Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Ion Tabugan > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ion Tabugan (Grupul parlamentar al ALDE)

În data de 10 decembrie, la Camera Deputaților, a avut loc ceremonia de instalare și dezvelire a bustului marelui revoluționar de la 1848, Eftimie Murgu.

Acțiunea a fost concepută și realizată la inițiativa domnului Ion Tabugan, deputat de Caraș-Severin, în colaborare cu Societatea Culturală "Țara Almăjului", prin domnul președinte prof. univ. dr Dumitru Popovici, cu sprijinul Biroului Permanent al Camerei Deputaților.
Rezultatul îl reprezintă o frumoasă operă realizată cu măiestrie de sculptorul Aurel Gheorghe Ardelean.
La eveniment au luat cuvântul scriitorul Ion Marin Almăjan, care a reiterat importanța lui Eftimie Murgu, "Căpitanul suprem al Banatului" în istoria Banatului și a României.
Fostul prim-ministru al României, domnul senator Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, de asemenea, despre importanța prezenței acestui simbol în Palatul Parlamentului, unde sunt expuse și alte personalități istorice marcante ale neamului românesc.
Cei peste 140 de participanți din Banatul Montan (Caraș-Severin) și Timiș, alături de deputați și senatori, oficialități locale și județene, academicieni, istorici, cadre didactice și alți invitați au ascultat, la finalul evenimentului, melodii interpretate de rapsodul Gheorghe Călțun Brancu și de corul Liceului de Artă “Sabin Păuța” din Reșița, specifice zonei Banatului Montan, locul de naștere al marelui revoluționar Eftimie Murgu.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 26 may 2024, 20:21
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro