Curriculum Vitae
Mesajul presedintelui
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Întâlniri diplomatice
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.vzgonea.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cu această ocazie, Valeriu Zgonea l-a asigurat pe domnul Migliori că alegerile parlamentare, programate pentru 9 decembrie 2012, se vor desfășura în mod liber, democratic și transparent, în conformitate cu angajamentele OSCE și standardele internaționale privind alegerile democratice, precum și în conformitate cu reglementările interne.
"Sunt conștient că evenimentele recente de pe scena politică românească au dat naștere unor întrebări în mediile internaționale, dar important este faptul că ele s-au consumat în limitele cadrului constituțional, statul de drept nefiind afectat", a spus Valeriu Zgonea.
La rândul său, Riccardo Migliori a apreciat în mod deosebit contribuția consistentă și constantă, de-a lungul anilor, a Parlamentului României la sprijinirea cu observatori de scurtă durată a misiunilor de observare ale alegerilor la care a participat AP a OSCE.
În ceea ce privește viitoarele alegeri din România, domnul Migliori și-a exprimat încrederea că scrutinul din 9 decembrie se va desfășura cu respectarea exigențelor de corectitudine, prevăzute atât de Constituția României, cât și de normele internaționale incidente în materie. În plus, Riccardo Migliori a anunțat că la alegerile parlamentare din România va fi prezentă și o delegație de observatori din partea OSCE, la invitația parții române.
În acest context, Valeriu Zgonea a adus în discuție și recenta vizită la București a Misiunii de Evaluare a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODHIR) al OSCE, care a avut ca scop evaluarea mediului pre-electoral și pregătirile pentru alegeri.
"Fără îndoială că recenta misiune de evaluare a ODHIR, care a făcut o vizită la București în perioada 25-27 septembrie, va elabora un set de concluzii obiective, imparțiale, fără a se lăsa influențată de inerentele declarații politice specifice contextului de campanie electorală", a punctat președintele Camerei Deputaților.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 0:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro