Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
alina.tanasescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alina Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Închiderea forțată a școlilor, lipsa testelor COVID non-invazive și simulacrul cursurilor online îi lasă pe copiii din România fără acces la educație!

Vacanța forțată impusă de Ministerul Educației arată eșecul catastrofal al Guvernului în acest domeniu esențial.

Au ales vacanța pentru a nu se vedea că sistemul educațional este la fel ca anul trecut, la începutul pandemiei. Fără tablete, fără manuale adaptate online-ului, fără pregătirea profesorilor, fără teste, fără nicio protecție a copiilor!
În același timp, închiderea școlilor este un mod perfid și cinic prin care Guvernul demis evită plata concediului pentru părinții care au trebuit să rămână acasă pentru supravegherea copiilor.
„Este strigător la cer modul în care au fost decise restricțiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Coerența restricțiilor este compromisă atunci când închizi școlile, dar lași jocurile de noroc deschise. Amatorismul, lipsa de interes și incompetența Guvernului demis pun în pericol generații întregi de copii, care nu au acces la învățământ și riscă să rămână cu lacune foarte mari în formarea lor educațională! Trecerea la cursurile online este doar o prelungire a eșecului provocat de Ministerele Sănătății și Educației, o confirmare a deciziilor haotice, fără evaluare și studii profesioniste”, a declarat deputatul PSD Alina Tănăsescu.
Nici până la această oră Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele COVID non-invazive, deși PSD a cerut cu insistență, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătății și Ministerul Educației să pregătească organizarea testării periodice în unitățile de învățământ. Minciunile ministrului Câmpeanu nu țin loc de soluții.
„Dacă au luat teste în această vacanță, așa cum susține ministrul de la PNL, să le arate și, imediat ce se termină vacanța actuală, să treacă imediat la testarea copiilor și la învățământul față în față! Faptul că ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, susține acum continuarea cursurilor în online, după vacanța forțată acordată elevilor, demonstrează eșecul catastrofal al actualei guvernări, în privința pregătirii școlilor pentru valul 4 al pandemiei și, în special, eșecul înregistrat în privința pregătirii procesului de testare periodică a elevilor și a profesorilor. Dacă se făcea ce a cerut PSD în privința testării în școli, dacă se achiziționau teste și dacă erau testați periodic elevii și profesorii, nu se ajungea în această situație”, a subliniat deputatul social-democrat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 18:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro