|
|
Pe ordinea de zi a ședinței din 2 aprilie au fost înscrise următoarele puncte:
Proiectul de Lege privind înființarea Fundației „Proiect Ferentari” (PL-X 238/2013/2014), cu care comisia noastră, împreună cu Comisia juridică, de disciplină și imunități, este sesizată pentru reexaminare pe fond.
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.1/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr.122/2006 privind azilul în românia și a Ordonanței Guvernului nr.44/2004 privind integrarea socială a străinilor care au dobândit o formă de protecție sau un drept de ședere în România, precum și a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European (PL-X 132/2014).
Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii partidelor politice nr.14/2003, precum și a altor acte normative (Pl-x 134/2014).
Ședința a fost condusă de domnul deputat Nicolae Păun, președintele comisiei.
Pentru proiectul de lege de la primul punct, având în vedere carențele de fond pe care le-au sesizat în cuprinsul legii, membrii Comisiei pentru drepturile omului au hotărât amânarea soluționării acestei inițiative legislative pentru săptămâna viitoare, urmând ca la ședință să fie invitat să participe un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului, care să încerce să lămurească aceste aspecte.
Proiectul de lege de la punctul doi al ordinii de zi a primit un aviz favorabil, cu unanimitate de voturi. La dezbatere au participat, în calitate de invitați, dna Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care a susținut adoptarea proiectului de lege, și dl Adrian Bulgaru, cercetător la Institutul Român pentru Drepturile Omului.
În ceea ce privește propunerea legislativă de la punctul trei al ordinii de zi, aceasta a fost respinsă cu unanimitate de voturi, domnul deputat Remus Cernea subliniind că este nevoie de o lege a partidelor mai suplă, care să creeze mai puține blocaje.
Ședința din 3 aprilie a fost condusă de domnul președinte Nicoale Păun.
Pe ordinea de zi au fost înscrise două puncte:
Scrisori și petiții.
Diverse.
La primul punct, a fost analizat memoriul Uniunii Ucrainenilor din România, prin care aceștia aduc la cunoștința opiniei publice mondiale situația din Ucraina și solicită sprijinul Guvernului României să intervină pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a statului ucrainean, și au hotărât ca acesta să fie înaintat Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților.
Celelalte petiții prin care au fost sesizate posibile încălcări ale drepturilor cetățenilor au fost analizate și propuse spre a fi trimise instituțiilor competente.
La următorul punct al ordinii de zi s-au discutat aspecte legate de probleme specifice ale comisiei. |
| |