Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gigel-Sorinel Știrbu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Mircea Albulescu – o stea care va străluci întotdeauna

Mircea Albulescu este unul dintre cei mai mari și mai iubiți actori români, iar acest lucru va rămâne așa în ciuda faptului că astăzi a ales să meargă mai departe. Așa cum noi nu îl vom uita, sunt convins că și el va veghea asupra noastră, a iubitorilor de frumos.

Puțini știu, însă, numele adevărat al lui Mircea Albulescu - Iorgu Constantin V. Albulescu. De asemenea, puțin știu că acesta termină școala medie tehnică de arhitectură, devine "conductor-arhitect", își începe cariera de actor ca amator, în echipa de teatru a Ateneului Popular "Ana Ipătescu", în 1950 este angajat la Teatrul Național ca "artist corp ansamblu" (figurație) și abia apoi, în 1952, devine student al I.A.T.C la clasa Aurei Buzescu. Așadar, talentul a precedat studiile actoricești.
Doctor în arte, cu sute de roluri în spectacole de teatru și în 70 de filme, Mircea Albulescu a fost apreciat și premiat, a primit Ordinul Meritul Cultural și Ordinul Serviciul Credincios în grad de Comandor și o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală.
În aceste momente, noi ne aducem aminte cu bucurie de meritele marelui actor, dar, în același timp, transmitem condoleanțe sincere familiei care acum îl petrece cu tristețe pe omul Mircea Albulescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 ianuarie 2022, 23:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro