Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR de Diaspora, Daniel Popescu, susține că PSD și ALDE caută să se justifice, în orice mod, în fața electoratului lor pentru faptul că au pierdut alegerile din 26 mai

Parlamentarul sucevean Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și secretar al Comisiei de anchetă privind alegerile din 26 mai a afirmat că PSD-ALDE nu vor să se afle adevărul despre blocarea votului românilor din Diaspora. PSD-ALDE centrează, dă și cu capul, și acuză că mingea e afară din joc.

Deputatul Daniel Popescu împreună cu senatorul Silvia Dinică, reprezentanți ai Uniunii Salvați România în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai, au propus în prima ședință oficială a structurii prezidate de ex-ministrul Lia Olguța Vasilescu (PSD) completarea obiectivelor Comisiei cu puncte care vizează inclusiv îngrădirea dreptului la vot al cetățenilor din Diaspora.
Concret, USR a vrut ca această structură parlamentară de anchetă să afle și:
1. Circumstanțele în care a fost stabilit în străinătate un număr de secții de votare ce s-a dovedit a fi insuficient;
2. Responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora;
3. În ce măsură observatorii de la secții au acordat asistența necesară alegătorilor pentru a fi îndrumați spre alte secții de votare;
4. De ce nu s-a prelungit programul de votare la secțiile cu probleme din Diaspora.
În linie cu stilul parlamentar de dictatură majoritară, toate cele patru propuneri de amendare a obiectivelor Comisiei au fost respinse, prin vot, de coaliția PSD-ALDE. Unica victorie a fost admiterea propunerii USR ca ședințele și audierile din comisie să fie publice/deschise și transmise în direct pe site-ul Camerei Deputaților, după ce la ședința precedentă președintele nu a dorit să supună la vot propunerea.
Audierile în comisie nu au debutat cu reprezentanții instituțiilor publice abilitate să facă lumină în privința organizării procesului de votare, ci cu doi cetățeni care au prezentat în prealabil pe Facebook posibile nereguli înregistrate pe 26 mai. Chiar și așa, reprezentanții PSD din comisie, nu le-au permis acestora să răspundă la toate întrebările opoziției.
„PSD și ALDE caută să se justifice, în orice mod, în fața electoratului lor pentru faptul că au pierdut alegerile din 26 mai. Dacă tot aveau probe că ar fi fost fraudate alegerile pe care chiar ei le-au organizat, de ce nu au solicitat anularea alegerilor pentru fraudă electorală? Este cumva tocmai datorită faptului că nu pot motiva temeinic și nu pot documenta prin dovezi această situație pe care o reclamă și tot ei o anchetează? Cu alte cuvinte, PSD-ALDE centrează, dă și cu capul, și acuză că mingea e afară din joc”, a declarat deputatul USR Daniel Popescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 februarie 2023, 3:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro