Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Glad-Aurel VARGA
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Programul Rabla pentru Electrocasnice, un rateu al AFM; deputatul Glad Varga cere demisia președintelui Dan Cătălin Vatamanu

Administrația Fondului pentru Mediu ar fi trebuit să dea astăzi startul programului Rabla pentru Electrocasnice. Potrivit unui anunț al AFM: „Cei interesați vor putea să se înregistreze în aplicația disponibilă pe site-ul AFM – www.afm.ro și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/ . În acest fel, vor putea fi obținute voucherele electronice, care au o valabilitate de 15 zile. Acestea pot fi folosite la comercianții autorizați, atât fizic, cât și online, în schimbul unui aparat vechi. Valorile voucherelor și detaliile suplimentare le găsiți în Ghidul publicat pe site-ul AFM.”

15 decembrie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Sistemul de garanție-returnare – soluția pentru deșeurile abandonate

Suntem conștienți cu toții că, de la aderarea la Uniunea Europeană, România a încercat constant să își atingă obiectivele de mediu asumate, dar sunt încă o serie de domenii în care pașii făcuți sunt deficitari, atrăgând situații de infringement.

11 decembrie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
”Criteriile de evaluare la concursul pentru posturi de inginer silvic stagiar încalcă principiile egalității de șanse”

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a scos la concurs posturi de inginer silvic stagiar la sfârșitul lunii octombrie anul curent.

20 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
privind participarea la cea de-a 6-a Conferință Globală a Tinerilor Parlamentari (Asuncion, Paraguay, 9 – 10 septembrie 2019)

În perioada 9 – 10 septembrie 2019, la Asuncion, Paraguay, Uniunea Interparlamentară în colaborare cu Congresul Național al Republicii Paraguay va organiza cea de-a 6-a Conferință Globală a Tinerilor Parlamentari.

9 septembrie 2019 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
Participarea la „Conferința tinerilor parlamentari din UE și din țările Balcanilor de Vest” (Podgorica, Muntenegru, 15-16 aprilie 2019)

Domnii deputați Claudiu-Augustin Iilișanu și Glad Aurel Varga participă la „Conferința tinerilor parlamentari din Uniunea Europeană și din țările Balcanilor de Vest”, care are loc la Podgorica, în perioada 15-16 aprilie a.c.

15 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Reprezentanții PNL în Parlamentul României sunt preocupați de respectarea politicilor de mediu comunitare

Comisia Europeană a dat publicității, la începutul lunii aprilie 2019, Raportul de țară privind evaluarea punerii în aplicare a politicilor de mediu în România. Gestionarea deșeurilor, gestionarea apelor uzate și asigurarea apei potabile, conservarea naturii, respectiv calitatea slabă a aerului sunt principalele dificultăți identificate în implementarea de către România a politicii și legislației Comunității Europene în domeniul mediului.

11 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Proiectul Legii Minelor este lipsit de viziune

România poate avea beneficii majore de pe urma exploatării resurselor sale minerale, dacă s-ar desprinde de modelul limitat al gestionării acestora bazat exclusiv pe exploatarea privată în schimbul plății unei concesiuni către stat, împărțirea profitului cu titularii contractelor de concesiune și despăgubirea proprietarilor afectați.

27 februarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Combaterea poluării cu plastic abia se urnește în România

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an la data de 5 iunie, are ca obiectiv în 2018 combaterea poluării cu plastic. Datele statistice la nivel mondial sunt extrem de îngrijorătoare – 50% din plasticul folosit este de unică folosință și la fiecare minut sunt cumpărate 1 milion de sticle de plastic. „Contaminarea aproape permanentă a mediului”, generată de poluarea cu plastic, a determinat Comisia Europeană să lanseze Strategia pentru combaterea poluării cu material plastic și să propună norme mai eficiente pentru reducerea deșeurilor marine.

5 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Comisia pentru industrii și servicii respinge e-mobilitatea

Proiectul de Lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a primit vot nefavorabil în ședința Comisiei pentru industrii și servicii. Aceasta stabilește obiective clare, pe termen scurt, astfel încât trecerea către e-mobilitate să se alinieze la tendințele europene.

31 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Proiectul privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice primește încă un vot favorabil în Camera Deputaților

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a hotărât, în urma discuțiilor din ședința ordinară a acestei săptămâni, acordarea unui vot favorabil pentru adoptarea proiectului de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice, cu amendamentele aduse de Comisia pentru transporturi și infrastructură.

23 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grupul parlamentar al PNL)
PSD-ALDE - dispreț și nepăsare cinică față de ariile naturale protejate
PSD-ALDE împinge România către o nouă situație de infringement. Majoritatea parlamentară a adoptat în ședința de miercuri, 16 mai, proiectul de lege pentru modificarea și completarea serviciilor comunitare de utilități publice nr.51/2006, adică inițiativa în interes personal a senatorului PSD Savin Emanoil.
17 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Comisia pentru transporturi și infrastructură a votat în favoarea adoptării proiectului de Lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice!

Dezbaterile din ședința de marți, 15 mai, a Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au condus la votul în favoarea adoptării proiectului de Lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice, cu modificări, semn că importanța și utilitatea mașinilor electrice începe să fie înțeleasă și în țara noastră, unde poluarea atmosferică depășește limitele admise.

15 mai 2018
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Glad Varga (PNL): „Ministrul Mediului a venit la Arad cu misiune politică!”

Deputatul PNL Glad Varga, membru în Comisia pentru mediu Și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, nu a fost invitat la dezbaterea organizată la Prefectura Arad, în prezența doamnei ministru Grațiela Gavrilescu.

4 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Un drept al cetățenilor este trecut ca realizare a Guvernului Dăncilă

În bilanțul de 100 de zile al Guvernului Dăncilă, protecția mediului lipsește cu desăvârșire atât din capitolul de realizări, cât și din cel al priorităților pentru trimestrul II.

17 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
PSD continuă politica de respingere a măsurilor de stopare a tăierilor ilegale de păduri

Majoritatea parlamentară a PSD din Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților a votat respingerea proiectului de lege referitoare la interzicerea tăierii masei lemnoase din parcurile naționale. Se confirmă astfel că partidul aflat la guvernare continuă să rămână nepăsător la fenomenul tăierilor ilegale, cu efect devastator asupra fondului forestier din România.

7 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a primit aviz favorabil în Comisia pentru muncă și protecție socială!

După adoptarea tacită în Senat, propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice a intrat în dezbatere la comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

5 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Apele și pădurile lăsate pe mâna unui subinginer mecanic

Miniștrii din cel de-al treilea guvern PSD au fost audiați de către Comisiile reunite ale Parlamentului. Astfel, în calitate de membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, m-am aflat astăzi în fața ministrului propus pentru a gestiona domeniul apelor și pădurilor – domnul Ioan Deneș.

29 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „România e sufocată de deșeuri, iar Guvernul PSD stabilește obiective realizabile doar pe hârtie!”

La cinci ani de la termenul limită oficial pentru revizuire și după ce Comisia Europeană a decis, în aprilie 2017, să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene într-o procedură de infringement pe acest subiect, Guvernul Tudose a aprobat Planul național de gestionare a deșeurilor, iar hotărârea de guvern pentru aprobarea acestuia a fost publicată în Monitorul Oficial în prima săptămână a lunii curente.
11 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (deputat PNL): „La un an de mandat, arădenii merită să știe ce am făcut pentru ei!”

Se împlinește un an de când arădenii au pus ștampila pe unul dintre candidații din circumscripția lor electorală care să-i reprezinte în Parlamentul României. Printre cei aflați pe lista Partidului Național Liberal a fost și tânărul Glad Varga, trimis în Camera Deputaților.

12 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Aradul este grav afectat de proiectul Legii bugetului de stat!”

Deputatul liberal arădean Glad Varga este de părere că propunerea legislativă privind bugetul de stat pentru 2018 va afecta investițiile în infrastructură care sunt preconizate în municipiul și județul Arad, inclusiv bugetele pentru dezvoltarea proiectelor sociale, în educație și sănătate.

8 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„PSD vrea să (răs)plătească restanțele din 2007, permițând mineritul în arii naturale protejate”

După ce a fost adoptat în Senat, prin votul majorității PSD-ALDE, proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.57/2007 privind regimul ariilor protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice s-a discutat marți, 5 decembrie, în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților.

5 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Noile atribuții ale polițiștilor locali privind circulația pe drumurile publice au fost adoptate tacit de Senat”

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, având ca obiect atribuțiile poliției locale în acest domeniu, a fost adoptată tacit de către Senat.

29 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
PSD-ALDE a respins propunerea legislativă privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale

Luni, 27 septembrie, în plenul Senatului, majoritatea PSD-ALDE a respins propunerea legislativă privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale.

28 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
„Realizarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a fost adoptată tacit de Senat!”
Propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice a fost adoptată tacit de Senat. În continuare, ea va urma procedura parlamentară și va intra în dezbaterea la Camerei Deputaților.

Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaților ar trebui să se aplece cu atenție asupra considerentelor avute în vedere în inițierea și promovarea acestui proiect de lege. [...]

28 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații PNL Corneliu Olar, Tudorița Lungu, Costel Alexe și Glad Varga
Guvernul PSD-ALDE nu are soluții pentru rezolvarea crizei lemnelor de foc pentru iarna 2017-2018

Marți, 21 noiembrie, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților a avut loc o dezbatere, solicitată de deputații PNL, pe tema crizei lemnelor de foc. Cu acest prilej, reprezentantul Guvernului a susținut că actuala criză e generată de anul trecut, pentru că în anul 2016 s-a vândut resursa pentru anul 2017. Cu alte cuvinte, problema ar putea să aibă cât de cât o rezolvare începând abia din anul 2018, pentru că nu există resurse.

21 noiembrie 2017
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Războiul PSD cu societatea civilă – un demers primejdios pentru democrație”

Ofensiva PSD împotriva societății civile, materializată ca propunere legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, ajunge azi să fie dezbătută în plenul Senatului.

20 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “Ministerul Apelor și Pădurilor ignoră criza lemnelor de foc!”

De la începutul lunii septembrie, la fel ca și anul trecut, cetățenii români se confruntă cu lipsa lemnelor de foc. În loc să găsească soluții concrete pentru a satisface o nevoie primară a populației - asigurarea confortului termic în perioada sezonului rece, ministrul apelor și pădurilor comunică nonșalant că unitățile administrativ-teritoriale și ocoalele silvice, ce gestionează fondul forestier proprietate publică din zonele lor, ar trebui “să încheie parteneriate”.

17 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga : „PNL propune ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivelul administrației locale”

Prin noile modificări legislative din domeniul fiscal, adoptate prin ordonanță de urgență de către Guvernul PSD-ALDE, autoritățile locale sunt văduvite de sume importante care ajungeau în bugetele primăriilor.

15 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită astazi de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Legea prevenirii va contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri

Marți, 14 noiembrie, în ședința Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, am votat proiectul Legii prevenirii, care se află pentru dezbatere la Camera Deputaților – Cameră decizională.

14 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Varga Aurel Glad (Grup PNL)
Gestionarea durabilă a fondului forestier – prizonieră a nepăsării PSD- ALDE

Prin Raport comun, Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților și Comisia pentru mediu din Senat au hotărât respingerea propunerii legislative privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale.

13 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Generații întregi de dieteticieni și nutriționiști nu își pot exercita profesia”

În timp ce în România 55% din populație este supraponderală, iar incidența obezității crește rapid, fiind cu 14% mai mare decât în 1990, preocuparea Guvernului pentru acest domeniu tinde spre zero.

9 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): Instituțiile „de mediu” pasează la greu în cazul tăierilor ilegale

În iulie 2017, doamna Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, ne anunța că toate imaginile cu tăieri de păduri prezentate în media sunt din 2008 și sunt vehiculate pentru a crea emoție. În septembrie 2017 ne spunea sec că tăierile ilegale sunt „un moft”, care dă bine.

1 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Costel Alexe, Tudorița Lungu, Claudiu Răcuci și Glad Varga (Grup PNL)
Clientela politică a PSD răsplătită cu posturi în aparatul de stat

Marți, 31 octombrie 2017, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților s-a dezbătut și s-a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 17/2017 pentru modificarea art. 8 din Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.

31 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “A avea sau a nu avea infrastructură de alimentare a vehiculelor electrice, asta-i întrebarea!”

Comisia pentru transporturi și energie și Comisia economică, industrii și servicii ale Senatului au adoptat ieri Raportul comun de respingere a propunerii legislative privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

26 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL):“Alba-neagra” taxelor Coaliției PSD-ALDE

Dacă la 1 februarie 2017, Guvernul PSD-ALDE se lăuda cu eliminarea a peste o sută de taxe, iată că, la nouă luni de la această „realizare”, aceeași coaliție joacă „alba-neagra” cu noi taxe, constrânsă fiind de deficitul bugetar uriaș, ce caracterizează România la această dată. Eurostat a confirmat - țara noastră a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, adică 4,1% din PIB în trimestrul II al anului 2017.

25 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Mediul, apele și pădurile - inexistente în bilanțul celor 100 de zile ale guvernării Tudose

Parcurgând bilanțul schematic al primelor 100 de zile ale Guvernului Tudose, mi-a rămas în minte că România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru al anului 2017 și că s-a înregistrat o “recoltă record” la grâu, secară, rapiță și mazăre. Bucuros de asemenea vești minunate, m-am oprit apoi asupra unor domenii care mă preocupă în mod deosebit.

21 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Poate la anul...” – sloganul preferat al Guvernului PSD-ALDE

Poate la anul...” devine cel mai folosit motto al guvernării PSD-ALDE, care nu irosește niciun moment pentru a întârzia punerea în practică a unor măsuri reale de îmbunătățire a vieții noastre”, a declarat Glad Varga, deputat PNL.

19 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): Abandonarea deșeurilor din construcții trebuie să fie sancționată!

„Preluarea deșeurilor abandonate și recuperarea, din punct de vedere al protecției mediului, a terenului pe care sunt abandonate sunt extrem de costisitoare, în comparație cu sumele care se colectează din amenzile actuale.

16 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Parlamentarii coaliției de guvernare refuză măsuri de reducere a poluării aerului”

Deputatul liberal Glad Varga condamnă, încă o dată, ceea ce a devenit deja o modalitate obișnuită de lucru a comisiilor pentru buget din Parlament și anume refuzul oricărei inițiative legislative care nu aduce un beneficiu direct coaliției aflată la guvernare, pe motivul „nu se poate, nu sunt bani”.

5 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Ariile protejate sunt simple depozite de materie primă pentru Coaliția PSD-ALDE

În timp ce în alte țări europene, protejarea parcurilor naționale este susținută și promovată la scară largă datorită potențialului de dezvoltare a comunităților locale și nu numai, în România, din păcate, parcurile naturale sunt văzute ca niște simple depozite de materie primă. O dovedește din plin proiectul legislativ care se află zilele acestea în dezbatere, la comisiile de specialitate din Senat.

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Stop tăierilor ilegale – un prim aviz favorabil pentru protejarea parcurilor naționale
Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de Lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale. Acesta se află în prezent în lucru la comisiile permanente ale Senatului, care trebuie să elaboreze rapoarte până la jumătatea lunii octombrie.

„Sper ca, în urma analizei, membrii comisiilor să înțeleagă importanța măsurilor incluse în proiectul de lege, pentru că doar prin măsuri ferme, ca cele prevăzute de această propunere legislativă, vom putea avea rezultate concrete în ceea ce privește reducerea tăierilor ilegale”, a declarat Glad Varga, deputat PNL, inițiatorul proiectului de lege. [...]

21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Infrastructura de alimentare pentru vehiculele electrice - un pas mai aproape de realizare

În ședința din 18 septembrie 2017, Comisia pentru dezvoltare și strategie economică a Senatului a hotărât, cu majoritate de voturi, avizarea favorabilă a propunerii legislative privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

19 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Încă o dovadă a neputinței și dezinteresului PSD: Vrancea a primit 4,2 milioane Euro pentru centenar, Aradul sau Alba Iulia au primit zero lei”

Deputatul PNL Glad Varga acuză guvernarea PSD- ALDE, în spetă și pe Parlamentarii PSD arădeni, că au scos Aradul de pe harta Centenarului Marii Uniri, conform ordinelor conducerii centrale a partidului, de a marginaliza județele care nu sunt conduse de către ei.

18 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
PSD desființează Departamentul Centenar și amenință sărbătoarea Marii Uniri

Deputatul PNL Vlad Varga ia atitudine față de intenția guvernului PSD de a desființa Departamentul Centenar, în condițiile în care au apărut informații despre un proiect de hotărâre în acest sens.

12 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Deputatul PNL Glad Varga și-a prezentat raportul de activitate!

În conferința de presă de astăzi deputatul liberal Glad Varga și-a prezentat raportul de activitate ale primelor șase luni de mandat:

4 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Propun înăsprirea pedepselor pentru cei care depozitează ilegal deșeurile”

Deputatul arădean Glad Varga are o nouă propunere legislativă care vizează protejarea mediului: modificarea Legii 211/2011 privind Regimul deșeurilor.

26 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Războiul politic din interiorul PSD îl vedem, îl resimțim. Dar ce facem cu România?”

Deputatul arădean Glad Varga acuză faptul că, din cauza setei de putere, PSD a sacrificat România.

21 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL) „Demnitatea românilor nu se negociază!”

Deputatul Glad Varga se raliază Apelului formulat de Academia Română, referitor la încercarea UDMR de a impune 15 martie ca zi a maghiarilor din România.

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“PSD a ajuns la fundul sacului... cu promisiuni!”

Deputatul Glad Varga consideră că propaganda electorală făcută de PSD în ultimele 12 luni, cu nenumărate anunțuri populiste, începe acum să-și arate și cealaltă față.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la deputații PNL Costel Alexe, Glad Varga, Tudorița Lungu și Claudiu Răcuci, membri ai Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic
5 iunie 2017, Ziua Mondială a Mediului - România la limită în sectorul protecției mediului
„Conectarea oamenilor la natură”, tematica aleasă anul acesta pentru Ziua Mondială a Mediului, ne îndeamnă să conștientizăm că natura înseamnă și spațiile verzi din marile orașe, dar și ariile naturale protejate, că umanitatea este dependentă de resursele naturale, iar acestea sunt limitate și amenințate de poluare, schimbări climatice și exploatare peste măsură.
6 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Prin protejarea mediului, ne protejăm pe noi!”

Deputatul arădean Glad Varga este semnatarul a două propuneri legislative strâns legate de protejarea mediului. Prima se referă la asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, iar cea de a doua la interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale.

31 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad - Aurel Varga (Grup PNL)
Majorările salariale vor fi nesemnificative dacă din ianuarie 2018 angajatul va plăti și contribuțiile angajatorului! Deputatul liberal Glad Varga, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială, trage un semnal de alarmă pe tema Legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În acest sens, deputatul solicită public Guvernului și majorității PSD-ALDE să explice dacă susțin sau vor susține pe viitor o prevedere de modificare a Codului Fiscal:

"În punctul de vedere al Guvernului la Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la capitolul II punctul A, se specifică faptul că la estimarea impactului bugetar s-a luat în vedere o modificare a prevederilor din Codul Fiscal, în sensul preluării de către salariat în TOTALITATE a sarcinii de plată a contribuțiilor de asigurări începând cu 1 Ianuarie 2018. [...]

30 mai 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “PSD sfidează eforturile societății civile de a proteja pădurile!”

“După cum am precizat, zilele trecute, prin votul majorității PSD-ALDE, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.171/2010 privind sancționarea contravențiilor silvice (PLx 162/2014) a fost adoptată de către Camera Deputaților. Ieri, în schimb, au existat declarații în spatiull public ale reprezentanților PSD, care salută adoptarea acestei legi, ca pe “o mare victorie, un nou dar pentru pădure”.

19 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga
Glad Varga (PNL): „Doresc susținerea autoturismelor electrice din România, ca formă de reducere a noxelor”

Deputatul PNL Glad Varga este inițiatorul unui proiect de lege privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul României.

18 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
„Dragnea folosește PSD și Guvernul pentru ambițiile personale”

Deputatul Glad Varga este de părere că bâjbâiala Guvernului, care nu are nici la ora actuală un proiect viabil și coerent al Legii salarizării unitare, sporește nemulțumirea tot mai multor categorii de salariați. Iar toate astea au un singur scop: Liviu Dragnea să-și facă jocurile pentru prezidențialele din 2019.

17 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Parlamentarii PSD nu au vrut ca Aradul să fie inclus în Legea Centenarului!

Parlamentarii PSD de Arad își arogă, printr-un comunicat de presă, merite pe care nu le au. În prezent Aradul, a fost exclus de PSD din Legea Centenarului, prin votul dat amendamentului care dezvoltă un cadru general de includere a unor localități, iar amendamentul cu cele patru orașe (Arad, Alba Iulia, Iași și București) a fost respins prin vot politic.

4 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
Parlamentarii PSD au scos Aradul din Legea Centenarului!

Marți, 2 mai, a avut loc, din nou, dezbaterea Legii Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în ședința reunită a Comisiilor pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă și pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “ONG-urile din România trebuie susținute, nu desființate!”

Deputatul Glad Varga trage un semnal de alarmă privind propunerea guvernului PSD-ALDE de modificare a Codului Fiscal, prin care elimină posibilitatea cetățenilor de a redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri.

2 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“Vă supun dezbaterii proiectul de lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din Parcurile Naționale!”

În această săptămână am definitivat proiectul de lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din Parcurile Naționale!

26 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“Guvernul PSD trebuie să își asume o decizie clară privind proiectul minier Roșia Montană!”

Pentru Roșia Montană, parcursul de dezvoltare este încă incert, iar o decizie fermă este departe de a fi asumată. Pe de o parte, în prezent, proiectul minier se află în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, în vederea obținerii acordului de mediu. Mai precis, se derulează de cel puțin doi ani etapa de analiză a calității raportului privind impactul asupra mediului.

13 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Ministerul Mediului este dezinteresat de programele de împădurire!

Codul Silvic prevede împădurirea a 2 milioane ha terenuri cu altă destinație decât cea silvică până în 2035, doar că programele de împădurire existente, și așa deficitare, întâmpină dificultăți, printre altele și din cauza lipsei de colaborare dintre instituțiile cu responsabilități în domeniu.

12 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Sunt împotriva exploatării resurselor minerale din ariile naturale protejate!”

Proiectul legislativ pentru modificarea și completarea OUG nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, depus la începutul lunii aprilie, de către parlamentari PSD și ALDE este o sfidare la adresa protecției patrimoniului natural al României.

10 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
Înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate - ANANP - în linie dreaptă

Cele 90 de posturi din structura centrală a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (înființată prin Legea nr.95/2016) au fost bugetate și au primit aviz favorabil de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

7 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Glad Varga și Eusebiu Pistru (Grup PNL)
Aradul este cu un pas mai aproape de a fi inclus în lista orașelor Marii Uniri!

Parlamentarii liberali Eusebiu Pistru și Glad Varga au depus, acum câteva săptămâni, un amendament la Propunerea legislativă privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918" (Pl-x nr. 466/2016), astfel încât Aradul să ocupe locul său important alături de Alba-Iulia, Iași sau București. Marți, în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă legea a trecut, doar cu o abținere.

5 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad - Aurel Varga (Grup PNL)
Este necesară reglementarea situației microcentralelor deja existente!

Nerespectarea reglementărilor europene în cazul construirii microhidrocentralelor în România a compromis caracterul de sustenabilitate a energiei hidro. S-au aplicat incorect prevederi din Directiva Cadru a Apei, din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și din Directiva privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică, astfel încât România a ajuns înaintea Curții de Justiție a UE.

5 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Plajele litoralului românesc au înghițit degeaba 170 milioane euro!”
Am susținut astăzi, în plenul Parlamentului, o declarație politică privind starea deplorabilă a plajelor de pe întreg litoralul românesc și din Delta Dunării.

După cum bine știm, acest lucru duce, anual, la diminuarea considerabilă a numărului de turiști în sezon estival. Condițiile jalnice, improprii în care se află plajele autohtone alungă turiștii, aceștia preferând să-și petreacă zilele libere în alte destinații. [...]

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Securitatea împotriva incendiilor trebuie tratată cu maximă responsabilitate!”

Am adresat premierului Grindeanu o întrebare privind prorogarea termenului pentru apărarea împotriva incendiilor.

22 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Ministerul Sănătății trebuie să susțină financiar achiziția RMN-ului din Spitalul Județean Arad!

Este necesar și urgent ca locuitorii județului Arad să beneficieze de un echipament nou RMN în sistemul public de sănătate și nu doar în regim privat.

17 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“O scrisoare pierdută” - în varianta domnului ministru al Mediului

Am adresat ministrului Mediului întrebări distincte privind taxa de gestionare a deșeurilor (http://www.cdep.ro/interpel/2017/r46A.pdf) și privind ordonanța de urgență privind Taxa Fondului de Mediu. Ținând cont de faptul că era vorba despre majorările tarifelor de salubritate, de colectarea și transportul deșeurilor era firesc și de bun simț ca domnul ministru al Mediului să răspundă cu profesionalism și promptitudine întrebărilor adresate de către un parlamentar.

15 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Dezinteres total din partea Ministerului Transporturilor față de Aeroportul Arad!

Situația Aeroportului din Arad este bine cunoscută și este una dintre marotele PSD Arad. Parlamentarii PSD, aflați în pierdere de viteză după eșecul răsunător de a atrage finanțări pentru sistemul de sănătate din Arad (de fapt, n-au mișcat niciun deget pentru asta), lansează baloane de săpun, împăunându-se cu preocuparea lor. Nimic din ceea ce afirmă nu are un suport real.

14 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Boala denunțului a atins și școlarizarea!”

Sunt contrariat de unele derapaje din sistemul de învățământ. Declarativ, fiecare politician, fiecare factor implicat, fie că e profesor sau strateg în învățământ, afirmă că dorește binele educației, al noilor generații. Practica, însă, ne arată altceva. În activitatea pe care am desfășurat-o în zona societății civile, am avut nenumărate parteneriate cu licee și școli, profesori și elevi.

27 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
„Eliminăm cianurile, dar să știm dedesubturile!”

Deputatul arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, este contrariat de faptul că toți parlamentarii PSD au lipsit de la ședința comisiei, când a fost dezbătut un proiect de act normativ referitor la modificarea Legii minelor (Pl-x nr. 594/2013).

23 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Aștept reacția opiniei publice referitoare la interzicerea cianurilor în minerit și a exportului de lemn!”
Modelul de dezbatere impus de PSD continuă. Pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic s-au aflat proiecte de lege importante, cum ar fi cel pentru interzicerea folosirii tehnologiilor bazate pe cianuri în exploatarea minereurilor aurifere (Pl-x nr. 594/2013) și cel pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă (Pl-x nr. 835/2015).
22 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
PSD pedepsește studenții pentru că au ieșit în stradă!

PSD pedepsește studenții pentru că au ieșit în stradă și dorește să modifice ordonanța de urgență care reglementează călătoriile gratuite cu trenul pentru studenți. Deși a profitat de această ordonanță pentru a-și face propagandă, acum PSD s-a răzgândit și vrea să limiteze numărul călătoriilor gratuite pentru studenți.

17 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Eusebiu Pistru și Glad Varga (Grup PNL)
Votul din 11 decembrie înseamnă responsabilitate față de arădeni!!

Deputații Eusebiu Pistru și Glad Varga reacționează la declarația colegului lor, proaspătul deputat PSD Adrian Todor, care pentru a-și justifica votul negativ pe care l-a acordat amendamentelor formulate la Bugetul de stat, referitoare la județul Arad, i-a acuzat că ar fi «într-o permanentă goană după voturi».

8 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Solicit conducerii Camerei Deputaților să rezolve problema votului electronic din Parlament!”
Deputatul liberal Glad Varga solicită majorității PSD-ALDE să rezolve problema tehnică a sistemului de votului electronic din Parlament.
Potrivit liberalului, în cadrul ședințelor de dezbatere pe tema Proiectului Legii bugetului de stat, parlamentarii au fost nevoiți să voteze cu mâinile ridicate, fapt ce poate ridica unele suspiciuni în privința corectitudinii numărării de către secretarul de ședință a voturilor exprimate.

”Consider că este extrem de important ca fiecare vot din Parlament să se cuantifice în mod corect, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, sistemul votului electronic, care este pus la dispoziția fiecărui parlamentar, trebuie să funcționeze. Momentan nu putem să folosim această resursă, votăm cu mâinile, o metodă mai puțin productivă și exactă”, a declarat Glad Varga. [...]

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Eusebiu-Manea Pistru-Popa și Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Interesul politic al majorității PSD-ALDE a fost mai important decât interesul Aradului

Parlamentarii liberali arădeni Eusebiu Pistru, Ioan Cristina și Glad Varga reclamă faptul că amendamentele pe care le-au formulat la Proiectul Legii bugetului de stat au fost respinse pe linie de către parlamentarii majorității PSD-ALDE.

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga: „Nu vreau să fiu complice. Sunt împotriva grațierii și ordonanței de modificare a Codului penal!”

Deputatul PNL Glad Varga consideră că fiecare parlamentar ar trebui să își declare clar și transparent poziția privind actele normative referitoare la grațiere și modificarea Codului penal.

1 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): "Ministerul Mediului dorește o Ordonanță care practic ascunde «gunoiul sub preș»”

Deputatul Glad Varga consideră că Ordonanța de urgență privind taxa Fondului de mediu este promovată într-un mod pripit, pompieristic, fără a rezolva de fapt problemele pe care România le are în acest domeniu extrem de sensibil.

27 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Dragnea și PSD trebuie să respecte dreptul constituțional al românilor de a protesta!
Deputatul liberal Glad Varga consideră revoltătoare atât menținerea OUG cu privire la amnistie și grațiere, cât și răspunsul publicat pe rețelele de socializare de către președintele PSD, Liviu Dragnea, care a comparat protestele din zilele trecute cu Mineriada din 1990.

Potrivit parlamentarului liberal, ”este scandalos refuzul guvernului PSD de a retrage proiectele celor două Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea unor legi din codul penal, în contextul în care zeci de mii de români au ieșit în stradă în ultimele zile, protestând împotriva acestei ordonanțe”. [...]

23 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Amnistia penală nu rezolvă nimic, este doar o inechitate!”

Deputatul PNL Glad Varga consideră că o lege a amnistiei nu ar folosi nimănui și nu ar rezolva niciuna dintre problemele invocate ca argumente de către susținătorii acesteia. Dimpotrivă, nu ar face decât să dăuneze imaginii României:

18 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
Ministerul Culturii încalcă legea!
Pe site-ul Ministerului de Culturii apare, din data de 6 ianuarie 2017, un anunț privind sesiunea de selecție a proiectelor culturale dedicate Zilei Culturii Naționale care are loc pe 15 ianuarie. Ministerul comunică faptul că vor fi alocați 200.000 lei pentru sprijinirea derulării activităților și proiectelor culturale destinate acestei zile.
13 ianuarie 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 27 mai 2024, 0:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro