Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Românii din Marea Britanie sunt invitați la primul atelier legislativ organizat în Londra

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, urmează să organizeze miercuri, 4 aprilie 2018, între orele 18:30 - 20.30, în Brent (Londra) primul atelierul legislativ dedicat românilor din Marea Britanie.


Evenimentul va avea loc la Brent Civic Centre, Marriage Room, Engineers Way, Wembley, HA9 0FJ. Printre temele care vor fi aduse în discuție se numără: participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din țările în care s-au stabilit, votul prin corespondență pentru românii din afara granițelor, precum și reprezentarea diasporei în Parlamentul României.

La începutul lunii aprilie a acestui an, domnul Nicolae-Daniel Popescu va fi gazda primului atelier legislativ organizat în Marea Britanie. Acest eveniment este dedicat românilor care muncesc sau studiază în Londra și împrejurimi și va avea loc la Brent Civic Centre. Atelierul legislativ și de informare este deschis tuturor celor interesați de participarea la discuții care urmăresc: creșterea gradului de implicare civică și politica a rezidenților români în Marea Britanie, îmbunătățirea votului prin corespondență. Principalele teme ce vor fi abordate sunt: participarea românilor la viața politică și electorală în statele gazdă (în acest caz, în Marea Britanie); Legea 288/2015 privind votul prin corespondenta; și reprezentarea parlamentară a diasporei. Pe lângă acestea, vor fi discutate și aspectele care vor fi ridicate direct de participanții la atelierul legislativ și de informare.
Scopul acestor ateliere legislative și de informare este de a da ocazia românilor de peste hotare să expună problemele cu care se confruntă în relația cu statul român și să afle dacă acestea pot fi rezolvate pe cale legislativă. De asemenea, românii de peste granițe vor avea posibilitatea de a vorbi cu domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu despre soluții și măsuri practice pe care aceștia le-ar recomanda pentru o mai bună interacțiune dintre instituțiile statul român și cetățenii români din străinătate.
Îi așteptăm pe cei interesați la eveniment!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 februarie 2023, 7:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro