Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Tel. contact: 0725.109.743
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cornel Zainea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel Zainea (Grupul parlamentar al USR)
Legea Mirosurilor, mai aproape de adoptare

Un vid legislativ în privința calității aerului ar urma să fie acoperit de Legea Mirosurilor, un proiect inițiat de parlamentarii USR, Allen Coliban și Cornel Zainea, cu susținerea mai multor parlamentari din diferite partide.

”Este o nevoie uriașă ca această lege să fie adoptată. Sunt exemple în toată țara de poluatori industriali, de la gropi de gunoi la ferme zootehnice, care afectează olfactiv cetățenii. Peste 5.500 de oameni au semnat petiția de susținere a legii și sute de mii de oameni sunt sătui de mirosuri pestilențiale”, a declarat deputatul Cornel Zainea.
După doi ani în care a fost ținută la sertar, Legea Mirosurilor a fost pusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu și ecehilibru ecologic a Camerei Deputaților, la insistențele USR, iar astăzi, 26 mai, a primit raport preliminar de adoptare cu unanimitate de voturi! Există și punct de vedere favorabil din partea Guvernului, cu unele amendamente care au fost aprobate în Comisia pentru mediu. Pentru ca proiectul să ajungă mai repede în plenul Camerei Deputaților mai este nevoie de raportul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.
Mai multe informații despre proiectul de lege pot fi consultate pe site-ul www.legeamirosurilor.ro. Petiția pentru susținerea legii, care se regăsește pe site, poate fi semnată în continuare de oamenii care doresc o reglementare în acest domeniu.
USR va continua să facă toate demersurile necesare pentru ca astfel de legi care rezolvă probleme punctuale să fie adoptate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 mai 2024, 23:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro