Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Lucian Nicolae Bode > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
Lucian Bode :“Tic-Tac, Tic-Tac, timpul a expirat, stimați guvernanți”

Mă refer la cele 15 zile în care aveați obligația să emiteți Ordinul comun pentru aprobarea modelului de cerere necesar recuperării de către cetățenii îndreptățiți a sumelor încasate ilegal de stat prin taxele de poluare sub diversele sale forme.

Ați încălcat deja primul termen asumat prin calendarul din OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.
Astăzi avem dovada că am avut dreptate când, la începutul lunii august, am pus la îndoială seriozitatea Guvernului Tudose privind soluționarea problemei restituirii taxelor de mediu pentru autovehicule, taxe încasate ilegal de către statutul român.
Solicit premierului Mihai Tudose și celor doi miniștri responsabili, domnului Ionuț Mișa și doamnei Grațiela Gavrilescu, să emită de urgență acest act normativ care reprezintă prima condiție de îndeplinit pentru ca procedura de restituire să nu fie blocată.
Având în vedere că textul legii prevede în continuare și alte termene, le solicit să le respecte, în caz contrar vor răspunde în fața Parlamentului pentru aceste deficiențe grave.
Îmi este din ce în ce mai clar că autoritatea afișată de premierul Tudose în fața camerelor de luat vederi este doar o spoială, actul de guvernare al coaliției PSD- ALDE fiind în continuare iresponsabil și neprofesionist!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 26 ianuarie 2022, 21:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro