Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.romeoradulescu.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Romeo Rădulescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Deputatul vâlcean Romeo Rădulescu se află la primul său mandat în Parlamentul României, dar acest lucru nu l-a împiedicat să demareze unul dintre cele mai ambițioase proiecte de salvare a Combinatului Oltchim. Pe 1 februarie, deputatul Romeo Rădulescu a demarat o strângere de semnături a locuitorilor din Râmnicu Vâlcea care se opun închiderii Oltchim și doresc să se implice în salvarea combinatului și, implicit, a locurilor de muncă de aici.

"Demersul meu personal, ca deputat PDL, a fost primit pozitiv de către vâlceni. Într-un timp foarte scurt, am reușit să strângem 11.000 de semnături, oamenii înțelegând că este necesară o presiune democratică asupra guvernanților, după ce, înainte de alegerile parlamentare, au promis o rezolvare favorabilă a situației. Semnăturile se regăsesc pe 1.000 de pagini pe care le-am anexat interpelării adresate Cabinetului Premierului Victor Ponta. Împreună cu cele peste 360.000 de suflete care depind de soarta Oltchim, așteptăm un răspuns din partea Guvernului, mai ales că în acest moment combinatul este închis, toate secțiile sunt oprite din lipsa de materie primă fapt cauzat de lipsa banilor. În acest fel insolvența va fi transformată în faliment, având în vedere că vineri se va opri și curentul", a declarat deputatul Rădulescu.
Fostul primar al orașului Râmnicu Vâlcea învinovățește Guvernul Ponta pentru fiasco-ul privatizării. "În august, când combinatului îi trebuia un capital de lucru de 40 milioane euro pentru a susține fluxul tehnologic, deși conducerea acestuia a făcut toate demersurile pentru obținerea unui credit producție consistent, în mod cu totul nejustificat, Ministerul Economiei a blocat aceste negocieri, iar în final le-a respins.
Reprezentanții Ministerului Economiei au intenționat intrarea în insolvență a Oltchim, deși existau premisele ca acesta să intre în procesul de privatizare cu capacitățile de producție în funcțiune. Astfel, Guvernul USL a refuzat să pună în aplicare aprobarea conversiei datoriilor în acțiuni, astfel încât nici un investitor serios nu s-a înscris la licitația de privatizare, ce în final s-a dovedit a fi un fiasco, pretext de propagandă electorală fără acoperire pentru politicienii iresponsabili.
Mai mult, fosta conducere a combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea obținuse înainte de luna august 2012, după un proiect ce a fost înaintat Ministerului Economiei, o eșalonare a datoriei principale către Electrica, însă în mod surprinzător negocierile au fost anulate prin diligențele aceluiași Minister al Economiei", mai subliniază Romeo Rădulescu.
Potrivit deputatului PDL, este nevoie de alocarea urgentă a 20 de milioane de euro pentru ca Oltchimul să fie repus în funcțiune: "Am solicitat primului-ministru Victor Ponta susținerea proiectului inițial negociat pentru repunerea în funcțiune a combinatului OLTCHIM, cu alocarea imediată a 20 de milioane euro necesari acestei acțiuni, conform promisiunilor făcute în ultima săptămână din ianuarie 2013, la negocierile avute de reprezentanții USL cu oamenii muncii de pe această platformă chimică strategică".
La sfârșitul lunii trecute, Guvernul USL a decis ca principala societate din industria chimică românească să intre în insolvență, după modelul Hidroelectrica. "Oltchim are 3.400 de salariați, 2.800 la Râmnicu Vâlcea și 600 la Arpechim Pitești, care asigurau funcționarea în condiții de siguranță și eficiență a instalațiilor și care ar putea rămâne fără locuri de muncă. Importanța acestui agent economic este foarte mare pentru județul Vâlcea, în special, dar și pentru economia românească în general", a mai adăugat Rădulescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 20 iulie 2024, 12:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro