Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Violeta Răduț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)
CCR le mai dă o lovitură liberalilor

Vă mai amintiți de marele plan al PNL de #privatizare a #sănătății în România? De aberația prin care românii erau puși în situația "plătești ca să trăiești", în situația de a-și face un fel de abonament de sănătate, un fel de RCA sau Casco, în funcție de câți bani avea fiecare? De marea reformă liberală a sănătății?

Acea Ordonanță de Urgență a Guvernului Orban, prin care voiau să modifice Legea Sănătății, a fost declarată #neconstituțională de CCR. Sesizarea Avocatului Poporului pe această ordonanță atrăgea atenția asupra încălcării dreptului la ocrotirea sănătății și dreptului la asistență medicală în unitățile sanitare de stat.
În esență, ce ar fi vrut liberalii era să transfere către sistemul privat mare parte a finanțării de la bugetul de stat, ceea ce ar fi dus la imposibilitatea accesării de servicii medicale de către persoanele care nu-și permiteau să meargă în sistemul privat.
Așa că, încă o dată, liberalii o dau în bară. Încă o dată, ceea ce vor ei să le impună românilor nu ține cont de Constituția României. Dar, așa cum au demonstrat de multe ori, pentru ei, Constituția nu prea contează...
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 februarie 2024, 4:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro