Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu 9Grupul parlamentar al USR)
Covid-19: Deputatul USR Daniel Popescu face apel la suceveni să rămână alerți și vigilenți în lupta cu epidemia de coronavirus. „Ridicarea stării de urgență și a măsurii de carantinare pentru municipiul Suceava și zona limitrofă NU înseamnă că pericolul a trecut.”

În contextul ridicării stării de urgență pe întreg teritoriul României și a măsurii de carantinare pentru municipiul Suceava și zona limitrofă, deputatul sucevean al USR, Daniel Popescu, face apel la toți locuitorii județului Suceava să nu renunțe la vigilență și la măsurile stricte de igienă cu care s-au obișnuit pe durata stării de urgență. În opinia parlamentarului USR, pericolul nu a trecut și există un risc real ca numărul infectărilor și a îmbolnăvirilor să crească odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități.

Daniel Popescu recomandă sucevenilor evitarea în continuare a deplasărilor neesențiale sau a celor care nu sunt urgente, evitarea spațiilor aglomerate și a interacțiunii cu oamenii fără măsuri minimale de protecție - mască de protecție, mănuși și distanțare socială corespunzătoare. În opinia parlamentarului, expunerea persoanelor vârstnice și a celor cu probleme cronice de sănătate ar trebui evitată cu orice preț și în următoarea perioadă. 
 Bilanțul județului Suceava la finalul stării de urgență nu este unul îmbucurător. Numit “Lombardia României”, județul Suceava a înregistrat cele mai multe cazuri de îmbolnăviri ca urmare a infectării cu noul coronavirus: 3.317 cazuri înregistrate până în acest moment (14 mai 2020), ceea ce reprezintă 20,7% din totalul îmbolnăvirilor de la nivel național. De asemenea, județul Suceava deține și tristul record în materie de decese legate de Covid-19: 17,4% din totalul deceselor de la nivelul țării. Mai mult, o serie de unități de îngrijire au devenit într-un timp foarte scurt focare de infecție pentru pacienți și personal medical. Spitalul de Urgență Suceava, Spitalele municipale din Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică și Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna sunt doar câteva astfel de exemple. 
În acest context, deputatul USR, Daniel Popescu, este de opinie că respectarea de către suceveni a normelor și recomandărilor de prevenire a infectării cu Covid-19 sunt esențiale și în următoarea perioadă: „Riscul răspândirii epidemiei continuă să fie cât se poate de real: pericolul nu a trecut și putem presupune chiar că o relaxare a măsurilor de izolare și distanțare socială va duce la o creștere a numărului de îmbolnăviri — și aceasta cu atât mai mult în județul Suceava, unde numărul cazurilor este cel mai mare din întreaga țară”, a afirmat Daniel Popescu. Totodată, ar trebui să fie tratată în continuare cu prioritate creșterea capacității de testare la nivel județean, dar și încurajarea autorităților locale să ia măsuri de auto-carantinare atunci când există motive serioase pentru a face acest lucru. 
La finalul acestei perioade extrem de tensionate pentru întreaga țară, deputatul USR consideră că merită o apreciere națională toți cei care, pe durata perioadei stării de urgență, s-au aflat în prima linie de tratare, combatere și prevenire a răspândirii virusului: întregul personal medical, toți lucrătorii din cadrul MAI și MAPN, dar și lucrătorii din sistemul public și cel privat care au respectat cu strictețe normele impuse de autorități. „Sigur, bătălia împotriva acestei pandemii va continua și în următoarea perioadă și este bine să rămânem la fel de vigilenți cu toții”, a încheiat Daniel Popescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 februarie 2023, 3:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro