Curriculum Vitae
Mesajul presedintelui
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Întâlniri diplomatice
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.vzgonea.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Valeriu Ștefan Zgonea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul conferinței, domnul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților dar și coordonatorul grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, a vorbit despre amploarea pe care a căpătat-o fenomenul traficului de persoane la nivel mondial.
"Traficul de persoane reprezintă un fenomen extrem de grav și dinamic, cu atât mai dificil de combătut cu cât formele pe care le îmbracă, rutele, destinațiile, tipul exploatării se schimbă și se adaptează condițiilor legale, sociale și economice. Estimări recente ale Organizației Internaționale a Muncii arată că numărul victimelor muncii forțate, inclusiv ale exploatării sexuale, se ridică la 20,9 milioane la nivel mondial. 5,5 milioane dintre acestea sunt copii. Traficul de persoane generează profituri de peste 25 miliarde euro anual pentru organizațiile criminale internaționale din întreaga lume", a declarat Valeriu Zgonea.
În ceea ce privește România, președintele Camerei Deputaților a spus că țara noastră a luat măsuri concrete și ferme la nivelul autorităților pentru combaterea acestui flagel.
"S-a impus formarea și pregătirea personalului din instituții și înființarea de structuri cum ar fi birourile specializate de combatere a traficului de persoane sau chiar instituții noi - Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (2006). Mii de persoane au fost asistate, sute de dosare de cazuri de trafic de persoane au fost procesate de către sistemul judiciar. Au fost instruite sute de persoane, de la lucrători de Poliție, procurori, judecători, asistenți sociali, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale. Au urmat schimburi de experiență și o colaborare activă atât în plan național, cât și internațional", a adăugat Valeriu Zgonea.
În plus, președintele Camerei Deputaților a mai spus că Parlamentul României se va implica activ pentru o transpunere de calitate și adoptare la timp a tuturor directivelor europene în vederea eradicării traficului de persoane.
"Întreaga societate umană actuală, dezvoltarea tehnică, socială, economică se bazează pe o serie de factori dintre care cei mai importanți sunt democrația și respectarea Drepturilor Omului. Avem datoria de a continua fără ezitare eforturile de combatere a traficului de ființe umane și consecințele sale asupra cetățenilor noștri, a sistemelor economice afectate deja de criză și a respectării drepturilor fundamentale ale omului. Este răspunderea noastră, ca reprezentanți ai Parlamentului României, ai factorului politic în general, să luptăm pentru salvgardarea drepturilor democratice și pentru siguranța cetățenilor noștri", a mai spus președintele Camerei Deputaților.
Lucrările conferinței vor continua pe tot parcursul zilei. La eveniment sunt prezenți ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ambasadori, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 ianuarie 2022, 19:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro