Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ion Tabugan (Grupul parlamentar al ALDE)

În data de 10 decembrie, la Camera Deputaților, a avut loc ceremonia de instalare și dezvelire a bustului marelui revoluționar de la 1848, Eftimie Murgu.

Acțiunea a fost concepută și realizată la inițiativa domnului Ion Tabugan, deputat de Caraș-Severin, în colaborare cu Societatea Culturală "Țara Almăjului", prin domnul președinte prof. univ. dr Dumitru Popovici, cu sprijinul Biroului Permanent al Camerei Deputaților.
Rezultatul îl reprezintă o frumoasă operă realizată cu măiestrie de sculptorul Aurel Gheorghe Ardelean.
La eveniment au luat cuvântul scriitorul Ion Marin Almăjan, care a reiterat importanța lui Eftimie Murgu, "Căpitanul suprem al Banatului" în istoria Banatului și a României.
Fostul prim-ministru al României, domnul senator Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, de asemenea, despre importanța prezenței acestui simbol în Palatul Parlamentului, unde sunt expuse și alte personalități istorice marcante ale neamului românesc.
Cei peste 140 de participanți din Banatul Montan (Caraș-Severin) și Timiș, alături de deputați și senatori, oficialități locale și județene, academicieni, istorici, cadre didactice și alți invitați au ascultat, la finalul evenimentului, melodii interpretate de rapsodul Gheorghe Călțun Brancu și de corul Liceului de Artă “Sabin Păuța” din Reșița, specifice zonei Banatului Montan, locul de naștere al marelui revoluționar Eftimie Murgu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 30 mai 2024, 23:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro