Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Lucian Nicolae Bode > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grupul parlamentar al PNL)
Incompetența de la transporturi nu mai poate fi tolerată! Afară cu domnul Cuc!

Ministerul Transporturilor pierde din nou fonduri la prima rectificare bugetară din acest an – 128 mil lei!

Din nou se taie bani de la investiții în infrastructura mare de transport pentru că responsabilii din transporturi- ministru, director CNAIR - nu sunt capabili să cheltuiască fondurile alocate prin Bugetul pentru anul 2019.
Este inadmisibil să te lauzi cu un buget crescut cu 74 % în anul 2019 comparativ cu 2018, să ai bani alocați și să nu fi în stare să-I cheltuiești, dar în schimb în calitate de Ministru al Transporturilor să îți faci imagine vizitând șantierele patriei săptămânal și amenințându-i pe constructori.
Am afirmat încă de la dezbaterile pe Buget că avem de–a face cu o propunere nerealistă, construită pe scenarii extrem de optimiste, cu creșteri halucinante pe anumite componente. Acest buget a fost construit pe principiul “hârtia suportă multe”.
Iar acum, după doar 5 luni de la aprobarea bugetului, avem confirmarea dezastrului de la Transporturi!
Dimensiunea dezastrului de la Transporturi ni se va arăta în noiembrie la cea de –a 2-a rectificare bugetară, când eșecul va fi unul răsunător iar realitatea nu va mai putea fi cosmetizată!
Incompetența și amatorismul celor care conduc instituțiile din domeniul transporturilor se traduc în proiecte întârziate și deficit cronic de infrastructură.
Cred că este clar pentru toată lumea că cei 100 de km de autostradă asumați recent de domnul Răzvan Cuc, după ce și-a reevaluat angajamentul inițial cu 180 de km, pentru acest an sunt o mare păcăleală! În ritmul în care avansează proiectele de infrastructură optimist ar trebui să ne mulțumim cu maxim 60 de km de autostradă inaugurați în acest an.
A plecat domnul Neaga de la CNAIR, cred că e timpul să plece și domnul Răzvan Cuc din fruntea Ministerului Transporturilor. Simpla reformă a CNAIR prin tăieri de posturi de conducere nu este suficientă. Locul de ministru trebuie urgent eliberat de domnul ministru Cuc!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 26 ianuarie 2022, 21:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro