Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Andreea Cosma > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Andreea Cosma (Grup PSD)
Investiție de 60 de milioane de euro în Prahova în urma măsurilor fiscale promovate de PSD
Deputatul PSD de Prahova, Andreea Cosma, a anunțat miercuri, 14 iunie, că în parcul industrial West Park din municipiul Ploiești a fost inaugurată a doua fabrică de piese auto a companiei americane Timken în urma unei investiții de 60 de milioane de euro.

„Au început să apară primele rezultate ale programului de guvernare pe care PSD l-a propus românilor la alegerile din decembrie 2016. Cel mai important este că se vor crea 120 de locuri de muncă în urma acestei investiții, dar vor mai fi alte câteva zeci joburi ale partenerilor cu care vor colabora americanii de pe platforma industrială din Ploiești. Toate acestea sunt posibile datorită măsurilor de relaxare fiscală pe care le-a luat PSD până în prezent. În același timp este și meritul echipei de la Consiliul Județean Prahova, care se implică permanent în vederea atragerii investitorilor în județul nostru”, a declarat Andreea Cosma.
Activitățile de producție ale noii unități se vor desfășura pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, Grupul american Timken este prezent din 1997 în producția locală de rulmenți. Compania din SUA a rulat în anul 2016 afaceri de 81,3 milioane de euro, în creștere cu 2% față de anul 2015 și a raportat un profit net de 12,9 milioane de euro, cu 9% mai mare față de acum doi ani.
Timken operează 63 de fabrici din întreaga lume, între care opt unități de producție europene, în Italia, Franța, Polonia, România și Marea Britanie. Compania desfășoară operațiuni în 28 de țări și are 14.000 de angajați. Grupul proiectează, produce și comercializează rulmenți, transmisii, cutii de viteză, centuri, lanțuri și produse asociate și oferă servicii de reconstrucție și reparații.
„Mă bucur că în urma parteneriatului strategic dintre țara noastră și SUA, care a împlinit 20 de ani, România a început să beneficieze și de investiții importante în industria locală. Nu mai vorbim de forță de muncă ieftină și necalificată, cum era până acum. Țara noastră a început să fie cunoscută în Europa ca fiind o regiune cu forță de muncă bine calificată în domenii înalt tehnologice, cum sunt industria auto, domeniul IT sau energia regenerabilă. De asemenea, retribuțiile angajaților au început să se majoreze și în mediul privat datorită creșterii salariului minim din sistemul bugetar, ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunar în fiecare lună pentru fiecare român și mai mulți români în clasa de mijloc”, a completat deputatul social-democrat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 aprilie 2024, 6:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro