Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.gheorgheudriste.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe Udriște > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Bogdan Țîmpău (Grup PNL)
Guvernarea Ponta - "Guvernare 0"- pentru țară și români

Preocupările Guvernului Ponta sunt cu totul altele decât ar trebui să fie în acest moment. Acest lucru poate fi dovedit cu cifre, poate fi dovedit prin lipsa de interes față de problemele cu adevărat importante pentru români și țară.

Un exemplu revoltător îl constituie incapacitatea acestui guvern de a aproba Ordonanța de Urgență pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, o măsură esențială pentru păstrarea celor 8000 de locuri de muncă directe, fără a vorbi și despre miile de locuri de muncă care indirect depind de buna funcționare a companiei.
Săptămâna trecută Guvernul a sărbătorit cu mult fast trei ani de guvernare. În acești trei ani, deciziile luate au condus complexul la situația gravă în care se găsește acum. Cu această ocazie, Guvernul Ponta a sărbătorit, de fapt, dezastrul din sectorul energetic românesc!
Victor Ponta și echipa sa guvernamentală amână nepermis de mult acordarea acestui împrumut crucial pentru viitorul complexului hunedorean care în lipsa acordării lui riscă amenzi de peste 100 de milioane de euro pentru neachiziționarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
În schimb, Victor Ponta este foarte preocupat să nu-i fie afectată imaginea, iar deranjul public pe acest subiect să fie cât mai mic. Prin mesagerii săi de la nivel local, reprezentanți ai conducerii PSD Hunedoara, transmite mesaje de calmare a spiritelor și dă indicații prețioase ca la mitingul de mâine din fața Prefecturii, și la cel programat în 22 mai, la Petroșani, să fie prezenți cât mai puțini oameni.
Așa Guvernează Victor Ponta țara - cu rugăminți fierbinți, cu promisiuni la nesfârșit neonorate și cu intimidări.
Avem astfel, o "guvernare zero" la multe capitole.
Măsura ineficienței guvernamentale este dată de gradul zero de absorbție a fondurilor europene pentru anii 2014-2015. România este țara care nu a reușit să contracteze până la această dată niciun ban din fondurile europene aflate la dispoziție în viitorul exercițiu bugetar 2014-2020.
Acest eșec este completat, în mod nefericit, de recenta decizie a Comisiei Europene de a bloca rambursările pe trei programe europene POS CCE, POS Mediu și POSDRU, din cauza unor suspiciuni de fraudă și conflict de interes. O contraperformanță care ne plasează în coada clasamentului european la acest capitol și ne afectează credibilitatea pe plan extern.
Victor Ponta se laudă cu autostrăzi trasate pe hârtie, dar în fapt, sub guvernarea patronată de el, au fost lansați în execuție zero km de autostradă, dar are tupeul să acuze opoziția pentru dezastrul la acest capitol.
O guvernare zero în domeniul combaterii evaziunii fiscale - doar acțiuni heirupiste și descinderi gălăgioase la micii comercianți, toate culminând cu recenta ordonanță de impozitare a bacșișului - marea realizare a noului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.
O furtună într-un pahar cu apă, atât poate acest Guvern, să se dezlănțuie în fața celor mici, în timp ce marii evazioniști își văd, în continuare, nestingheriți de treburi.
Doar "gargară" politică avem din partea acestui Guvern, ai cărui miniștri sunt mai degrabă preocupați de activitatea de partid, cea mai recentă ieșire fiind replica penibilă la adresa opoziției a doamnei ministru Rovana Plumb.
Acesta este tabloul unei "Guvernări 0" din toate punctele de vedere - al realizărilor, al preocupării pentru oameni și pentru proiectele majore ale societății românești.
Domnule premier, soarta miilor de hunedoreni care lucrează la Complexul Energetic Hunedoara este mult mai importantă decât imaginea dumneavoastră. Fiți cel puțin la fel de grijuliu cu soarta românilor cum sunteți cu propria imagine! Lăsați oglinda la o parte și guvernați, iar dacă nu aveți soluții plecați cât mai repede!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 iunie 2024, 19:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro