Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Stimate domnule prim-ministru, Ludovic Orban, stimate domnule ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, stimate domnule secretar de stat, Raed Arafat, momentan există riscul ca nordul Moldovei să devină o adevărată Lombardie a României!

Astăzi l-am rugat pe domnul prim-ministru Ludovic Orban să intervină urgent, ferm și eficient, prin trimiterea echipamentelor de protecție necesare cadrelor militare și testarea tututor cadrelor medicale din județul Suceava.

Ieri, pe Aeroportul Otopeni a sosit aeronava care transportă aproximativ 45 tone de echipamente medicale din Coreea de Sud. Salutăm desfășurarea misiunii aeriene de urgență sprijinită de Ministerul Apărării Naționale și ne bucurăm de mobilizarea de care au dat dovadă.
Totuși, nu putem trece cu vedere proasta gestionare a situației din județul Suceava, unde problema devine tot mai gravă de la o zi la alta. Este alarmant modul în care ia amploare epidemia în nordul Moldovei. Avem de-a face cu un focar pe care trebuie să îl oprim în cel mai scurt timp cu putință, căci Bucovina este supusă riscului de infectare în masă.
Având în vedere modul în care evoluează lucrurile în Suceava, considerăm că este imperios necesar să fim o prioritate în ceea ce privește dotarea cu echipamente medicale. Așadar, pe această cale am solicitat autorităților competente să direcționeze materiale necesare celor 9 spitale din județ: Spitalul Județean Suceava, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul de Boli Cronice Siret, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Rădăuți.
Județul Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România. Încă de săptămâna trecută, am solicitat autorităților județene și reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul județului Suceava, dotarea spitalelor cu echipamente de protecție pentru întreg personalul medical, mai ales pentru cel care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus. Toate spitalele municipale din județul Suceava au nevoie urgent de ajutor. Au ajuns la limite critice toate stocurile de măști, combinezoane, halate de unică folosință, bonete, teste pentru depistare COVID-19, măști chirurgicale, clorom, dezinfectanți, role prosop etc.
În momentul de față, cadrele medicale din tot județul Suceava, în special de la secțiile de boli infecțioase, de la care așteptăm să trateze pacienții și să fie printre cei mai protejați de noul coronavirus, spun că își pun în pericol viețile zi de zi, pentru că nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente.
De asemenea, am solicitat Ministerului Sănătății să dispună testarea, cu prioritate, a tuturor cadrelor medicale din județ. Protejarea acestora este esențială, întrucât trebuie controlată și oprită răspândirea virusului SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale din spitalele din județ.
Aștept ca autoritățile competente să răspundă solicitării mele și strigătului de disperare al cadrelor militare și să comunice când și ce măsuri se vor lua pentru dotarea spitalelor din județul Suceava.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 februarie 2023, 2:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro