Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Sándor Bende > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Sándor Bende (Grupul parlamentar al UDMR)

Marți, 4 mai 2021, domnul deputat Sándor Bende, președintele Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, a avut o întâlnire cu Excelența Sa, doamna Jiang Yu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, la solicitarea părții chineze.

Doamna Ambasador Jiang Yu și-a exprimat mulțumirea pentru realizarea acestei întrevederi, apreciind deschiderea părții române pentru promovarea dialogului bilateral.
În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte de pe agenda bilaterală, ambele părți subliniind importanța deosebită a relațiilor comerciale dintre cele două țări.
Domnul președinte Sándor Bende a salutat prietenia tradițională româno-chineză, concretizată de-a lungul timpului printr-o relație foarte bună în mai multe domenii. Totodată, a evidențiat interesul părții române pentru menținerea cooperării economice și, în special, pentru echilibrarea balanței de schimburi comerciale, inclusiv prin facilitarea accesului produselor românești pe piața chineză. În ceea ce privește prezența investițiilor chineze pe piața românească, domnia sa a precizat că partenerii străini care doresc să investească în România beneficiază de condiții egale, cu respectarea normelor europene și naționale, în domeniu.
Ambele părți au fost de acord cu faptul că există potențial în favoarea diversificării schimburilor bilaterale în sectorul economic și turistic și și-au manifestat deschiderea pentru identificarea oportunităților de valorificare a acestora.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 15:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro