Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2008-2012 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Elena Gabriela Udrea > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Bogdan Țîmpău (Grup PNL)
Adrian Năstase are dreptate!

Recent, pe pagina sa de Facebook, domnul Adrian Năstase s-a arătat îngrijorat de soarta fotbalului românesc profund afectat de pe urma acțiunilor DNA care au condus la condamnări în rândul finanțatorilor demers cu impact negativ asupra investițiilor în acest sport: ”Operația a reușit (…..) Consecința? Nimeni nu mai investește în fotbal.”

Concluzia implicită, dar nerostită, a acestei afirmații este că acest gen de acțiuni sunt o frână în calea investițiilor în orice domeniu și o bulversare a întregului corp social.
Adrian Năstase are dreptate!
Atunci când se produc schimbări atât de profunde în modul în care funcționează o societate, cu siguranță va exista o perioadă de sincopă, o perioadă de adaptare și acceptare a noii realități.
Dar, ceea ce încearcă să sugereze Adrian Năstase este fundamental greșit!
România are nevoie de un astfel de “ tratament” pentru a se reașeza pe principii sănătoase de funcționare. Avem nevoie de acest șoc, așa cum un organism bolnav de cancer are nevoie de tratament citostatic.
Românii își doresc o țară în care munca lor să fie apreciată, în care să fie respectați de către reprezentanții lor, să aibă șanse reale de reușită acolo unde s-au născut fără a mai fi nevoiți să-și caute fericirea pe alte meleaguri.
Transformarea prin care trece societatea românească este brutală pentru un om ca Adrian Năstase care aparține unei alte culturi politice, care este tributar unor alte metode.
Ruptura de trecutul întruchipat de domnul Năstase se produce în sfârșit în societatea noastră, șocul poate produce într-adevăr un recul în materie de investiții, dar pe termen lung premisele sunt optimiste.
Aștept cu nerăbdare momentul în care nu doar în sportul românesc, ci la toate nivelurile societății noastre, se va construi pe baze de competență, de integritate morală, printr-un efort corect și apreciat la justa sa valoare.
Poate atunci, domnule Adrian Năstase, veți înțelege în sfârșit că oamenii cinstiți și corecți din această țară au apreciat “operația” dureroasă sau chiar fatală pentru unii, dar care pe ei i-a salvat și le-a redat încrederea.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 16 june 2024, 9:54
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro