Curriculum Vitae
Mesajul presedintelui
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Întâlniri diplomatice
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.vzgonea.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Un subiect important pe agenda întâlnirii a fost acela al situației minorității românilor din Serbia. În acest context, președintele Camerei Deputaților și-a exprimat preocuparea față de drepturile de care beneficiază românii din Serbia și a subliniat necesitatea identificării soluțiilor de către noul guvern instalat la Belgrad.
"Problemele cu care se confruntă minoritatea românilor din Serbia, în special comunitatea de vlahi din Valea Timocului, nu au fost rezolvate, în ciuda eforturilor constante depuse de autoritățile române. Urmărim cu atenție această situație și avem încredere că autoritățile sârbe vor gestiona cu maximă responsabilitate acest dosar, în spiritul unor relații bilaterale deosebite. Rezolvarea acestor probleme va constitui o dovadă în plus a faptului că Serbia se află pe drumul ireversibil al principiilor și valorilor europene", a declarat Valeriu Zgonea.
La rândul său, domnul Nebojsa Stefanoviæ, președintele Parlamentului Serbiei, și-a reafirmat interesul și disponibilitatea pentru întărirea cooperării dintre cele două state.
Cei doi oficiali au discutat și despre procesul de integrare al Serbiei în structurile europene și despre eforturile pe care autoritățile sârbe trebuie să le depună pentru îndeplinirea tuturor criteriilor politice și tehnice.
"Viitorul Serbiei se regăsește în Uniunea Europeană. Și pentru aceasta este necesară continuarea reformelor și alinierea la acquis-ul comunitar. Ca stat prieten, România va continua să susțină perspectiva europeană a Serbiei și să îi ofere întreaga susținere politică și tehnică", a spus Valeriu Zgonea.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 ianuarie 2022, 23:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro