Curriculum Vitae
Mesajul presedintelui
Press releases
Statements and speeches
Interviuri
Photo gallery
Agenda
Întâlniri diplomatice
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.vzgonea.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2008-2012 > Chamber of Deputies > Valeriu Ștefan Zgonea > Press releases Versiunea pentru printare

Valeriu Ștefan ZGONEA
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 15 decembrie, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a transmis un mesaj de condoleanțe către omologul său, John Boehner, liderul Camerei Reprezentanților din Statele Unite, cu referire la tragicul eveniment din data de 14 decembrie.

15 decembrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut miercuri, 12 decembrie, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Mark Gitenstein.

12 decembrie 2012 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 12 decembrie, începând cu orele 15.30, o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, domnul Mark Gitenstein (Cabinetul Președintelui, nivel P1).

12 decembrie 2012
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va vota duminică, 9 decembrie, la ora 8.00, la secția de votare nr. 438 (Școala generală Podari, str. Școlii nr. 1, județul Dolj).

7 decembrie 2012
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va participa sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 8.00, la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României din Parcul "Tineretului", unde va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor căzuți la Datorie în Teatrele de Operații și pe Teritoriul României. În aceeași zi, de la cu ora 11.00, președintele Camerei Deputaților va lua parte la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața "Arcul de Triumf".

1 decembrie 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut miercuri, 28 noiembrie, o întrevedere cu o delegație a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), în contextul misiunii AP OSCE de pre-evaluare a alegerilor parlamentare din România. Din delegația AP OSCE au făcut parte vicepreședintele AP OSCE, Wolfgang Grossruck și reprezentantul special al AP OSCE, ambasadorul Andreas Nothelle.

28 noiembrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Mesajul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cu ocazia împlinirii a zece ani de când România a primit invitația de a deveni membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

21 noiembrie 2012 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa marți, 20 noiembrie, începând cu ora 9.30, la seminarul cu tema "Jewish Heritage in Central Europe, past and present" (Teatrul Evreiesc de Stat, str. Dr. Barasch nr. 15). Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Polonia în parteneriat cu Ambasadele Republicii Cehe, Ungariei și Slovaciei.

19 noiembrie 2012
   ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, vor semna marți, 20 noiembrie, Scrisoarea de intenție privind colaborarea dintre cele două instituții, pentru următorii ani. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.30, la sala "I.G. Duca", nivel P1.

19 noiembrie 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a participat marți, 13 noiembrie, la Conferința Academică Internațională cu tema "Platforma de securitate și Cooperare Europa Asia. Pace în secolul XXI". Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Corpului Diplomatic acreditat la București, împreună cu Ambasada Republicii Kazahstan în România și Institutul de Relații Internaționale și Cooperare Economică.

13 noiembrie 2012 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa marți, 13 noiembrie, începând cu ora 16.00, la Conferința Academică Internațională cu tema "Platforma de securitate și Cooperare Europa Asia. Pace în secolul XXI" ( Academia de Studii Economice, sala "Virgil Madgearu", Piața Romană, nr. 6). Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Corpului Diplomatic acreditat la București, împreună cu Ambasada Republicii Kazahstan în România și Institutul de Relații Internaționale și Cooperare Economică.

13 noiembrie 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut luni, 12 noiembrie, în cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord împreună cu o delegație parlamentară, o serie de întâlniri cu președintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow, ministrul de stat pentru afaceri europene și NATO, David Lidington și președintele Comisiei pentru standarde și privilegii din Camera Comunelor, Kevin Barron.

12 noiembrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, efectuează luni, 12 noiembrie, o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, la invitația președintelui Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow. Aceasta este prima vizită a unei delegații parlamentare române la Londra condusă de un președinte al Camerei Deputaților după 1993. Din delegație fac parte parlamentarii Tudor Chiuariu - Grupul PNL, Dan Zătreanu - Grupul PDL, Luminița Iordache - Grupul progresist, Edler Andras - Grupul UDMR și Aledin Amet - Grupul minorităților naționale.

12 noiembrie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În urma informațiilor apărute în mass-media în legătură cu situația domnului deputat Trășculescu Alin-Silviu, președintele Camerei Deputaților precizează:

 • Astăzi, 11 noiembrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost informat de ministrul Justiției, Mona-Maria Pivniceru, asupra măsurii percheziției și reținerii domnului deputat Trășculescu Alin-Silviu, într-un dosar penal instrumentat de procurorii anticorupție.
 • În conformitate cu prevederile Constituționale și Regulamentare incidente, președintele Camerei Deputaților a dispus măsurile procedurale pentru ca cererea Ministerului Justiției să fie introdusă cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputaților de luni, 12 noiembrie, ora 12.00, în vederea transmiterii ei de îndată către Comisia Juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, comisie care, în termen de maximum 5 zile, va întocmi un raport.
 • 11 noiembrie 2012
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, participă marți, 6 octombrie, începând cu ora 15.00, la inaugurarea noului terminal plecări al Aeroportului Internațional "Henri Coandă" București.

  6 noiembrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ
  "IMM-urile sunt adevăratul motor al economiei românești"

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a participat vineri, 2 noiembrie, la "Topul Național al Firmelor Private din România", eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, aflat în acest an la ediția jubiliară cu numărul XX.

  2 noiembrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, participă vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 12.00, la evenimentul prilejuit de prezentarea Topului național al firmelor private din România (sala "Al.I. Cuza", nivel P1).

  2 noiembrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz, efectuează în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, o vizită oficială în România, la invitația președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea. Oficialul european are, în această perioadă, mai multe întrevederi cu reprezentanții conducerii Parlamentului României, președintele și premierul României, miniștri, cadre universitare și studenți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

  30 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz, va efectua în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, o vizită oficială în România, la invitația președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea. Oficialul european va avea, în această perioadă, mai multe întrevederi cu reprezentanții conducerii Parlamentului României, președintele și premierul României, miniștri, cadre universitare și studenți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

  29 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  La invitația Președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Ștefan Zgonea, în perioada 30 octombrie-
  1 noiembrie 2012
  , va avea loc vizita în România a Președintelui Parlamentului European, domnul Martin Schulz.

  29 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa joi, 25 octombrie, de Ziua Armatei României, începând cu ora 10.00, la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din cimitirul Sineasca, municipiul Craiova.

  24 octombrie 2012
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa joi, 18 octombrie, începând cu ora 20.00, la "Gala Premiilor de Excelență în Administrație.ro"- Ediția a VIII-a, organizată de Portalul Național de Administrație publică www.Administrație.ro. Festivitatea de premiere va avea loc la Hotel Alpin, Poiana Brașov.

  18 octombrie 2012
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa joi, 18 octombrie, începând cu ora 10.30, la "Conferința Internațională - 18 octombrie - Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Ființe Umane", organizată de Ministerul Administrației și Internelor împreună cu Agenția Națională împotrivă Traficului de Persoane (evenimentul va avea loc la Hotelul Athenee Palace, str. Episcopiei, nr. 1-3, sect.1, București).

  18 octombrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut miercuri, 17 octombrie, o întâlnire oficială cu președintele Adunării Parlamentare a Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa (AP OSCE), Riccardo Migliori. Cei doi oficiali au discutat despre intensificarea cooperării și dialogului dintre Parlamentul României și Adunarea Parlamentară a OSCE, în contextul viitoarelor alegeri care vor avea loc în țara noastră.

  17 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 17 octombrie 2012, ora 10.30, o întrevedere cu domnul Riccardo Migliori, președintele AP OSCE (Cabinetul președintelui, nivel P1).

  17 octombrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a avut miercuri, 17 octombrie, o întâlnire cu președintele Parlamentului Serbiei, Nebojsa Stefanoviæ. Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe aspectele legate de consolidarea relațiilor bilaterale, eficientizarea cooperării parlamentare și întărirea relațiilor economice dintre cele două state.

  17 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 17 octombrie, începând cu ora 14.00, o întrevedere cu domnul Jean-Claude Mignon, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Cabinetul președintelui, nivel P1).

  17 octombrie 2012
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 17 octombrie 2012, ora 11.30, o întrevedere cu domnul Nebojča Stefanoviæ, președintele Adunării Naționale a Republicii Serbia (Cabinetul președintelui, nivel P1).

  17 octombrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut marți, 16 octombrie, în cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară la Bruxelles, o serie de întâlniri cu președintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz, și Comisarul european pentru justiție, doamna Viviane Reding

  În cadrul întâlnirilor, președintele Camerei Deputaților a transmis angajamentul ferm al autorităților române de a continua procesele de reformă la care statul român s-a angajat în relația sa cu partenerii europeni. [...]

  16 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, se va afla marți, 16 octombrie, într-o vizită oficială la Bruxelles. Vizita are un dublu scop: de a menține și consolida cooperarea dintre Parlamentul României și Parlamentul European, precum și de a comunica progresele înregistrate de țara noastră în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

  15 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a avut vineri, 12 octombrie, o întrevedere cu o delegație condusă de domnul Dr. János Bánáti, președintele Prezidiului Camerei Avocaților din Republica Ungară. La întâlnire au participat și membri ai Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

  12 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a participat joi, 11 octombrie, la conferința cu tema "Sclavie modernă: Impactul la nivel european al traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă", eveniment organizat de Ambasada Marii Britanii la București și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în România.

  În cadrul conferinței, domnul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților dar și coordonatorul grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, a vorbit despre amploarea pe care a căpătat-o fenomenul traficului de persoane la nivel mondial. [...]

  11 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Întâlnire Valeriu Zgonea - Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România

  Astăzi, 10 octombrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit cu Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

  10 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Întrevedere Valeriu Zgonea - Delegația Comisiei comune pentru controlul Acordului Schengen, activității Interpol și emigrației din cadrul Parlamentului Republicii Italiene

  Astăzi, 10 octombrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut o întrevedere cu Delegația Comisiei comune pentru controlul Acordului Schengen, activității Interpol și emigrației din cadrul Parlamentului Republicii Italiene, care efectuează o vizită în România.

  10 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Valeriu Zgonea - la Memorialul Victimelor Holocaustului

  Astăzi, 10 octombrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a participat la ceremonia de depunere de coroane la Memorialul Victimelor Holocaustului, organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel".

  În cadrul ceremoniei, Președintele Camerei Deputaților și-a exprimat profunda considerație și adânca pioșenie față de suferința celor care au căzut victime ale Holocaustului, aducând un omagiu tuturor celor care au suferit de pe urma politicilor discriminatorii, antisemite și rasiste, promovate de statul român într-un moment tulbure al istoriei noastre naționale. [...]

  10 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa joi, 11 octombrie, începând cu ora 10.00, la conferința cu tema "Modern Slavery: The Impact of Labour Trafficking in Europe", eveniment organizat de Ambasada Marii Britanii la București și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în România (sala "I.G. Duca", nivel P1).

  Acțiunea se dorește a fi o reafirmare publică a deciziei autorităților de a combate fenomenul traficului de persoane, indiferent de forma de [...]

  10 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va avea miercuri, 10 octombrie, începând cu orele 16.00, o întrevedere cu doamna Margherita Boniver, președintele Comisiei comune pentru controlul Acordului Schengen, activității Interpol și emigrației din Parlamentul Republicii Italiene (sala "I. G. Duca", nivel P1).

  10 octombrie 2012
     ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa marți, 9 octombrie, începând cu ora 9.30, la Conferința de lansare a Raportului Mondial despre Dizabilitate 2011, organizată de Societatea Română de Medicină Fizică și Recuperare (sala "I.G. Duca","nivel P1).

  9 octombrie 2012
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va participa miercuri, 10 octombrie, începând cu ora 10.00, la ceremonia de depunere de coroane de la Memorialul Victimelor Holocaustului (sectorul 5, la intersecția străzilor Lipscani cu Ion Brezoianu, în spatele fostului sediu al Primăriei generale a Municipiului București).

  9 octombrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și liderii grupurilor parlamentare au avut marți, 9 octombrie, o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, printre aceștia numărându-se Victor Alistar, director executiv Transparency International Romania, Cristian Pârvulescu, președintele Asociației Pro Democrația și Georgiana Iorgulescu de la Centrul de resurse juridice.

  9 octombrie 2012 detalii
    ANUNȚ PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, va fi prezent, în cursul acestei dimineți, la sediul Ambasadei Croației pentru a semna în cartea de condoleanțe, în urma decesului președintelui Parlamentului croat, domnul Boris ©prem.

  4 octombrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ


  Astăzi, 1 octombrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a participat la festivitățile organizate în Craiova, cu prilejul deschiderii noului an universitar, răspunzând invitației adresate de rectorul Universității din Craiova, prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănișor.

  1 octombrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Întâlnire Valeriu Zgonea - Oleg Malghinov, Ambasadorul Federației Ruse la București

  Astăzi, 26 septembrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la București, Excelența Sa Oleg Malghinov.

  26 septembrie 2012 detalii
     COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a găzduit joi, 20 septembrie, o întâlnire informală cu premierul Victor Ponta, vicepreședintele Senatului, Dan Radu Rușanu, și ministrul Justiției, Mona Pivniceru, referitoare la Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismul de Cooperare și Verificare.

  20 septembrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Întâlnire Valeriu Zgonea - Lordul Quentin Davies, președintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul britanic

  Astăzi, 20 septembrie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut o întâlnire oficială cu Lordul Quentin Davies, președintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul britanic.

  20 septembrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, împreună cu premierul Victor Ponta și ministrul Justiției, Mona Pivniceru, susțin astăzi, 20 septembrie, începând cu orele 13.30, o conferință de presă (în fața Cabinetului Președintelui Camerei Deputaților).

  20 septembrie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Membrii Biroului permanent și ai Biroului Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților i-au transmis președintelui Agenției Naționale de Integritate, domnul Horia Georgescu, o invitație de a participa la ședința de miercuri, 19 septembrie, începând cu ora 13.00. În cadrul acestei ședințe au fost abordate mai multe subiecte de actualitate legate de colaborarea dintre cele două instituții: Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European și Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismul de Cooperare și Verificare, situația privind proiectele pentru modificarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea ANI, aflate în procedură legislativă, precum și clarificarea unor aspecte specifice referitoare la legislația actuală.

  19 septembrie 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, participă miercuri 12 septembrie, începând cu ora 15.00*, la ședința în plen a Parlamentului European de la Strasbourg unde se va discuta despre evoluțiile politice recente din România.

  12 septembrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European

  Strasbourg, 11 septembrie. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European, Gianni Pittella, cu care a vorbit despre evoluțiile politice recente din România și despre cooperarea parlamentară la nivel european.

  11 septembrie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a avut joi, 23 august, o întâlnire cu ambasadorul Republicii Franceze la București, domnul Phillippe Gustin.

  23 august 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a avut marți, 21 august, o întâlnire cu Excelența Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei în România. Temele de discuție s-au concentrat pe reforma instituțională, pe măsurile privind transparența procesului legislativ și pe consolidarea cooperării și intensificării schimbului de experiență între cele două parlamente.

  21 august 2012 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Ștefan Zgonea, și Președintele interimar al Senatului, domnul Petru Filip, au depus la Curtea Constituțională a României astăzi, 1 august 2012, o sesizare cu privire la rezultatele referendumului din data de 29 iulie 2012.

  1 august 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a trimis luni, 23 iulie, către Curtea Constituțională, cinci puncte de vedere referitoare la sesizările de neconstituționalitate ale unor proiecte legislative.

  23 iulie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Întâlnirea dintre președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea - Jean-Claude Mignon, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

  Astăzi, 18 iulie 2012, Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut o întâlnire oficială cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon. Cei doi lideri au discutat despre situația politică actuală din România și despre evoluțiile de pe scena politică. Valeriu Zgonea a prezentat în detaliu toate deciziile pe care Parlamentul României le-a luat în ultimele două săptămâni și a subliniat caracterul de constituționalitate al procedurii de suspendare a Președintelui.

  18 iulie 2012 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Privind vizita de informare în România a unei delegații a conducerii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, condusă de Președintele APCE, domnul Jean-Claude Mignon (18 - 19 iulie 2012)

  În perioada 18 - 19 iulie 2012, o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de Președintele APCE, domnul Jean-Claude Mignon, va efectua o vizită de informare în România, în contextul ultimelor evoluții de pe scena politică românească. Cu acest prilej, oaspeții se vor întâlni, miercuri 18 iulie începând cu ora 18.30, cu Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Ștefan Zgonea (sala "I.G. Duca", nivel P1). Delegația APCE va mai avea întrevederi cu Președintele a.i. al Senatului României, domnul Petru Filip, cu Președintele Curții Constituționale a României, domnul Augustin Zegrean, și vor fi primiți de Prim Ministrul României, domnul Victor Ponta, de Președintele a.i. al României, domnul George Crin Laurențiu Antonescu, și de Președintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu.

  18 iulie 2012
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Modificările la Legea privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților

  Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Ștefan Zgonea, convoacă Biroul Permanent al Camerei pentru stabilirea ordinii de zi a sesiunii extraordinare din această săptămână.

  17 iulie 2012 detalii
   

  Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 21 february 2024, 20:17
  Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
  E-mail: webmaster@cdep.ro