Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Radu Bogdan Țîmpău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Astfel de atitudini anacronice sunt în vădită contradicție cu valorile și principiile Uniunii Europene, principii și valori îmbrățișate de o majoritate covârșitoare a cetățenilor României.
Alături de colegele și colegii mei din Comisia pentru afaceri europene condamn ferm atitudinile și manifestările care creează riscul apariției unui factor destabilizator pentru societate.
Sancționez recrudescența unor astfel de manifestări inflamatoare care sunt un afront la adresa tuturor cetățenilor europeni care și-au apropiat și împărtășesc valorile comune, care stau la baza construcției și consolidării proiectului european, iar cei ce nu înțeleg acest lucru nu își au locul pe teritoriul României.
Mă aștept la o delimitare mai fermă în declarațiile liderilor maghiari din România și la desprinderea lor de mesajele strict formale în acest context.
Doresc să le reamintesc liderilor politici ai cetățenilor români de etnie maghiară că vorbesc în numele și slujesc interesele unei populații care, în integralitatea ei, susține același set de valori europene.
Fac apel la instituțiile statului care au în atribuții păstrarea liberăților și valorilor atât de greu obținute să aibă o reacție concretă, promptă și fermă.
Îmi exprim încrederea că indiferent cât de grea ar fi perioada pe care o traversăm, dificultățile materiale nu ne vor putea îndepărta de spiritul și esența proiectului european, că nu vom lăsa frustrări născute dintr-o retorică naționalistă, populistă, izolaționistă, profund anti-europeană, care apelează la cele mai condamnabile impulsuri ale firii umane, să ne facă să uităm speranțele, idealurile și visele ce au stat la baza creării unei Europe unite.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 16 iunie 2024, 8:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro