Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnii deputați Daniel Popescu și Dumitru Lupescu (Grupul parlamentar al USR)

Duminică, 11 noiembrie 2018, domnii deputați Daniel Popescu și Dumitru Lupescu (Grupul parlamentar al USR) au reprezentat Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor, care a avut loc la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații de la Mănăstirea Dealu din municipiul Târgoviște.

La ceremonie au participat ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor, și alte personalități politice de la nivel local și județean. Cu acest prilej, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, domnul Marius Apostol, a prezentat invitaților proiectele pentru laboratoarele medicale și camerele de odihnă și recuperare care vor fi puse la dispoziția veteranilor odată cu deschiderea Centrului de Recuperare și Refacere dedicat acestora.
În cadrul evenimentului, cei doi reprezentanți ai Comisiei de apărare a Camerei Deputaților au purtat discuții cu militarii și cu oficialitățile prezente la ceremonie despre situația veteranilor din teatrele de operații și despre necesitatea de a consolida, prin acțiuni concrete de recunoaștere publică și de ocrotire, prețuirea pe care o merită pentru activitatea pe care au desfășurat-o în zonele teribile de conflict armat cu prețul propriei vieți.
Este demn de amintit faptul că, în perioada 1996-2018, România a pierdut 29 de militari în misiunile executate în teatrele de operații, iar alți peste 180 au fost răniți. Pe acest fond, mesajul domnilor deputați a fost acela că toți acești eroi merită recunoașterea publică a meritelor lor, iar celor rămași în viață instituțiile statului român au obligația să le asigure îngrijirile medicale și psihologice de care au nevoie, alături de asistența socială la care sunt îndreptățiți prin lege atât ei, cât și urmașii lor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 februarie 2023, 8:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro