Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
PSD face în continuare presiuni asupra instituțiilor statului, inclusiv asupra foștilor angajați ai Autorității Electorale Permanente (AEP), de natură să afecteze legalitatea, utilitatea și credibilitatea sistemului informatic SIMPV și SICPV

Deputata PSD Lia Olguța Vasilescu, insistă să rezolve pe banii contribuabilului o problemă inexistentă de altfel și pe care PSD-ALDE a inventat-o constituind aceasta comisie de anchetă prin care PSD-ALDE caută acum să se justifice în orice mod în fața electoratului lor pentru faptul că au pierdut alegerile din 26 mai, alegeri pe care chiar ei le-au organizat.

Încă de la ședința săptămâna trecută, USR a cerut parlamentarilor PSD din comisia pentru alegerile europarlamentare să grăbească desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, despre care STS a spus astăzi că nu pot fi folosite la alegerile prezidențiale.
”Această pseudo-Comisie este o sfidare la adresa bunului simț al cetățenilor României și o risipă a banului public. Acuzațiile și comentariile inițiatorilor (PSD-ALDE) au fost ridicole, superficiale și nu fac cinste unui reprezentant ales în Parlament. USR a cerut o Comisie de anchetă a modului dezastruos în care au fost organizate alegerile europarlamentare în diaspora, nu a unor presupuse fraude și nereguli din mintea inițiatorilor PSD-ALDE. PSD face în continuare presiuni asupra instituțiilor statului, inclusiv asupra foștilor angajați ai AEP, de natură să afecteze legalitatea, utilitatea și credibilitatea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) și a Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale (SICPV). Mai mult, și cei doi foști reprezentanți ai AEP au mai menționat că NU au primit în prealabil - din partea Comisiei de anchetă - o copie a “Raportului Apahideanu-Șelaru” (documentul ce stă la baza înființării acestei Comisii de anchetă), fapt ce ne indică o lipsă totală de transparență și bună practică din partea inițiatorilor Comisiei.” - a declarat deputatul Daniel Popescu, secretarul Comisiei de anchetă.
Reprezentanții grupurilor parlamentare ale Uniunii Salvați România din Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai au solicitat încă de săptămâna trecută desigilarea tabletelor pentru a putea fi pregătit procesul electoral din noiembrie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 februarie 2023, 3:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro