Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Andreea Cosma > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Andreea Cosma (Grup PSD)
România a devenit principalul partener al SUA din Europa

Deputatul PSD Andreea Cosma a anunțat marți, 13 iunie, că în urma declarațiilor președintelui SUA, Donald Trump, prin care acesta își arată susținerea față de România și laudă eforturile de creștere a cheltuielilor militare la 2% din PIB arată faptul că țara noastră și-a consolidat poziția de partener strategic în cadrul NATO. Președintele Trump a dat România ca exemplu pentru restul statelor membre NATO, în ceea ce privește necesitatea de majorare a contribuțiilor pentru apărare.

„În acest moment, România a devenit principalul partener al SUA din Europa. Consider că vizita președintelui Iohannis în Statele Unite, de săptămâna trecută, a fost deosebit de importantă pentru noi, ca națiune. Faptul că președintele Dragnea a fost la Washington în ianuarie, iar în urmă cu câteva zile s-a aflat acolo și președintele Iohannis ajută România nu numai din punct de vedere militar, dar și din punct de vedere economic. Nu contează din ce parte a eșichierului politic este liderul care ne reprezintă la acest nivel, trebuie să fim in primul rând români si abia apoi membri de partid”, a declarat Andreea Cosma.
În luna iulie a acestui an, țara noastră va găzdui un exercițiu de amploare, la care vor participa aproximativ 30.000 de soldați din țările membre NATO. Acest lucru arată încrederea pe care ne-o oferă partenerii noștri strategici, americanii, dar și eforturile pe care le-a făcut actualul Guvern pentru a aloca resurse financiare suplimentare pentru dotarea armatei și pregătirea soldaților români.
, a subliniat deputatul social-democrat.
NATO este în prezent cel mai important factor de echilibru și stabilitate la nivel mondial. Un lucru deosebit de important pe care l-a declarat președintele SUA s-a referit la faptul că America nu va ezita deloc să se folosească de articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, semnat la Washington în 1949, iar acest lucru este o garanție a stabilității și predictibilității țării noastre pe termen lung: „Părțile convin că un atac armat împotriva unei sau mai multora dintre ele, va fi considerat un atac împotriva tuturor”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 aprilie 2024, 5:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro