Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.tigaeru.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Laurențiu Țigăeru Roșca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Radu Bogdan Țîmpău (Grup PNL)
PSD, criminalul care plânge la capul propriei victime

Cei care azi deplâng situația de la Complexul Energetic Hunedoara și mă refer aici la parlamentarii PSD si UNPR din județ, sunt primii responsabili de situația critică în care a ajuns complexul astăzi.

Ipocrizia și populismul acestor personaje politice sunt fără margini. Au ales cu nerușinare să folosească recentele evenimente din Valea Jiului ca temă de propagandă politică, evident în scop electoral. Protestele minerilor din Valea Jiului care s-au blocat în mine, precum și ale energeticienilor de la Mintia sunt un gest de disperare. Acești oameni au ajuns la limita răbdării tocmai din cauza incompetenței managerilor girați de către PSD și UNPR.
Cât de ipocrit puteți fi domnule deputat Laurențiu Nistor atâta timp cât din funcția de președinte al PSD Hunedoara v-ați luptat din toate puterile să vă impuneți oamenii în funcțiile de conducere ale Complexului Energetic Hunedoara, iar acum cereți soluții premierului Dacian Cioloș cu privire la problemele pe care oamenii girați de către dumneavoastră și PSD le-au creat în județul Hunedoara!
Cât de ipocrit puteți fi domnule senator Haralambie Vochițoiu atâta timp cât din funcția de președinte al UNPR Hunedoara ați sprijinit necondiționat dezinteresul PSD față de soarta miilor de hunedoreni care muncesc în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar acum solicitați înființarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar care controlată fiind de PSD și UNPR să vă scoată basma curată!
Le reamintesc acestor domni care azi se arată profund îngrijorați de soarta complexului hunedorean și a miilor de angajați din Valea Jiului, că ei au generat și au girat toată această situație.
La înființarea sa, în anul 2012, Complexul Energetic Hunedoara avea 0 datorii; după 4 ani de conducere PSD are datorii de 1,6 miliarde de lei și popriri pe toate conturile. Aceasta este consecința unei politici de căpușare și de implementare a unor contracte comerciale proaste, lucru confirmat de actualul Ministru al Energiei care a dat un semnal foarte clar - o soluție politică nu există, singura cale de salvare a companiei este munca și seriozitatea.
Aceeași seriozitate dovedește acum PSD-ul, câtă a demonstrat și Victor Ponta care promitea, din China, investiții uriașe pentru redresarea companiei.
Conducerea complexului și a minelor din Vale a aparținut PSD-ului în toți acești ani, deci sunt singurii care ar fi putut salva complexul.
Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Din contră au adâncit mai mult criza printr-un management catastrofal care a adunat datorii istorice ale societății, fapt pentru care complexul a intrat în insolvență la începutul acestui an.
Cine a săpat groapa societății hunedorene este același PSD care azi, deghizat în UNPR, vine cu soluția salvatoare –comisie parlamentară de anchetă.
Știu că apelul meu la responsabilitate nu va avea niciun ecou în PSD, pentru că ei sunt obișnuiți să calce pe cadavre pentru a-și atinge scorul electoral dorit în județul Hunedoara.
Ar trebui să vă crape obrazul de rușine domnule deputat Nistor și domnule senator Vochițoiu pentru ce au făcut oamenii girați de dumneavoastră miilor de hunedoreni direct afectați de situația Complexului Energetic Hunedoara!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 25 mai 2024, 12:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro