Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
alina.tanasescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alina Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Pentru Sănătatea României, „virusul“ Vlad Voiculescu trebuie să plece!

Deputatul PSD, Alina-Elena Tănăsescu, a adus în discuție, în cadrul declarației politice din data de 14 aprilie 2021, necesitatea schimbării urgente din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

“Într-o perioadă în care sistemul sanitar românesc avea nevoie ca de aer de o conducere competentă, care să poată oferi șansa la viață miilor de români cu probleme de sănătate, Ministerul Sănătății a ajuns pe mâinile unui personaj realmente sinistru care, zi după zi, dă dovadă de un cinism rudă cu patologicul.
Vlad Voiculescu este un produs nociv pentru sistemul sanitar și pentru bolnavi. O dovedește realitatea cruntă care plasează România pe un nefast loc 10 al mortalității în lume. Mult mai grav este că, pe fondul incompetenței actualei guvernări, în frunte cu Vlad Voiculescu, epidemia de Covid-19 pare scăpată complet de sub control - spitale sunt în pragul colapsului, numărul infectărilor este uriaș, la fel ca și numărul pacienților în stare gravă care mor cu zile așteptând o gură de oxigen care nu mai vine. Iar tragediile, precum incendiul de la Institutul „Matei Balș“, când 24 de bolnavi Covid și-au pierdut viața, arși de vii ori intoxicați cu fum; ori, mai recent, când trei persoane au murit sufocate într-un TIR aflat în curtea Spitalul „Victor Babeș“, devin chestiuni aproape banale.
Incompetența lui afectează, din nefericire, toți pacienții, indiferent de diagnostic. Bolnavii nu se mai pot interna în spitale pentru a-și trata suferințele, iar atunci când reușesc se trezesc aruncați în stradă, în miez de noapte, după ce pseudo-ministrul are o revelație și transformă unitatea sanitară în spital Covid. Tragedia de la Spitalul „Foișor“, când pacienții proaspăt operați au fost mutați nu se știe unde, când rudele și-au luat acasă bolnavii în portbagajul mașinilor, nu fac decât să dovedească faptul că Vlad Voiculescu nu dă doi bani pe pacienți.
Când se afla în Opoziție, Vlad Voiculescu cerea cu vehemență demisia miniștrilor Sănătății pentru cele mai mici probleme. Acum, când s-a văzut cocoțat în fruntea Ministerului, se agață cu dinții de scaun, considerând, cu o aroganță specifică coaliției din care provine, că el este fără de păcat. Ba chiar, în vreme ce în mandatul său am avut pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuați în miez de noapte ori morți îngropați dezbrăcați în saci de plastic, „cioclul de la Sănătate“ găsește puterea să le râdă în față românilor, fiind mai preocupat de jocurile de putere din sânul coaliției.
Pe lângă răspunderea penală pentru viețile pierdute, trebuie să existe și o răspundere politică din parte celor care au păstorit acest sistem. Iar răspunderea politică cea mai mare trebuie să o suporte cel care conduce sistemul, adică ministrul Sănătății.
Pentru Sănătatea României, Vlad Voiculescu trebuie să plece!”, a declarat deputatul PSD Alina-Elena Tănăsescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 29 mai 2024, 2:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro