Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Violeta Răduț > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)

Încă o dată (a câta oară?), Guvernul își dă măsura incompetenței. După ce au sfidat Parlamentul și au refuzat, de nenumărate ori, dialogul, acum liberalii ne cer să votăm starea de alertă pe repede înainte, joi, zic ei, astfel încât vineri proiectul de lege să fie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Încă o dată, guvernanții demonstrează că habar nu au de Constituție și de legile țării. Habar nu au că, pentru ca un proiect de lege să intre în vigoare, e nevoie de cel puțin cinci zile de la adoptarea de către Parlament. Asta dacă vrem să respectăm legea fundamentală a țării. Altfel, procedăm ca ei, și dăm ultimatumuri.
Acum și-au dat seama că au fost, din nou, prinși pe picior greșit. Acum realizează că 15 mai bate la ușă și românii se vor vedea în situația de a nu mai exista restricții, dar și de a nu ști ce măsuri ar trebui să respecte.
De două săptămâni, liberalii tot anunță relaxarea, de două săptămâni se contrazic unul pe altul referitor la ce înseamnă această relaxare. Ba chiar premierul spunea că el nu comentează ce spune propriul lui ministru, de parcă Vela ar fi făcut parte din vreo "tabără inamică"!
Ce alte treburi or fi avut până acum, așa încât nu au fost în stare să întocmească un proiect de lege în concordanță cu legile țării pe care să-l depună în Parlament în timp util?
Au avut, totuși, și ei preocupările lor. Au fost ocupați să tranzacționeze sănătatea românilor, să gestioneze achiziții la prețuri exorbitante, să-și instaleze clientela politică pe funcții publice.
Sunt și astea niște treburi sau, mai bine zis, afaceri de partid, care mănâncă o grămadă de timp și energie.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 25 june 2024, 15:52
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro