Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Nicolae-Daniel Popescu lansează o nouă soluție de comunicare și interacțiune cu cetățenii din țară și din diaspora: biroul parlamentar online

Începând de astăzi, deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, pune la dispoziția cetățenilor din țară și din străinătate o nouă modalitate de comunicare și interacțiune: biroul parlamentar online. Acesta reprezintă un mijloc suplimentar și alternativ prin care cetățenii pot lua legătura cu domnia sa pentru discutarea diverselor probleme și aspecte care îi preocupă.
Pornind de la constatarea că există nenumărate obstacole în calea interacțiunii directe dintre parlamentari și cetățeni și ținând seama de faptul că mijloacele de comunicare online reprezintă soluția cea mai eficientă și mai adecvată la această problemă, domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu a întreprins implementarea unei componente online a activității sale de cabinet: biroul parlamentar virtual (sau online), primul de acest fel din România. Acesta este implementat prin intermediul noului website al domnului deputat.
Cabinetul online funcționează după aceleași principii care se aplică în cazul oricărui cabinet parlamentar obișnuit: cetățenii solicită o audiență în legătură cu un anumit subiect; aceasta este programată la o dată convenabilă pentru ambele părți; în cadrul audienței, se discută problemele pentru care aceasta a fost solicitată. Singura diferență este că totul se desfășoară în spațiul virtual prin intermediul diverselor instrumente de comunicare online.
Astfel, orice cetățean care are acces la un telefon sau calculator cu o conexiune de internet și care este interesat să se adreseze domnului deputat va avea de parcurs următorii pași simpli:

1) Solicitarea unei audiențe prin completarea unui formular online

2) Așteptarea unui răspuns prin e-mail din partea domnului deputat în cel mult trei zile calendaristice; acesta va include și o propunere referitoare la data și ora la care se va putea desfășura audiența

3) Stabilirea detaliilor legate de modalitatea și platforma cea mai potrivită de comunicare online -- Skype, Facebook Messenger, WhatsApp etc.

4) Participarea la audiența online.


Merită menționat faptul că biroul parlamentar virtual nu înlocuiește activitatea domnului deputat din cabinetele parlamentare aflate în teritoriu. Cetățenii pot solicita oricând prin intermediul aceluiași formular sau prin telefon o audiență la unul dintre birourile din București, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei (în curând), Rădăuți (în curând) sau Chișinău (în curând). Însă o audiență online are importantul avantaj de a reprezenta o modalitate de comunicare mai rapidă și mai accesibilă atât cetățenilor din țară, cât și celor din străinătate.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 februarie 2023, 3:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro