și susținută financiar de la buget. Costul estimat al votului prin corespondență, în urmă unei simulări, este de 4-5 euro de alegător. În felul acesta, milioane de români nevoiți să plece-n lumea mare, vor fi readuși să hotărăscă asupra treburilor țării, iar România și democrația noastră vor avea de câștigat mai ales din experiența de viață și de muncă a românilor care au cunoscut alte culturi, sisteme de muncă și organizare înaintate, occidentale. Acești electori nu vor fi niciodată cumpărați și înșelați prin „darurile” electorale și metodele manipulatoare ale baroniadei roșii.
De aceea PSD se luptă din răsputeri să blocheze proiectul liberal de modernizare a politicii românești. PSD știe că odată adoptată legea votului prin corespondență, sfârșitul său e mai aproape iar dictatura baronilor neo-comuniști se va sfărma sub presiunea voinței românilor de a avea o țară modernă, civilizată și prosperă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 6:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro