Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Violeta Răduț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, domnul deputat Bogdan-Ionel Rodeanu (Grup USR)

O delegație a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE), condusă de domnul deputat Bogdan-Ionel Rodeanu, copreședintele comisiei, a realizat o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 1-2 noiembrie 2017. Din delegația parlamentară română au mai făcut parte: senatorii Dan Manoliu și Ion Hadârcă și deputații Eugen Tomac, Marius-Constantin Budăi, Silviu Nicu Macovei, Nicolae-Daniel Popescu.

Vizita a fost ocazionată de participarea delegației române la inaugurarea grădiniței-creșă din satul Zamcioji, raionul Strășeni. Instituția preșcolară a fost renovată prin “Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, program implementat cu mult succes prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Costul total al lucrărilor de renovare a fost de 600.000 de euro. La eveniment au participat, alături de parlamentarii români, E.S. domnul Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, iar din partea autorităților centrale și locale ale Republicii Moldova domnul Vasile Bîtca, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, directorul executiv al FISM, domnul Mircea Eșanu, primarul localității, domnul Petru Răbdău. Atât în cadrul luărilor de cuvânt cu ocazia evenimentului, cât și al interviurilor acordate mijloacelor media prezente la inaugurare (TVR Moldova, Radio Chișinău, RFI, ProTV Chișinău, Noroc TV, 10 TV, Prime TV, Moldova 1 TV)., oficialii români au subliniat importanța deosebită a programului pentru modernizarea comunităților locale și, în acest context, pentru consolidarea încrederii cetățenilor Republicii Moldova în viitorul european al țării, în sprijinul pe care România îl acordă pentru pregătirea Republicii Moldova în vederea accelerării procesului de aderare la Uniunea Europeană.
Programul vizitei a mai cuprins întâlniri ale membrilor delegației Parlamentului României cu domnul deputat Gheorghe Mocanu, copreședinte al CCIE și membri ai comisiei, cu membri ai Comisiei pentru politică externă și integrare europeană, precum și primirea la președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Andrian Candu. Cu aceste ocazii, pe lângă evaluarea stadiului în care se află relațiile bilaterale la nivelul comisiilor permanente, au fost evaluate și aspectele funcționale si operaționale, precum și prioritățile următoarei întâlniri de la București.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 9:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro