Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2008-2012 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Radu Bogdan Timpau > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Bogdan Țâmpău (Grup PNL)
Co-președinte PNL Hunedoara, deputat Bogdan Țîmpău: "Dormiți liniștiți, Guvernul Ponta lucrează pentru voi, dragi români"

Astăzi, 28 mai, am asistat la Petroșani la un alt exercițiu de imagine marca Guvernului Ponta. În cadrul întâlnirii care a avut loc între ministrul Energiei și reprezentanți ai autorităților locale, precum și parlamentari din județul Hunedoara, nu au fost oferite soluții reale, valabile pe termen mediu și lung, pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara de a cărui soartă depind miile de locuri de muncă din minerit de pe Valea Jiului.

Astfel, plimbarea până la Petroșani a reprezentanților Guvernului Ponta a fost una de mimare a interesului pentru redresarea celui mai mare operator economic din Valea Jiului, de liniștire a spiritelor tensionate și în niciun caz de prezentare a măsurilor concrete de viabilizare a activității Complexului Energetic Hunedoara.
Lipsa acestor soluții demonstrează lipsa de viziune impardonabilă a Guvernului în ceea ce privește realizarea investițiilor necesare pentru conformarea la condițiile de mediu și rezolvarea tuturor problemelor care adâncesc situația dificilă în care a ajuns complexul hunedorean.
Niciun cuvânt din partea Guvernului despre cum se va acționa pentru scăderea costurilor de producție care fac în momentul de față ca aici să fie produsă cea mai scumpă energie din țară, niciun cuvânt despre contractul colectiv de muncă care va expira la 1 august 2015 și despre cum va fi el negociat pentru a garanta securitatea locurilor de muncă pentru minerii din Valea Jiului și pentru a asigura protecția socială a celor ce vor pierde aceste locuri de muncă.
Prea multe necunoscute și prea puține soluții din partea guvernanților, asta în timp ce angajații complexului hunedorean manifestau în fața sediului din Petroșani așteptând din partea celor responsabili fapte și nu vorbe.
Din păcate, împrumutul guvernamental pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara a fost amânat nepermis de mult, iar situația critică în care s-a ajuns a escaladat și generează tensiuni sociale în zonă.
Cu toate acestea, singura preocupare a premierului Victor Ponta este să se ghideze după sloganul deja consacrat: "Dormiți liniștiți, Guvernul Ponta lucrează pentru voi, dragi români".
Rămân doar declarațiile de bune intenții, mimarea interesului și vizite de curtoazie care nu țin loc de decizii responsabile și de soluții pentru salvarea complexului hunedorean și a locurilor de muncă din Valea Jiului.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 25 mai 2024, 11:55
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro