Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gigel-Sorinel Știrbu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Gigel-Sorinel ȘTIRBU
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Sesizări depuse la Consiliul Național al Audiovizualului

În cursul zilei de luni, 28 noiembrie, am depus la CNA două sesizări. Prima sesizare solicită verificarea de către această instituție a modalității prin care conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de Prim-Ministrul Dacian Cioloș postului TVR 1, pentru emisiunea Viața Satului. Aceasta a primit nr. de înregistrare 10486/28.11.2016. Cea de-a doua se referă la implicarea postului de televiziune Olt TV în campania electorală pentru alegerile parlamentare și are nr. de înregistrare 10487/28.11.2016.

29 noiembrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Sorinel Știrbu (Grup PNL)

În cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă va avea loc luni, 28 noiembrie, începând cu ora 14.00, la cabinetul președintelui comisiei, situat la nivelul 1M, corp B2, audierea Președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, doamna Irina Radu.

28 noiembrie 2016
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
PSD-știi au reușit astăzi ceea ce nu s-a încumetat să facă nici Ceaușescu

Astăzi este o zi neagră pentru libertatea presei și pentru sistemul democratic din România. PSD a decis și a votat, pe ultima sută de metri din această legislatură, scoaterea taxei TV. Fără această taxă, televiziunea publică rămâne fără niciun venit de subzistență și riscă să se închidă în curând.

25 octombrie 2016 detalii
  MESAJ DE CONDOLEANȚE primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Radu Câmpeanu va rămâne în memoria noastră în primul rând ca un iubitor de țară

Multe lucruri bune și frumoase se pot spune despre Radu Câmpeanu, dar toate au un numitor comun: iubirea lui pentru țară.

Cum altfel, dacă nu iubindu-și țara, s-a aruncat în vâltoarea evenimentelor, contra-curent, atunci când comuniștii erau aproape de a pune stăpânire pe țară, în 1945, ca lider al studenților liberali? [...]

20 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Sorinel Știrbu (Grup PNL)

Mă văd nevoit să răspund scrisorii de precampanie electorală a domnului senator PSD, Sorin Ilieșiu, pentru a demonta ridicolele acuzații care au fost aduse mie și d-nei Alina Gorghiu, în legătură cu un așa zis plagiat.

20 septembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Mircea Albulescu – o stea care va străluci întotdeauna

Mircea Albulescu este unul dintre cei mai mari și mai iubiți actori români, iar acest lucru va rămâne așa în ciuda faptului că astăzi a ales să meargă mai departe. Așa cum noi nu îl vom uita, sunt convins că și el va veghea asupra noastră, a iubitorilor de frumos.

8 aprilie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Gigel Știrbu: ”Sărăcia trebuie cântărită la fel și în cazul unei opere de tezaur și în cazul unui stadion de provincie”

Apreciez faptul că, după lungi dezbateri, reprezentanții Guvernului României, prin vocea prim-ministrului Dacian Cioloș, au comunicat decizia de a exercita dreptul de preemțiune al statului român asupra operei de tezaur ”Cumințenia pământului”.

17 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
10 mai - Ziua Independenței României. Oamenii de cultură și PNL fac apel pentru respectarea adevărului istoric

La finalul anului 2013, am inițiat proiectul de Lege pentru declararea zilei de 10 mai - Ziua Independenței României. Propunerea a fost semnată de 77 de deputați și senatori. Conducerea Camerei Deputaților a decis ca raportul pe acest proiect să fie redactat de Comisia pentru muncă, pretextând că este vorba de o zi liberă și nu de către Comisia pentru cultură, așa cum ar fi fost normal, având în vedere că proiectul se referă la o chestiune de identitate națională.

8 februarie 2016 detalii
  SCRISOARE DE CONDOLEANȚE primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
În aceste zile, cultura română este în doliu pentru pierderea Elenei Negrescu, personalitate marcantă a Teatrului Național Radiofonic. La venerabila vârstă de 97 de ani, doamna Negrescu a ales să părăsească această lume, lăsând în urmă un tezaur artistic impresionant. Cu profund regret, transmit condoleanțe familiei și tuturor celor care au îndrăgit-o.

Regizor artistic, autor de spectacole de teatru radiofonic, personalitate de primă mărime a Radiodifuziunii Române, dar și actriță a Teatrului Național din București, Elena Negrescu și-a asumat cu generozitate și rolul de îndrumător în cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, ajungânf conferențiar universitar în cadrul instituției de învățământ. [...]

29 ianuarie 2016 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu


Doamnei Alina Gorghiu, co-președinte al Partidului Național Liberal
Domnului Vasile Blaga, co-președinte al Partidului Național Liberal
Domnului Victor Ponta, președinte al Partidului Social Democrat
Domnului Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Partidului Liberal Reformator
Domnului Daniel Constantin, președinte al Partidului Conservator
Domnului Gabriel Oprea, președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României
Domnului Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate Maghiare din România
Domnului Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale
Domnului Ștefan Burlacu, liderul Grupului Parlamentar Popular și Democrat

Doamnă, Domnilor președinți,
România democrată are astăzi propriul său drum în Europa și în lume, pe care înaintează mai repede sau mai încet, mai optimistă sau mai împovărată, dar independentă și demnă.

20 martie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

În această zi, s-a stins actorul si regizorul George Motoi, una dintre cele mai mari personalități ale scenei românești ale secolelor XX și XXI. Domnul George Motoi a regizat 20 de spectacole care s-au jucat pe scenele țării, a jucat peste 30 de roluri în filme și a primit numeroase premii în cadrul festivalurilor datorită activității sale prodigioase.

5 martie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)

La sfârșitul săptămânii trecute a fost instituit codul roșu pe mai multe sectoare ale unor râuri din Teleorman și Olt și a fost extins pentru localități din Ialomița și Prahova. Cum era de așteptat, autoritățile publice locale care trebuiau coordonate de către președinții de consilii județene au fost prinse nepregătite, și din cauza modalității ineficiente de gestionare a inundațiilor, au murit oameni și au fost date dispărute zeci de persoane. Nu mai pomenesc de faptul că alte sute de cetățeni sunt izolați, iar alții au fost evacuați din casele lor de sărbătorile pascale.

22 aprilie 2014 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Victor Ponta – marea dezamăgire a generației sale

În ultimul perioadă, am remarcat cu surprindere că premierul României nu mai face nimic. Absolut nimic constructiv pentru cetățenii României.

10 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
CNA trebuie să devină un reper profesionist și imparțial pentru toți profesioniștii din domeniu

De la înființarea sa, în 1992, Consiliul Național al Audiovizualului are o istorie plină de controverse și scandaluri. Indubitabil, o astfel de instituție este necesară, însă trebuie să facem în așa fel încât aceasta să fie mai presus de orice ingerință politică sau suspiciune de părtinire.

7 aprilie 2014 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Oare nu crede premierul Ponta că ministrul Kelemen Hunor ar trebui demis?

Doamnelor și domnilor deputați,
„România nu este stat unitar, această stare poate exista doar în visele câtorva politicieni români”; „Noi trebuie să ne apărăm interesele, trebuie să aducem Catalonia și Tirolul de Sud în Ardeal”. Aceste declarații nu aparțin unui etnic maghiar aflat la o șuetă sau la un restaurant, unde, după mai multe pahare, unii vorbesc vrute și nevrute. Aceste declarații aparțin liderului UDMR, Kelemen Hunor, care totodată este membru al Guvernului României. Și au fost făcute la o reuniune politică publică.

1 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Dezavuăm declarațiile deputatului Victor Cristea vizavi de filmul "Poziția copilului"

Deputatul PNL, Gigel Știrbu, Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă și-a exprimat poziția față de declarațiile referitoare la producția cinematografică, "Poziția copilului" ale deputatului PSD, Victor Cristea.

24 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)

Primarul general al municipiului București, domnul Sorin Oprescu, se folosește de suferința oamenilor care și-au pierdut un copil și se cațără pe durerea lor pentru a organiza conferință de presă la oră de maximă audiență. În mod normal, ar fi trebuit să fie la căpătâiul acelui înger pentru a cărui dispariție este principalul vinovat.

5 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Resping propunerea legislativă a PDL de restrângere a drepturilor de restituire pentru cultul greco-catolic

Partidul Democrat Liberal, prin deputatul Ioan Oltean a înregistrat în data de 8 mai 2013 o propunere legislativă privind modificarea Decretului-lege nr.126 din 1990 privind unele măsuri referitoare la Biserica Română Unită (Greco-Catolică).

20 mai 2013 detalii
  DECLARAȚIE POLITICĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Cine face, de fapt, politica antieuropeană

În declarația mea politică de astăzi, voi face referire la moțiunea simplă depusă de către opoziție, în care este criticată Uniunea Social Liberală de "politică antieuropeană" și "cum poate trăi USL fără Schengen". Nu pot să nu remarc că textul moțiunii conține, chiar din titlu, două afirmații complet eronate și aberante: 1. se sugerează că USL ar duce o politică antieuropeană, 2. se sugerează, evident printr-o pseudo întrebare retorică, cum poate USL să trăiască în afara Schengen.

19 martie 2013 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 17:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro